LIVE

Κορωνοϊός

Γκάλοπ Opinion Poll: «Ναι» στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο και την οικονομία

dhmoskopisi_ar

Πρόβλημα το μεταναστευτικό - Συντριπτικές οι θετικές γνώμες για την ψήφο των αποδήμων

Τη θετική άποψη της κοινής γνώμης για την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες εκατό ημέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία Opinion Poll και παρουσιάζουν σήμερα πρώτοι το protothema.gr και το «ΘΕΜΑ 104.6».

Το μεγάλο όπλο για την κυβέρνηση παραμένουν οι κινήσεις της στην οικονομία, ενώ έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν για την πολιτική της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ειδικά από τη βάση της ΝΔ – η πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία. Ακριβώς αυτό το θέμα φαίνεται να κοστίζει στην κυβερνητική παράταξη κάποιες απώλειες, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η αποδοχή κυμαινόταν γύρω στο 60%.

oikonomoa

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει επίσης την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η αποδοχή του είναι στο 53%, πάνω μάλιστα από τη θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, ενώ υπερτερεί κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα, στη σύγκριση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία: 45% έναντι 21%.

mitsas

Προφανώς τα εθνικά θέματα επηρεάζουν την αξιολόγηση, που κάνουν οι πολίτες για τους υπουργούς και μάλλον έτσι εξηγείται η πρωτιά του Νίκου Δένδια, ενώ η θετική άποψη για την οικονομία έχει εκτοξεύσει τον Χρήστο Σταϊκούρα στη δεύτερη θέση. Η αρνητική άποψη για το προσφυγικό, πλήττει τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος υποχώρησε στην 4η θέση, έναντι της 1ης που είχε στο γκάλοπ της ίδιας εταιρίας πριν ένα μήνα περίπου. Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει υποχωρήσει στη σειρά κατάταξης, πιθανόν λόγω της αναμονής που υπάρχει για γρήγορα και απτά αποτελέσματα σε επενδύσεις, όπως το Ελληνικό.

Η ικανοποίηση από τη γενική εικόνα της κυβέρνησης φτάνει στο 50%, με το 47% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη. Η διείσδυση της κυβέρνησης πέραν του χώρου της ΝΔ είναι ισχυρή: το 20% του ΣΥΡΙΖΑ και το 57% του ΚΙΝΑΛ έχει θετική άποψη.
ops


Άνοδος για Δένδια, Σταϊκούρα, Θεοδωρικάκο, υποχωρούν Χρυσοχοίδης, Γεωργιάδης

Ένα πολύ ενδιαφέρον «ασανσέρ» παρατηρείται στην αξιολόγηση της κοινής γνώμης για το έργο των υπουργών της κυβέρνησης παρατηρείται με βάση τα ευρήματα

Η πρώτη σχετική έρευνα έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου και τα συγκριτικά στοιχεία με την τωρινή φανερώνουν σημαντικές αλλαγές, που φαίνεται να ακολουθούν τις πολιτικές, που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε διάφορους τομείς.

Κορυφαίο παράδειγμα είναι η πτώση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη από την πρώτη θέση, που ήταν τον Σεπτέμβριο στην τέταρτη θέση τώρα, εξαιτίας προφανώς της αρνητικής άποψης που έχει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος.

Στην πρώτη θέση ανέβηκε (από την τρίτη που ήταν) ο υπουργός Νίκος Δένδιας, προφανώς λόγω της έκρυθμης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά και της εθνικής συσπείρωσης, που συμβαίνει σε τέτοιες περιόδους. Πιθανόν δε εξ αυτού του λόγου μπήκε στην πρώτη δεκάδα (στην οποία δεν ήταν τον Σεπτέμβριο) ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστω και στην 9η θέση.

Άλμα από την 7η θέση που ήταν τον Σεπτέμβριο, στη 2η θέση τώρα έκανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς η οικονομία και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με αυτόν τον τομέα, παραμένουν το δυνατό της όπλο (με το 62,9% των ερωτηθέντων να έχουν θετική άποψη για την οικονομική πολιτική!).

Μεγάλη άνοδο έχει και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που βρέθηκε από την 9η θέση στην 5η. Οι πρωτοβουλίες για τον εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έκαναν λειτουργικούς τους δήμους και κυρίως οι κινήσεις για την ψήφο των ομογενών, που έχουν μεγάλη απήχηση στην κοινωνική γνώμη, έχουν ενισχύσει το προφίλ του κ. Θεοδωρικάκου.

Στους κερδισμένους είναι και ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης (από την 5η θέση στην 3η) πιθανόν λόγω του γεγονότος ότι βελτιώθηκε η κατάσταση με τη ΔΕΗ – αν και οι αυξήσεις δεν έχουν «επιδράσει» πλήρως στην άποψη των πολιτών.

Σταθερός στην 6η θέση είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ μεγάλη πτώση (από τη 2η στην 8η θέση) έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μία εξέλιξη που ερμηνεύεται όχι κυρίως για το έργο του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά στον γενικότερο πολιτικό του λόγο που είναι οξύς και προκαλεί αντισυσπειρώσεις ευρύτερα στο χώρο της αντιπολίτευσης.

Μικρή πτώση έχει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που αρχίζει να αγγίζει θέματα τα οποία προκαλούν αντιδράσεις. Από την 4η θέση έπεσε στην 7η τώρα.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παρότι είναι νέος στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό παραμένει στη δεκάδα (με μικρή πτώση από την 8η θέση στη 10η). Αντίθετα εκτός πρώτης δεκάδας βρίσκεται σε αυτή την έρευνα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ήταν 10ος στην προηγούμενη.

kkikiik


Ηχηρό μπράβο στην προανακριτική για τον Παπαγγελοπουλο και την οικονομία - Πρόβλημα το μεταναστευτικό

Εντυπωσιακή παραμένει η εικόνα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία. Τις επικροτεί το 63%. Πέραν της ΝΔ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ , το 34% του Κ.Κ.Ε, το 61% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 57% του ΜΕΡΑ 25! Το πεδίο αυτό αναδεικνύεται το ατού της κυβέρνησης.

Μεγάλη αποδοχή υπάρχει και για ορισμένες άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως αυτή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων.

Το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών που κάνει η Κυβέρνηση, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή)!

Αλλά και η απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, βρίσκει σύμφωνο το 62% των ερωτηθέντων, με μόλις 24,8% να λέει το αντίθετο. Στην κοινή γνώμη φαίνεται να πλειοψηφεί με 48% έναντι 25% ή αίσθηση, η άποψη, ότι υπήρξε επί ΣΥΡΙΖΑ συνωμοσία πολιτικών και προσώπων της Δικαιοσύνης για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης.

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από την κυβέρνηση.
Το 45% δηλώνει ικανοποιημένο από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (45%) απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

Το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό: Μόλις το 23.4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο!

Το 63.2% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
metas

Είναι αξιοσημείωτο ότι η βάση της ΝΔ στέκεται αρνητικά στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση: 48% λέει ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση με το 44,5% των γαλάζιων ψηφοφόρων να δηλώνει ικανοποιημένο. Το πρόβλημα στη ΝΔ το φανερώνουν και οι αντιδράσεις στελεχών της σε διάφορες περιοχές της χώρας, με αφορμή την εκεί εγκατάσταση μεταναστών / προσφύγων.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ πάντως είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 58.9%, ενώ το 89.7% του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μη ικανοποιημένο, προφανώς γιατί ταυτίζει την κυβερνητική ηγεσία με τις αντιδράσεις της βάση της ΝΔ.

Δείτε όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (38)

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ....................ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΡΧΣΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ........ΠΟΥΛΟΒΕΡ .............ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ - ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΕΝΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ............ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΟΠΩΣ Η Χ.Α ........................................ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ..............ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ κα ΚΕΡΑΜΕΩΣ κε ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ κα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ [τυχαια δε σας μνημονευω ] ............ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΞΕΡ ! ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΤΡΑΜΠ κε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ ΨΑΞΑΤΕ ;;;;;;;

ΑΦΕΛΗΣ

Μεταναστευτικο κινδυνος υπ αριθμ 1!

@ΧΠ

Συμφωνώ απολύτως.

Μαρίνα

Εννοείται πως ναι και για τα δύο αυτά καυτά θέματα Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν επιτέλους.

Χ.Π.

Μητσοτάκη το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η οικονομία. Το Μέγιστο πρόβλημα της Πατρίδας είναι η διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας ώστε να παραμείνουμε Χριστιανικό και ορθόδοξο έθνος με τον πολιτισμό την κουλτούρα μας αλλά και τα ελαττωματά μας. Για όλα αυτά εσύ δεν έκανες τίποτα, απέτυχες πλήρως αφού απλά ακολουθείς τις εντολές της βρωμερής Μερκελ και των ΗΠΑ στο λαθρομεταναστευτικό, όπου ορδές απρόσκλητων αλλοφύλων κατακλύζουν την πατρίδα μας και αλλοιώνουν τα πάντα. Φτάσαμε στο σημείο τζιχαντιστής και δολοφόνος αποκεφαλιστής χριστιανών να φωτογραφίζεται δίπλα στον Εύζωνο του αγνώστου στρατιώτη!!! Ντροπή αποτυχημένε Μητσοτάκη!! Αναγκάσατε να παραιτηθεί τοπική πρόεδρος της ΟΝΕΔ με περγαμηνές γιατί δεν ήθελε στρατόπεδο με τους βρωμερούς λαθρομετανάστες δολοφόνους ισλαμιστές στην περιοχή της.. Τελικά η κοπέλλα αυτή είχε αυτά που σου λείπουν εσένα Μητσοτάκη!! Ντροπή σου!! Όσο για την κατάπτυστη συμφωνία των πρεσπών από των ανθελλήνων εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖανελ εσύ (προφανώς ένεκα εξωθεν πιέσεων και πιθανώς εκβιασμών, την έκανες γαργάρα αντί άμεσα να την καταγγείλεις.. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε μονο και μονο για την συμφωνία των πρεσπών και τους λαθρομετανάστες,,, Αυτή θα είναι και η δική σου θλιβερή τύχη γιατί αν νομίζεις ότι σε ψηφίσαμε για την οικονομία μόνο απατάσαι πλάνην οικτρά... !Μητσοτάκη άσε επίσης τα κοινωνικά μερίσματα και τις άλλες αηδίες και εξώπλισε τον στρατό ΑΜΕΣΑ.. Χωρίς ΕΔ δεν είμαστε τίποτα!!! Κανείς δεν θα κουνίσει ούτε το μικρό του δακτυλάκι για εμάς...Ξύπνα Μητσοτάκη γιατί αν ο μακαρίτης ο Πατέρας σου χρειάστηκε 60 χρόνια να ξεπλύνει την ντροπή της αποστασίας, αν η πατρίδα χαθεί στα χέρια σου από τους βρωμερούς λαθρομετανάστες, εσύ και η οικογεννειά σου δεν θα ξεπλυθείτε ΠΟΤΕ !!!

@

Πρώτον δεν υπήρξε καμία ντροπή της αποστασίας. Ο όρος "αποστασία" είναι προπαγανδιστικός όρος του Γεωργίου Παπανδρέου, με μηδενική ιστορική σημασία. Δεύτερον, δεν απολογούμαστε σε ψεκααμένους καραγκιόζηδες.

Insane

Σε ενα χρόνο απο τωρα συριζοουγκανα δεν θα υπάρχετε με ψεμα κυβέρνηση με ψεμα αντιπολίτευση με βια και προληπτικές συλλήψεις κυβερνουσατε με διχασμο και τωρα π χαθηκε η μπαλα κ η κουταλα βγαίνετε κ λέτε δν ημασταν έτοιμοι ρημαξατε την οικονομία και ανοίξατε την αγκαλιά σας στα λαθροπηθικια και τωρα σε 3μηνες περιμένατε να τα κανει ο κουλης ολα υπομονη τα πρωτα 8 χρόνια ειναι δυσκολα θα συνηθίσετε μετα σκουπιδια ανθελληνικα ... Οσο για την νουδου ο λαος περιμένει εργα αλλιως την τυχη του σαμαρα θ εχεις κουλη ξύπνα ..

-

Ο Αδωνις έχασε σε δημοφιλία γιατί καλύπτει ανφανδόν, δημοσίως, τις κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Η ερμηνεία περί μείωσης των ποσοστών του λόγω του Ελληνικού, που αντιθέτως πάει πολύ καλά, είναι η απόλυτη μπούρδα από ενα μέσο που έχει σαφή φιλο-λαθρομεταναστευτική θέση. Αν και η δημοσκόπηση μετράει μείωση της αποδοχής και όχι των εκλογικών ποσοστών, έπεται και αυτή. Κατά τα λοιπά ας συνεχίσουν στη ΝΔ να διαγράφουν αυτούς που λένε τα αυτονόητα και να δηλώνουν στο πιο υψηλό επίπεδο ότι είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, δηλαδή της αλλοίωσης των εθνικών μας χαρακτηριστικών

Δεξιος

Η δυσαρεσκεια μου για το λαθρομεταναστευτικο και για την ανοχη στην εγκληματικοτητα στα αστικα κεντρα επικαλυπτει τα οποια καλα βηματα γινονται σε οικονομια. Στις επομενες ταβανι το 25% αν συνεχισετε ετσι...

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ Η.Π.Α.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ??

Τρολ

Που χάθηκες εσύ, Ίνδαλμα μου !!!

mitsos

Καμιά ερώτηση για τα ψέματα ! μας έχουν ταράξει στο ψέμα, ψέματα για το Μακεδονικό, ψέματα για τα πλεονάσματα, ψέματα για το Ελληνικό, ψέματα για το πτυχίο του ροζ πάνθηρα , ψέματα για το Μέτρο Θεσσαλονίκης, ψέματα για τους λαθρομετανάστες , ψέματα για τους μετακλητους, ψέματα για την ΔΕΗ, ψέματα για χρεοκοπημένα νοσοκομεία, ψέματα για τους καθηγητές στα σχολεία , ψέματα για τα εργασιακά , ψέματα για Novartis , φρέσκο ψέμα το Μάτι κάηκε από την κλιματική αλλαγή , κλπ !! Α ρε ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ !!! Με την φόρα που πήραν με τα ψέματα λένε ψέματα και ανά μεταξύ τους για την αντιπροεδρία της Κομισιόν , τον πούλησαν με ψέμα τον άλλον νάρκισσο !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης