Υπουργικό Συμβούλιο: Τι περιλαμβάνουν οι δύο ΠΝΠ για την Thomas Cook

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι περιλαμβάνουν οι δύο ΠΝΠ για την Thomas Cook

Πρόνοια για τους εργαζομένους και τις τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώση της Thomas Cook περιλαμβάνουν οι δύο ΠΝΠ της κυβέρνησης – Τι προβλέπεται για ΔΕΗ και ένταξη στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους - Τέλος οι δημοπρασίες ρεύματος ΝΟΜΕ 

ypoyrgiko_mitsotakis1
Τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) από 25 και 30 Σεπτεμβρίου 2019 αντίστοιχα, συζήτησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις δύο ΠΝΠ συμπεριλαμβάνονται επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας της εταιρίας «Thomas Cook Group PLC», με πρόνοια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου με απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής και αναστολή, υπό προϋποθέσεις, της καταβολής ΦΠΑ μέχρι 31.03.2020.

Επίσης, περιλαμβάνεται η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ που αποδείχθηκαν καταστροφικές για την οικονομική λειτουργία της ΔΕΗ κοστίζοντας σε αυτή πάνω από 600 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία. Επιπλέον, δίνεται παράταση της προθεσμίας λειτουργίας σταθμών ΑΠΕ, της προθεσμίας για την προσαρμογή στις διατάξεις του ν. 4423/2016 των δασικών συνεταιρισμών, η παράταση της αναστολής οικοδομικών αδειών στον Υμηττό, καθώς και παράταση της προθεσμίας για ένταξη στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους μέχρι 31.12.2019, ενώ αποκαθίστανται οι κανόνες χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης