«Χαστούκι» από ΕΕ σε Άγκυρα: Περικόπτεται η χρηματοδότηση της ενταξιακής πορείας

komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

Καταδικάζεται από την Ευρώπη η τουρκική προκλητικότητα που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα ύψη, με τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπερψηφίστηκε, συγκεκριμένα, η τροπολογία της Εύας Καϊλή στην Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ως συνέπεια της επιθετικής στρατηγικής της όπως και της στάσης της απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας.

Στο κείμενο του προϋπολογισμού, υπογραμμιζόταν η δυσαρέσκεια της Ένωσης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ποιότητα της δημοκρατίας στη Τουρκία.

Με τροπολογία της η Εύα Καϊλή πήγε ένα βήμα παραπέρα, ώστε η περαιτέρω μείωση χρηματοδοτικών πόρων και η αδρανοποίηση 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, να υιοθετηθεί όχι μόνο στη βάση εσωτερικών πολιτικών συνθηκών αλλά και ως συνέπεια «της συστηματικής και σοβαρής προσπάθειας της Τουρκίας να υπονομεύσει την περιφερειακή ασφάλεια με επιθετική δράση εναντίον Κρατών-Μελών».

Πρακτικά, με τη διατύπωση αυτή η Επιτροπή Προϋπολογισμών αποδεικνύεται πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής ή άσκησης οικονομικής πίεσης. Φωτογραφίζει δε, Ελλάδα και Κύπρο, βάζοντας έναν επιπλέον δείκτη προστασίας στα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

για τους Τούρκους είναι η τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.. Αν δεν τους επιβάλλει η Ε.Ε. δασμούς στα προιόντα που εξάγουν, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Α πα πα

Τους αερισαν πάλι μια ολοκληρη μαντρα!

Katsumoto

αντιδράσεις της ΕΕ.......άλλο ένα καλσόν σκίστηκε.....

Ερντογάν

...πολύ καλά κύριοι. Ετοιμαστείτε, η κάνουλα ξανανοίγει με μετανάστες φυλακόβιους τους ισις της συρίας.

Το εργοστάσιο της WV να μην το φτιάξουν στην Τουρκία

αυτό θα τσούξει τον σουλτάνο.

George

Το φτιάχνουν το εργοστάσιο στην Τουρκία έβγαλε ανακοίνωση, wv, διότι οι αγορά της Τουρκίας τεράστια οπότε δεν τους συμφέρει να μην το κάνουν..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης