Αβραμόπουλος: H Ευρώπη δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τη μετανάστευση

Αβραμόπουλος: H Ευρώπη δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τη μετανάστευση

«Η  μετανάστευση δεν είναι ένα απλό φαινόμενο, καθορίζει πολιτικά το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής

avramopoulos
«Η μετανάστευση και η ασφάλεια έγιναν τα σημαντικότερα θέματα στην Ευρώπη και η Ευρώπη δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA), στην Βαρσοβία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε πως όταν είχε οριστεί αρμόδιος για τη Μετανάστευση, πριν από πέντε χρόνια, κανείς δεν θα ήταν σε θέση να προβλέψει τι θα συνέβαινε σε διάστημα πέντε μηνών.

«Γνωρίζετε ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα απλό φαινόμενο. Καθορίζει πολιτικά το μέλλον της Ευρώπης. Βλέπετε τι συμβαίνει σε όλα τα κράτη μέλη. Η μετανάστευση επικρατεί στην εγχώρια πολιτική ατζέντα. Οι άνθρωποι απαιτούν περισσότερα και επιθυμούν καλύτερη διαχείριση των κοινών μας συνόρων και αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακινητών. Αυτό είναι το καθήκον αυτού του Οργανισμού. Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για εμάς, για τα κράτη μέλη αλλά και για τους ευρωπαίους πολίτες για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα της μετανάστευσης αλλά και άλλα ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων» δήλωσε.

«Η Ευρωπαϊκή Συνοριακή και Ακτοφυλακή καλείται να διασφαλίσει την αποτελεσματική εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων» , ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «προσφέραμε στον Οργανισμό τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που μπορεί να προκύψουν στα σύνορα της ΕΕ κατά τις προσεχείς δεκαετίες. Επειδή κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ζούμε σε έναν εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποκαλούν την εποχή μας "την εποχή της ανθρώπινης κινητικότητας» επισήμανε.

«Η ταχεία και πλήρης εφαρμογή του νέου Κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Συνοριακή και Ακτοφυλακή αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΕΕ. Η Ylva Johansson θα αναλάβει σύντομα τις αρμοδιότητές μου, θα συνεχίσω να σας υποστηρίζω και είμαι βέβαιος ότι το νέο Κολλέγιο των Επιτρόπων θα εξακολουθεί να υποστηρίζει και να συνεργάζεται μαζί σας όπως και στο παρελθόν» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης