Κουμουτσάκος: Το τελευταίο τετράμηνο είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Κουμουτσάκος: Το τελευταίο τετράμηνο είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Πρέπει όλοι οι πολίτες να δείξουμε έγκαιρη αλληλεγγύη  στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο «ωστικό κύμα» προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

koumoutsakos
«Το τελευταίο τετράμηνο είχαμε περίπου 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα».

Αναφορικά με το προσφυγικό και τις σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στην έλευση των προσφύγων - μεταναστών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως «η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας... Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες», συμπληρώνοντας ότι «για να έχουμε την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια, ακατάπαυστα.»

«H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη, στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο ωστικό κύμα» και είναι από πλευράς εθνικής ασφάλειας πιο ανοικτές, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές.

«Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή... Κυρίως θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλη η κοινωνία» υπογράμμισε.

Γ. Κουμουτσάκος για προσφυγικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης