Γεωργιάδης προς Παππά: Εντυπωσιακή η εμμονή σας για την υπόθεση Forthnet

Γεωργιάδης προς Παππά: Εντυπωσιακή η εμμονή σας για την υπόθεση Forthnet

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

adonis1
H κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet από την εταιρεία Alter Ego του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη, απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά ο υπουργός Ανάπτυξης, σχετικά με τους όρους της εξαγοράς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε επίκαιρη ερώτηση για την εξαγορά της Forthnet από τον Β. Μαρινάκη 17/10/2019


Απαντώντας στον Νίκο Παππά, ο κ.Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων επισήμανε πως του κάνει εντύπωση «που έρχεστε και επανέρχεστε στο ίδιο θέμα. Δείχνετε μανία, κάθε βδομάδα κάνετε την ίδια ερώτηση. Μπορεί να χαρακτηριστείτε ότι είστε με κάποιους άλλους αν ρωτάτε για τον έναν» και πρόσθεσε: «Η διαδικασία εξαγοράς ξεκίνησε το 2016. Βάλατε κανέναν όρο να μην πάρει την ΝΟΒΑ αν έχει ομάδα;  Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε αυτή την διαδικασία. Όποιος θέλει πάει και καταθέτει προσφορά.

Μόνο ως ανέκδοτο δέχομαι την πρόταση για την ΕΡΤ. Εμείς υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό πως θα κάνουμε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Μας ακούσατε εμένα, τον Πρωθυπουργό, τον Βορίδη να μιλάμε για κρατικοποιήσεις; Όχι.

Εσείς γιατί δεν εξαγοράσατε την ΝΟVΑ με την ΕΡΤ; Αντί να το κάνετε, πήγατε και μοιράσατε λεφτά στις ομάδες και με ποιο κριτήριο βάζατε την μία ομάδα να παίρνει 5 εκατομμύρια και την άλλη 1; Με ποια διαφημιστικά έσοδα; Και έτσι πήγατε να παρακάμψετε την απαγόρευση για τις κρατικές ενισχύσεις. Κανονικά θα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση αυτή και να είσαι στο απέναντι κτήριο. Τόσο λερωμένη έχεις την φωλιά σου. Καλό κάποια στιγμή θα ήταν να μπει κάποιος εισαγγελέας να τα δούμε όλα αυτά. Εγώ πολύ θα ήθελα να μάθω. Αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας και ακούει. Πήγατε να κάνετε προσωπικό πολιτικό παιχνίδι με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο κ.Παππάς αντέτεινε: «Σας λέμε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και μας λέτε δεν ανακατευόμαστε. Την μία μας λέτε ότι θέλετε ιδιωτικοποιήσεις και μετά με ρωτάτε γιατί δεν εξαγόρασε η ΕΡΤ την ΝΟVΑ. Εμείς αγοράσαμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για 7-8 ομάδες και θα θέλαμε να συνεχίσουμε. Κάναμε αυτό που δεν μπορεί να κάνει ένας ιδιωτικοποιημένος ΟΠΑΠ.
Παίρνοντας το λόγο, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Απολογία σε εσάς δεν θα δώσω. Απολογία θα δώσουν κάποιοι στην Προκαταρκτική. Ποια είναι απάντηση σας για το ότι δεν εξαγοράσατε εσείς την ΝΟΒΑ μέσω της ΕΡΤ. Αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων θα το κρίνει η επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται να στείλω επιστολή στην Επιτροπή. Μετά τις καταγγελίες σας φαντάζομαι θα υπάρχει εξέταση αυτών. Εμείς έχουμε φτιάξει κανονική επιτροπή. Αν η Επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση του ανταγωνισμού εγώ θα δεχτώ την απόφαση της και θα εφαρμοστεί.
»Συνεχίζετε να πολιτεύεστε λες και ήμαστε το 2014 και αντί να πείτε συγνώμη στον Σαμαρά που τον ρίξατε αντί να βγαίνετε ένας, ένας και να το λέτε. Έχει βγεί ο Βούτσης, ο Τσακαλώτος, ο Κούλογλου
»Εσείς δεν μπορείτε να φωνάζετε για το κούρεμα. Δηλαδή επι ημερών σας η εξαγορά δεν θα γινόταν με κούρεμα; Το κούρεμα επι Τσίπρα θα ήταν καλό και επι Μητσοτάκη θα είναι κακό» και κατέληξε: «Καταλαβαίνετε το γελοίο του επιχειρήματος "Αν δεν κάτσει να χάσεις δεν θα σε πληρώσω". Αμέσως για γινόταν καταγγελία από κάποια ομάδα. Στην τελική υπάρχουν και άλλα κανάλια κ. Παππά, οι ομάδες μπορούν να πάνε εκεί».

Συνέχεια στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου


Η κόντρα των Γεωργιάδη – Παππά συνεχίστηκε και στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του κοινοβουλίου όπου συζητείται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα όταν ο υπουργός αναφέρθηκε σε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπει αύξηση κατα 0,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για 10 έτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν ειρωνικά πως το περιεχόμενό της μπορεί να υποκρύπτει «μαργαριτάρια».



Α. Γεωργιάδης: «Επαινεί το νομοσχέδιο και λέει πόσο καλό είναι. Να την κρύψουμε θα ήμασταν ανόητοι. Να έχει μαργαριτάρια; Η σύζυγος του κ. Τσακαλώτου δεν είναι στους συντάκτες της έκθεσης; Δεν το ξέρετε; Τα μαργαριτάρια περιμένετε να σας τα κρύψω εγώ; Να συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Σας είπα κ. Παππά σοβαρευτείτε».



Ν. Παππάς: «Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα. Να σοβαρευτείτε εσείς».



Α. Γεωργιάδης: «Όταν σας βλέπω η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σοβαρευτώ εύκολα. Με παρασύρετε με τη γελοιότητα…».



Ν. Παππάς: «Η αυτοκριτική σας είναι εκπληκτική».



Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο Παύλος Πολάκης όταν βλέποντάς τον να σχολιάζει εκτός μικροφώνου, ο Υπουργός Ανάπτυξης, φωτογραφίζοντάς τον σχολίασε δηκτικά: «έχει και τον Κλουζό από πίσω που ψάχνει σκάνδαλα».



Στις έντονες διαμαρτυρίες, δε, του κ. Πολάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε με αυστηρό και ενοχλημένο ύφος: «Με σένα όταν έρθει η ώρα. Μη βιάζεσαι. Ένας ένας τη φορά».



«Κύριε πρόεδρε έχει αναφερθεί δύο φορές σ’ εμένα και ειρωνικά. Αν θέλετε να το κάνουμε θερινό το κάνουμε. Μην επαναλάβετε αυτό το στυλάκι. Είμαι πολύ καλύτερος σε αυτό», σημείωσε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας για παραλήρημα του Υπουργού και εξαπολύοντας για άλλη μία φορά επίθεση στον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, σχολίασε: «μέχρι τον Ιούλιο μιλούσε για εκτροχιασμό και τώρα με τη ΝΔ έχουμε λύσει τις πλεξούδες μας και τρέχουμε σε χορταριασμένα πράσινα λιβάδια».

Η σύγκρουση συμπεριέλαβε και τα δημοσιεύματα που θέλουν την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου να αναλαμβάνει το γραφείο τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αδ. Γεωργιάδης: διαβάζω πως βάλατε στο Γραφείο Τύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής την κ. Παπαδάκου. Προφανώς το κάνετε για τις υπηρεσίες της. Την είχατε να γράφει καταγγελίες για μένα κι άλλους μαζί με τον Πολάκη και την κάνατε και εκπρόσωπο γραφείου τύπου

Απαντώντας ο κ. Πολάκης υποστήριξε: «Είναι σόλικο να μας λέει για την Παπαδάκου, η κυβέρνηση που έβαλε πρόεδρο στην ΕΡΤ τον πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του προέδρου της ΝΔ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης