Κάλεσμα Μητσοτάκη στους επενδυτές από το Council on Foreign Relations

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους επενδυτές από το Council on Foreign Relations

«Υπερβήκαμε τον λαϊκισμό, τώρα στηρίζουμε τις επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό

mitsotakis_ny
Σε μια ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση για τη νέα εποχή που άρχισε στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του στο πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations στις 07.45 (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος.



Ο πρωθυπουργός δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για το πρόβλημα του λαϊκισμού και συγκεκριμένα για το πώς κατάφερε ο ίδιος και το κόμμα του να επικρατήσουν στις τελευταίες εκλογές. Στην απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη της απευθείας και ειλικρινούς επαφής με τους πολίτες μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις που υλοποιούνται άμεσα. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στην άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη και τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που αμείβονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης αλλά εργάζονται με πλήρες ωράριο.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεμπλοκάρισμα με το μεγάλων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην εμβληματική επένδυση του «Ελληνικού», το πρόβλημα ήταν η απουσία πολιτικής βούλησης σημειώνοντας τις ενέργειες που έκανε η νέα κυβέρνηση για να άρει όλα τα εμπόδια που παρέμεναν.

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, τέλος, για το πρόβλημα του brain brain και το πως θα μπορούσε να αντιστραφεί η τάση των προηγούμενων ετών. Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης χρειάζεται να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις: Πρώτον να υπάρξουν νέες δουλειές, δεύτερον, να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και, τρίτον, να πειστούν όλοι ότι υπάρχει μακροπρόθεσμα καλύτερη προοπτική στην πατρίδα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης