Σαγκάη: Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη από την Cosco - Στόχος να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο της Ευρώπης

mitsos55

Δεκάδες εργαζόμενοι της Cosco υπόδεχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρατώντας ελληνικές και κινεζικές σημαίες και φώναζαν εν χορώ «Γεια σας» -  Στον χώρο της σύσκεψης ακουγόταν η μουσική από «Τα παιδιά του Πειραιά»

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ιθύνοντες της Cosco στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στην Κίνα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο πολυόροφο Μέγαρο της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε συζητήσεις κορυφής με την ηγεσία της Cosco για την ενίσχυση της παρουσίας των Κινέζων τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και με άλλα επενδυτικά σχέδια στους τομείς των μεταφορών, της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στην είσοδο του Μεγάρου είχαν παραταχθεί δεκάδες εργαζόμενοι στην Cosco που κρατούσαν ελληνικές και κινεζικές σημαίες και φώναζαν εν χορώ «Γεια σας». Στον χώρο της σύσκεψης αμέσως μετά από τα ηχεία ακουγόταν η μουσική από «Τα παιδιά του Πειραιά».

cosco
«Κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης», τόνισαν απο κοινού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Cosco κατα την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της κινεζικής εταιρείας στη Σαγκάη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν θερμά εργαζόμενοι της Cosco κρατώντας σημαίες των δυο χωρών.


video placeholder


Ο πρόεδρος της Cosco Xu Lirong, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής στην επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη γρήγορη έγκριση του νέου master plan, το οποίο είπε ότι είναι ορόσημο για τη μελλοντική συνεργασία των δυο πλευρών.

«Η παρουσία σας στον Πειραιά τον Απρίλιο μας έδωσε δύναμη. Σήμερα ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και μέσα στα 10 μεγαλύτερα του κόσμου», τόνισε ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού.
«Όταν σας επισκέφτηκα ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης σας είχα πει ότι, αν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα προχωρήσουμε γρήγορα στην έγκριση του master plan. Πράγματι ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου μας έδωσε εντολή να υλοποιήσουμε το οικονομικό μας πρόγραμμα. Δεν κάναμε τίποτα άλλο από αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό. Αναμένω με προσμονή την ολοκλήρωση του επενδυτικού σας σχεδίου το οποίο θα αναπτύξει και άλλες πτυχές του Πειραιά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή οραματίστηκε και έκανε τα πρώτα βήματα για αυτή τη σημαντική επένδυση ενώ εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη αντίδραση και καχυποψία για τη χρησιμότητά της.

«Η ίδια η πραγματικότητα διέψευσε τουλάχιστον τους καλόπιστους επικριτές. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ένα λιμάνι που υπολειτουργούσε, το κάνατε το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο με 3.000 θέσεις εργασίας και πολλές άλλες έμμεσες θέσεις εργασίας που συνδέονται με το λιμάνι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η επένδυση «υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια βαθιάς οικονομικής κρίσης» και ανέφερε όπως «η εταιρεία σας και η Κίνα πίστεψαν και επένδυσαν στην πατρίδα μου όταν πολλοί θεωρούσαν ότι οι προοπτικές επένδυσης είναι ανύπαρκτες».


cosco3


Παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ενεργό συμμετοχή του Δήμου της πόλης στη διαμόρφωση του master plan ώστε η επένδυση να είναι ωφέλιμη και για την οικονομία και για την κοινωνία.

«Αποδίδω μεγάλη σημασία στις νέες υποδομές, τα νέα ξενοδοχεία και στην ανάπτυξη του Πειραιά που θα το καταστήσουν κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας στην κρουαζιέρα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ χαιρέτησε και το κινεζικό ενδιαφέρον για τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα σημειώνοντας ότι ειναι σημαντικό να στηριχθεί η εγχώρια δραστηριότητα στο Πέραμα.

«Θέλω να ενημερώσω ότι το συμπληρωματικό σχέδιο για την επέκταση του λιμανιού είναι σχήμα υπό συζήτηση και η κυβέρνηση επίσης της αρχής είναι θετική υπό την προϋπόθεση να πείσουμε την τοπική κοινωνία ότι η συμφωνία θα ειναι προς όφελός της και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον», ξεκαθάρισε.cosco4


«Μας φέρατε ευχάριστα νέα. Έχουμε στόχο να κάνουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και το master plan μας διασφαλίζει ότι θα το πετύχουμε. Θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο του κόσμου στο μοντέλο της Σιγκαπούρης», είπε απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Cosco υπογραμμίζοντας πως «όλα θα συμβάλλουν στην οικονομική ευημερία της τοπικής κοινωνίας και θα τα υλοποιήσουμε με σεβασμο στους νόμους και προστατεύοντας το περιβάλλον».

«Επί της ουσίας δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ουσιαστικές αντιρρήσεις για αυτή την επένδυση και αυτή είναι σημαντική κατάκτηση», απάντησε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανέφερε ότι «μπορούμε να προσθέσουμε και μια διάσταση πολιτισμού στην επένδυση».

Συγκεκριμένα είπε ότι μπορεί να μετατραπεί ένα παλιό σιλό στον Πειραιά σε μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων όπου θα υπάρχει και χωρίς με κινεζικά εκθέματα όπως π.χ. σπουδαία πλοία προηγούμενων αιώνων.
«Σε κάποια εποχή η Κίνα έφτιαχνε τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο και εξερευνούσε τον κόσμο έτσι όπως τον γνωρίζαμε. Τώρα, έξι αιώνες μετά, φτιάχνει ξανά τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο. Εύχομαι όλο και περισσότερα να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν στον Πειραιά», είπε ο πρωθυπουργός.cosco5

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Τσέος

Έσκαγε κινέζικο κοντεϊνεράδικο στη Μασσαλία, στη Βαλένσια, στην Αντβέρπη που τους σκίζανε στις χρεώσεις και τις καθυστερήσεις και τους δώσαμε εμείς ευρωπαϊκό λιμάνι μεταφόρτωσης κοψοχρονιά. Δεν επένδυσαν δηλαδή ακριβώς στις προοπτικές της Ελλάδας, ας μη γελιόμαστε. Απ' την άλλη, ότι λειτουργεί χωρίς να είναι κρατικό ή κρατικοδίαιτο σ' αυτή τη χώρα, για καλό είναι.

Κρίτων

Kίνα μέσο ημερομίσθιο $ 1,56, μισθοί των $ 17. Κινέζος επενδυτής, όπως Αλβανός τουρίστας της παιδικής μας ηλικίας.

Είναι παντελώς άσχετος

και κουδούνας.

Έχουν όμως μιά μεσαία τάξη

Τουλάχιστον 200.000.000 έχουν Ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής.Και κατακλύζουν και τις ακριβές χώρες σαν τις Σκαντιναβικές αφήνοντας πολύ χρήμα.Ο κατώτατος μισθός δεν είναι και ο ποιό συχνός..

Δημητρης

Ευτυχως που υπαρχουν κατι γιδια σαν εσενα και μας δειχνουν ποσο καλα καναμε που ψηφιαμε ΝΔ ... Δεν μας λες ρε τρομπα, ποσα παιρνουν οι εργατες στο λιμανι της κοσκο εδω στο περαμα ξερεις η μονο για αυνανισμο εισαι ικανος?

Γ.

Ποιος σ' τα λεει αυτα;Μαθε οτι λιγο διαφερουν πια οι αμοιβες τους απο τις δικες μας!

Μαρία

Aν και είμαι φανατική Συριζαία πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο και να ομολογήσω ότι ο Κούλης τίμησε τις υπογραφές και τα ........ " κονέ " του Αλέξη Τσίπρα. Εύγε κύριε Κούλη που μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης πολιτικής της ΝΔ κάνεις ότι μπορείς για να παρουσιάσεις ως δικά σου τα θετικά που σου άφησε ο Αλέξης.

Λόλος

Και ο Αλιεξέι από τον Καραμανλή

@Μαρία

Ναι με τόσες υπογραφές και τα κονέ του βρωμο-αλ6 γιατί δεν προχώρησε ο ίδιος;; Ε ρε # ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Κούκου !!!

Σιγά ρε Μαρία , σε λίγο θα μας πεις ότι ο Αλέξης έφερε την COSCO στον Πειραιά ! Αυτοί δεν ήταν ( ΓΑΠ- ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ) που κρεμασμένοι στα κάγκελα φώναζαν, έξω οι Κινέζοι από το λιμάνι επι Κ. Καραμανλή !!! Μνήμη χρυσόψαρου ;;;

giako

Θα τα κάνατε εσείς όλα αυτά αλλά ως γνωστόν.......δεν προλάβατε....

Ανδρεας

Εχεις ακουσει το καινούργιο που εχει βγει στην Κινα για τον Αλέξη ? : Ωωωωω- Ωωωωωω- ΠΙΝ-ΟΚΙΟ - Ωωωωω-Ωωωωωω- ΠΙΝ-ΟΚΙΟ.......

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Αυτα που αφησε ο Τσιπρας, του το ειχε αφησει η ΝΔ απο το τελος του 2014, και μαλιστα υστερα απο μια δυσβατη πορεια 2 μονο ετων, αναμεσα σε επικινδυνα μνημονια. Ενω ο Τσιπρας βρηκε δρομολογημενη στρωτη πορεια και εκαμε 4,5 χρονια για να ξαναφερει την οικονομια εκει που ηταν οταν του την παρεδωσαν και αφου μας ειχε αφαιμαξει δις ευρω και μας ειχε φεσωσει 200 δις ευρω Ο Τσιπρας εινα εντελως ανικανος και πνιγεται σε μια κουταλια νερο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_mareva

Η Μαρέβα Μητσοτάκη βρέθηκε με τον πρωθυπουργό στο Άουσβιτς για την 75 επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου - «Πράξη μνήμης και σεβασμού των ανθρώπινων αξιών χαρακτήρισε την επίσκεψη 

mezonav

Ο Πατρίκ Μεζονάβ καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τον κατάπλου του γαλλικού ελικοπτεροφόρου «Dixmude» στο λιμάνι του Πειραιά, για να λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»