Η στήριξη Τσίπρα σε Παπαγγελόπουλο... το FBI και η σκευωρία...

tsip0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δειλό ρεβανσισμό»

Μέσω... FBI, ειρωνείας και χτίζοντας προφίλ «εξιλαστήριου θύματος», ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε απόλυτη κάλυψη στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, στη συζήτηση για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική Επιτροπή, σημειώνοντας δε πως η στοχοποίηση στον κ. Παπαγγελόπουλο είναι στοχοποίηση του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβαίνοντας σε συγκεκριμένες αναφορές από τον κλάδο της Υγείας προειδοποίησε ότι «θα ακουστούν όλα», εκτιμώντας μάλιστα ότι η διαδικασία δεν θα βγει σε καλό και θα γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως κατηγορούν “έναν πολιτικό αντίπαλο επειδή είχε το θράσος να μην κουκουλώσει τις πομπές σας”. Επανέλαβε πως ο λόγος που εξαιρούν τον ίδιο από το κάδρο της Novartis είναι για να γλιτώσουν τον διεθνή διασυρμό, ενώ στηλιτεύοντας το γεγονός της απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και υπουργών έκανε λόγο ρεβανσισμό και δειλία.

Α. Τσίπρας - Πρόεδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με αρκετή δόση ειρωνείας προσπάθησε να αποτινάξει τα περί “σκευωρίας” και “Ρασπούτιν” επικαλούμενος ακόμα και έγγραφα του FBI τα οποία κατέθεσε στα πρακτικά. Έσπευσε, επίσης, να δικαιολογήσει τη φράση του κ. Παπαγγελόπουλου (σ.σ που έκανε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου επί υπουργίας του) περί του μεγαλύτερου σκανδάλου λέγοντας “Και είχε και το θράσος να πει δημόσια ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία. Και αυτό ήταν το μέγα έγκλημα. Γιατί αν δεν ήταν το μεγαλύτερο αλλά το δεύτερο ή το τρίτο μεγαλύτερο, δε θα παρεξηγούσασταν, ότι ήταν το μεγαλύτερο σας μάρανε…”.

Εν ολίγοις, η βασική γραμμή στήριξης, τόσο των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η παρουσίαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού ως το εξιλαστήριο θύμα, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση πως το “ πρόβλημά σας είναι η προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε την διαφθορά και να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη” και, όπως υπογράμμισε, “στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά γιατί το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά. Ο Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα”.

Επιχείρησε, λοιπόν, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, να αποδομήσει, κυρίως, τα περί “Ρασπούτιν” και σκευωρίας με τη μέθοδο της ειρωνείας, λέγοντας πως “ προκειμένου να μη μιλάμε για το φόνο, μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, τον Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος είναι και Ρασπούτιν ταυτόχρονα”. Ομολογώ, είπε ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, ότι όταν τον γνώρισα, δεν του το χα ότι έχει τόσο μεγάλες και υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν. “Δεν του το χα επίσης ότι μπορούσε να στήσει ακόμη και το FBI πρέπει όχι να τον στείλετε στο εδώλιο του κατηγορούμενου αλλά να τον αξιοποιήσουμε τον άνθρωπο για εθνικούς σκοπούς”, συμπλήρωσε.

Στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για σκευωρία επειδή αρκετοί από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μπήκαν στο αρχείο, υποστήριξε πως “αυτό ακριβώς αποτελεί την απόδειξη του ότι δεν υπήρξε σκευωρία. Διότι αν οι δικαστές ήταν σκευωροί, όπως τους καταγγέλλετε από τη πρώτη μέρα για να τους τρομοκρατήσετε προκειμένου να μην πράξουν το καθήκον τους, δε θα είχαν κάνει σκευωρία αλά καρτ, αλλά θα έπρατταν το πιο εύκολο για αυτούς, να ασκήσουν ποινικές διώξεις αδιακρίτως και να διερευνηθεί περαιτέρω η πιθανή εμπλοκή και η ποινική ευθύνη”.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε τις αμερικανικές αρχές λέγοντας πως “εκτός δηλαδή αν ισχυρίζεστε ότι είναι προϊόν σκευωρίας το έγγραφό του FBI που περιγράφει το σκάνδαλο που διερευνούν οι αμερικανικές αρχές και το οποίο κάνει ονομαστική αναφορά σε 7 από τα 10 αρχικώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση κατηγορεί έναν πολιτικό αντίπαλο επειδή είχε το θράσος να μην κουκουλώσει τις πομπές σας και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία. Ανέφερε δε πως και άλλες φορές κυβερνήσεις ερεύνησαν σκάνδαλα και οδήγησαν πολιτικούς σε ειδικά δικαστήρια και υπήρξαν και αθωώσεις αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε επόμενη κυβέρνηση να στήσει ειδικό δικαστήριο. Για πρώτη φορά, όπως τόνισε, εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε το νοικοκύρη και μάλιστα με διαδικασίες ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το έχει βάλει στα πόδια γιατί δεν έχει τα κότσια. “Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή. Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη. Δε μιλάμε δηλαδή για μια υπόθεση που τελεσιδίκησε, σας βρήκε αθώους και σας πνίγει το δίκιο. Μιλάμε για μια υπόθεση που η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη είναι εν εξελίξει. Και εσείς που το βάλατε στα πόδια προκειμένου να τη προλάβετε”, τόνισε και πρόσθεσε “προκειμένου να τη κουκουλώσετε. Προκειμένου να τρομοκρατήσετε τους δικαστές, στήνετε ειδικά δικαστήρια αξιοποιώντας τη πλειοψηφία που έχετε στη Βουλή”.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί, για ακόμα μία φορά, στα εσωκομματικά της ΝΔ,επικαλούμενος “αντιπολίτευση” εντός του κόμματος. “Δε ξέρω αν ο κος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσε και σέρνεται σε αυτή την ιστορία, από την εσωκομματική του αντιπολίτευση, Αυτά είναι δικά σας θέματα. Αλλά εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία. Είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ήταν εδώ για να ακούσει αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν. Και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού. Και αν είναι μία φορά δειλός ο κος Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κου Σαμαρά, Είναι δυο φορές δειλός, γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα. Δυο φορές δειλός”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολάκης για Προανακριτική: Δεν τολμάτε να κάνετε πρόταση για μένα ή τον Τσίπρα

Στο ίδιο μήκο κύματος και η τοποθέτηση του κ. Παύλου Πολάκη, ο οποίος επίσης παρείχε πλήρη κάλυψη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής. «Ότι και να κάνετε δεν θα αποδείξετε τίποτα για τον Παπαγγελόπουλο... Μου έρχεται να βάλω τα γέλια. Εκεί που μας χρωστούσαν πάνε να μας πάρουν το βόδι. Δεν τολμάτε σε μένα ή τον Τσίπρα να κάνετε πρόταση για Προανακριτική...» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο οποίος επανέλαβε ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο Νοβάρτις που στοίχισε περίπου 85 δισ. Ευρώ και ξεκίνησε από το 1997 επί Σημίτη – Γείτονα».

«Από 1,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 9 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη» ισχυρίστηκε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος υποστήριξε ότι τα παραπάνω χρήματα που πληρώθηκαν ανέρχονται σε 32 δισ. ευρώ!».

Το φινάλε της συζήτησης επιφύλαξε οξεία σύγκρουση μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη. Η αφορμή δόθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέλαβε παλαιότερες καταγγελίες για την τιμολόγηση φαρμάκων από τον κ. Γεωργιάδη για να προσθέσει: «Μη λέτε πολλά ότι μπήκαν στο αρχείο. Στο αρχείο μπήκε και η υπόθεση του Τσοχατζόπουλου και μετά βρέθηκε στην φυλακή. Θα έρθει και τρίτος γύρος».

«Για όλα αυτά που είπατε κάνατε εξεταστική που κράτησε δύο χρόνια. Τι αποδείξατε; Δεν θέλω να πω εδώ τι ακριβώς αποδείξατε. Όμως, είστε η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που ντράπηκε να φέρει το πόρισμά της στην Ολομέλεια για συζήτηση», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί. Εμένα με έψαξε και η εισαγγελέας διαφθοράς επί δύο χρόνια. Βλέπετε καμία δίωξη; Μας είπατε βέβαια ότι και η αθώωση από την δικαιοσύνη δεν φθάνει. Θέλουμε και στάμπα από τον Πολάκη».

Ο κ. Γεωργιάδης δε προειδοποίησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι ενδεχομένως να βρεθεί και ο ίδιος μπλεγμένος με την σκευωρία Novartis, καθώς «προφανώς θα πρέπει να ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες αν πράγματι τους ξέρατε όπως είπατε στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη. Γιατί αν τους ξέρατε τότε είστε και εσείς εμπλεκόμενος στην σκευωρία. Επειδή εισαγγελέας δεν είσαι και όταν με βλέπεις τρέμεις σύγκορμος και επειδή δεν ψηφίζεις την προανακριτική σε ρωτάω, πώς θα αποδείξει την αθωότητά του ο Παπαγγελόπουλος, αν δεν γίνει η προανακριτική;»

Ο κ. Πολάκης ζήτησε και πάλι τον λόγο, λέγοντας προς το προεδρείο «τον λόγο τώρα. Μου είπε ότι τον βλέπω και τρέμω. Εγώ αυτόν, έλεος. Ακούστε κ. Γεωργιάδη το ότι έγιναν δύο φορές εκλογές το 2015 δεν σημαίνει ότι εσείς δεν υπογράψατε απόφαση για το Λουσέντις που το τιμολόγησε προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει σπατάλη για το δημόσιο. Σημαίνει έξτρα δαπάνη. Εσύ Γεωργιάδη έκανες από μακριά χειρονομίες του στιλ «τώρα ήρθε η σειρά μου γιατί άλλαξαν τα πράγματα». Τέτοιους ακροδεξιούς σαν και σένα, τους τρώμε πέντε για πρωινό».

«Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από 4,5 χρόνια στο Υγείας και μετά τόσες έρευνες εναντίον μου και αφού έχει αναφέρει το Λουσέντις 70 φορές, δεν λέει να καταλάβει ο Πολάκης ότι το φάρμακο τιμολογήθηκε αφού είχα φύγει από το υπουργείο», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Πολάκη να ωρύεται ότι είναι «ψεύτης».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

GeorgeP

Πως το ειπε ο Πολακης??? Καντε προανακριτικη και για μενα????. Αυτος δεν ηταν που πριν λιγο καιρο εκλιπαρουσε την βουλη για να μην αρθει η βουλευτικη του ασυλια??? .Εσυ Πολακη μαζι με τον Τσιπρα και τον Παπαγγελοπουλο που σας κραταει απο τα.........α (γιατι ξερει πολλα) , θα πληρωσετε ακριβα για ολο το δηλητηριο που χυσατε σε βαρος πολιτικων σας αντιπαλων.

Μ.ΠΑΣΟΚ

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ (ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Η ΦΥΛΑΚΑ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.ΧΕΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.

πρωην συριζα.

αλεξη καθε μερα που περνα αυτοεξευτελιζεσαι περοσσοτερο...τα επιχειρηματα σου στη βουλη για τον ρασπουτιν , ηταν πραγματικα γελοια...

Στέλιος

Δεν υπάρχουν στοιχεία του FBI για πολιτικά πρόσωπα, πλην του Κουρουμπλή. Το χαρτί που περιφέρουν δεξιά κι αριστερά οι κατσαπλιάδες ως "στοιχεία του FBI για Σαμαρά, Γεωργιάδη κλπ", είναι το απαντητικό έγγραφό του FBI προς τον Ρασπούτιν, ότι μας επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία της δικογραφίας (του FBI), για να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Ρώτησε δηλαδή ο Ρασπούτιν "αγαπητό FBI, μπορώ να χρησιμοποιήσω τα στοιχεία που μας δώσατε, και για την διερεύνηση εμπλοκής Σαμαρά, Γεωργιάδη, κλπ κλπ?". Και το FBI απάντησε "ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία για την διερεύνηση εμπλοκής Σαμαρά, Γεωργιάδη, κλπ κλπ". That's all, κανένα στοιχείο όπως είπα - πλην κάτι αναφορές για τον Κουρουμπλη. Απλά μια άδεια χρήσης δικογραφίας. Αλλά επειδή οι κατσαπλιάδες ξέρουν ότι το 30% των Ελλήνων είναι λειτουργικά αναλφάβητοι, σου λέει σιγά μην καταλάβουν τι παραμύθα τους πουλάμε...

nikos

Αλι6 σε βλέπω ρε φίλε και ντρέπομαι για πάρτη σου...τέτοιο σούργελο είναι απίστευτο να υπάρχει, μεγάλε καταληψία!

ουστ

Ο ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΙ ΚΟΛΛΕΣ ΤΟΥ FBI....???? ΑΛΛΑ ΑΛΛΗ ΦΥΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΣΕ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης