Μητσοτάκης για Συρία: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών

mi2222

Κοινές δηλώσεις με τον Γενς Στόλντενμπεργκ - Ο πρωθυπουργός αποδοκίμασε δημοσίως τις ίσες αποστάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ - Ανησυχία για τον ISIS

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος εξεφρασε την καταδίκη κάθε παραβίασης συνόρων μετα την εισβολή στη Συρία , ενώ συντάχθηκε με τη θέση της ΕΕ ότι το πρόβλημα πρέπει να έχει πολιτική λύση. Εκτενείς ήταν και οι αναφορές για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες και για το Αιγαίο.Μητσοτάκης για Συρία: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και ΣυνθηκώνΚατα τις κοινές δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την τουρκική εισβολή στη Συρία και συντάχθηκε με τη θέση της ΕΕ ότι το πρόβλημα στη Συρία πρέπει να έχει πολιτική λύση. Υπογραμμισε δε πως αποτελεί κοινό τόπο της διεθνούς κοινότητας η εξάλειψη του ISIS και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, υπογραμμίζοντας πως ειναι χρέος της να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, για να μην κλιμακωθεί η αστάθεια και να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων.


Το ΝΑΤΟ βοηθά την Ελλάδα απέναντι στο προσφυγικό και την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο, δηλωσε, από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος σημείωσε ότι επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη Μέση Ανατολή ώστε να μην αναβιώσει ο ISIS.


Ο κ. Μητσοτάκης αναφερθηκε στη συμμετοχή της συμμαχίας στην αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών, ενώ όπως είπε, ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ για το Αιγαίο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία απειλή χρήσης βίας, κάτι που άλλωστε είναι εκτός Διεθνούς Δικαίου.


Εκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη να επέλθει η ειρήνη στην περιοχή, ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ την ενεργότερη συμμετοχή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση του μεγάλου διεθνούς προβλήματος, που είναι το προσφυγικό. Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν δίστασε να αποδοκιμάσει δημοσίως τις ίσες αποστάσεις του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας.


Συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση


Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας είπε ο γ.γ του ΝΑΤΟ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποιος υπογραμμισε τον ειδικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ελληνικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ ενώ η χώρα εισφέρει 2% του ΑΕΠ. Επίσης είπε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν πώς θα προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα στον κόσμο. Επίσης πως το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει και θα βοηθήσουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των ρευμάτων παράτυπης μετανάστευσης.


Ο κ.Στόλτενμπεργκ επισήμανε την προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές της Συμμαχίας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ βοηθά την Ελλάδα απέναντι στο προσφυγικό και την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο. Επιπλέον, ο κ.Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη Μέση Ανατολή ώστε να μην αναβιώσει ο ISIS. Όπως είπε, ο ISIS δεν ελέγχει πλέον κάποια περιοχή, ωστόσο έχει παρουσία.


«Ο ενας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS»

Ο γγ του ΝΑΤΟ Συνέστησε αυτοσυγκράτηση στην Τουρκία για την επίθεση στην Συρία, να μειωθεί ο ανθρώπινος πόνος και σημείωσε πως το μείζον είναι πως θα είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS και στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του.


Γεγονότα που οδηγούν στη βίαιη αλλοίωση δημογραφικών δεδομένων αποτελούν μια πρόσθετη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν ιστορικές μνήμες ανάξιες του σύγχρονου πολιτισμού. Πρόκειται για μια από τις λίγες απειλές που εκδηλώνονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Με τον κ. Στόλτενμπεργκ συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ καλείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα προκειμένου να διατηρήσει τις αρχές του, την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του. Αλλά και να εξακολουθεί να ασκεί την αποτρεπτική και αμυντική του ικανότητα.


Για την Κύπρο


Ο πρωθυπουργός σημείωσε για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, ότι παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο, δημιουργούν ένταση και υπονομεύουν τις κατευθύνσεις του ΟΗΕ για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό. Επανέλαβα, τονισε, την προσήλωσή μας στη αρχή της αλληλεγγύης η οποία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε στον κ. Στόλτενμπεργκ και την κατάσταση στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών είναι άγονη και εν δυνάμει επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών.Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα σημείωσε: "Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα" . Για την Κύπρο τόνισε ότι είναι σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση αλλά τόνισε πως ακόμη και με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Χ

Των αλλων οχι των δικων της.

Νικος

Κουλη ξεχασες να μας πεις και για την διαφορετικοτητα που ειναι της "μοδας" τελευταια"

Η αποστολή τους

ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ...ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .. Η κοροϊδία που ανέχεται ο Ελληνικός λαός ,δια στόματος κυβερνώντων και μη, γύρω απο το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του είναι πλέον εντελως τραγικη. Αφου θα συνεχισουν να ερχονται απο ολες τις πάντες ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ   ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΊΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ .ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ... Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ .ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΉ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕ.ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ Η Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΤΖΈΝΤΑΣ 2030. The   elites  αυτού του πλανήτη,εδω και χρονια αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλαδα σε κρανίου τοπο .Εάν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κυβερνησεις υπάρχουν  για την προστασία τους, τότε είναι ηλίθιοι. Η χειραγωγηση  και η μαζική εξαπάτηση είναι η αποστολή τους .Οπως το μελημα τους ειναι η εφαρμογή της ατζέντας των Ηνωμένων Παγκόσμιοποιητων .Ενα  μερος της ατζεντας ειναι και  η συνεχης εισβολή των αποκαλούμενων προσφύγων παγκοσμίως.Το σχεδιο για την Ελλαδα ειναι το "ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ" σε καθε γεωγραφικο μέρος της χωρας .Αυξηση των εγκληματικων επεισοδιων μεταξύ των εισβολεων και εναντιον Ελληνων .Εξαναγκασμός αποδοχης   εξωτερικης βοηθειας με  δυναμεις αστυνομευσης απο Ευρωπαικες χωρες .Κατι που ο λαος θα δεχθεί με ανακούφιση στην αρχη .Ομως η πραγματικοτητα θα ειναι αλλη .Η Ελλαδα θα ανακηρυχθεί  απο τους Ευρωπαίους failed state, και ως σοβαρη απειλη για την υπολοιπη Ευρωπη .Απο εκει και περα  θα είναι μονο κατηφορος .. Μας πανε για μοιρασιά , ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ..ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ .. ΠΙΣΤΕΎΑΤΕ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΈΦΤΑΝΕ ΠΟΤΈ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ?.

Οι τσαμπουκαλήδες

του καναπέ..χορτάσαμε απ εσάς τους ανίκανους να κρίνετε τους πρωθυπουργούς που ψηφίζετε.. τους προπονητές..τους γείτονες σας..τους φίλους σας..είμαι σίγουρος ότι είστε μέτριοι σε ολα

Isis

Εάν είσαι κάθετος κουλη στείλε στρατό στην Συρία . Στα λόγια όλοι καλοί είναι οι πράξεις μένουν . Κάνε το ίδιο και στην Κύπρο οι ηγέτες αυτό κάνουν δείχνουν πυγμή όταν πρέπει , αυτό κάνει και ο Ερτογαν

Μητσος

Βάλτε στρατό ναυτικό ρε να φυλάει τα σύνορα,έτσι όπως πάμε θα αδειάσει το Αφγανιστάν και το μισό Πακισταν γιατί θα έχουν εγκατασταθεί εδώ.Δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες η χώρα κινδυνεύουμε.Κλεισε τα σύνορα και όποιος γουσταρει να έρθει να κουβαλάει νόμιμο διαβατήριο και βίζα για 20 μέρες.

Α ναι;

Καλά, όλοι το "καταδικάζουν". Το καταδικάζουν και κάθονται και το κοιτάνε. Άρα, δεν το καταδικάζουν. Γιατί αν ήθελαν θα τους σταματούσαν. Όλοι γλύφουν την Τουρκία. Η οποία έτσι λύνει τις διαφορές της. Και εμείς περιμένουμε να "συζητήσουμε". Δεν θα συζητήσουν τίποτε, θα μας τα πάρουν όλα με το ζόρι.

Μη

Σκίσεις καμία Καλτσά

Χαχα

Και ο τραμπ την καταδικαζει μπουλη. Κουλη ηθελα να πω.

kris7

Ρε Κουλη γιατι σε Ψηφισαμε???? Για να λες τα ιδια που θα ελεγε και ο Πινοκιο??? ΞΥΠΝΑ!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης