Οργισμένη αντίδραση από την Άγκυρα μετά την ανάρτηση του Ακιντζί για τη Συρία

Οργισμένη αντίδραση από την Άγκυρα μετά την ανάρτηση του Ακιντζί για τη Συρία

Τα tweet του Τούρκου αντιπροέδρου μετά το «άδειασμα» του Ερντογάν από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κάνουν λόγο για έλλειψη ιστορικής γνώσης - Από την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, είχε γράψει νωρίτερα σε post του ο Ακιντζί

Akinci
H ανάρτησή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την Συρία, αυτή έφερε την αντίδραση του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter, κατηγόρησε τον κ. Ακιντζί ότι αγνοεί το γεγονός πως, κατά τα λεγόμενά του κ. Οκτάι, η επιχείρηση στη Συρία πραγματοποιείται με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί «στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά και την αντίδραση της Άγκυρας, η ανάρτηση στη σελίδα του κ. Ακιντζί κατέβηκε προσωρινά και κατόπιν επανεμφανίστηκε αλλά μόνο για περιορισμένο αριθμό χρηστών του Facebook (Μόνο φίλοι).



Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις στην Άγκυρα: Από την «Πηγή Ειρήνης» κυλά αίμα όχι νερό

Σαφή διαφωνία με τη τουρκική εισβολή στη Συρία, διατύπωσε με ανάρτηση του στο Facebook ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Όπως έγραψε, «μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις "ναι" ή "όχι". Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός».

Κλείσιμο
Επεσήμανε πως «πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της σύνορα και η Τουρκία να μπορεί να νιώσει ασφαλής. Για αυτό πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο όφελος να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Πέρα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να δω τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου (να βελτιώνονται). Σε συνεργασία με την ΕΕ, μια Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους».

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πεθαναν στο πλευρό μου στις μαχες της Λευκωσίας. Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε "Ειρηνευτική Επιχείρηση", ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε "Πηγή Ειρήνης" δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η επίμαχη ανάρτηση

akinci



katevasma
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης