Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τις συζητήσεις με Ερντογάν και Γκουτέρες

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για τις συζητήσεις με Ερντογάν και Γκουτέρες

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ και συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών του ΓΓ ΟΗΕ

0057_DPC4627
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επαφές που είχαν στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα για το Κυπριακό που εδώ και 45 χρόνια αποτελεί εθνικό ζήτημα.

Συμφώνησαν όπως αναφέρουν οι ιδιες πηγές να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία, με την Ελλάδα να είναι πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζοντας τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο στον Πρόεδρο της Τουρκίας την Τετάρτη όσο και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την Πέμπτη. 

Συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία για τον καλύτερο συντονισμό των διεθνών επαφών τους και ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών του ΓΓ ΟΗΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης