ΚΚΕ: Ο Κουτσούμπας αμείβεται με 800 ευρώ

Το σύνολο της βουλευτικής του αποζημίωσης κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής επισημαίνεται από τον Περισσό

4906404
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Περισσό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο της βουλευτικής του αποζημίωσης κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ.

Η διευκρίνηση αυτή έγινε μετά τη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες σύμφωνα με τα οποία ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε εισόδημα - για το οικονομικό έτος 2017 -72.712 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση.

Η σύζυγός του εμφανίζει εισόδημα 18.448 ενώ οι τόκοι των καταθέσεων για τον μεν κ. Κουτσούμπα είναι 2,32 και για την γυναίκα του 1,69 ευρώ. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος διαθέτει μαζί με την σύζυγό του 2 σπίτια ένα στη Λειβαδιά 120 τετραγωνικών μέτρων ένα ισόγειο 105 τ.μ. στη Λαμία. Σε ότι αφορά τις καταθέσεις τους διαθέτουν έξι λογαριασμούς σε Ελληνικές τράπεζες. Αυτές έχουν ποσά από 6.303 ευρώ και 6.275 ευρώ, 3.620 ευρώ και 2.207 ευρώ. Δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Το προηγούμενο έτος ο κ. Κουτσούμπας εμφανίζει εισόδημα 73.131 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και η σύζυγός του 18.855 ευρώ. Δεν παρουσιάζουν αλλαγές ως προς τα ακίνητα τους αλλά δεν εμφανίζονται σημαντικές διαφορές στις καταθέσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης