Bαρβιτσιώτης: Καθημερινά η γειτονική χώρα παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

varvi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου είπε πως «τώρα φαίνονται τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Την καθημερινή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια κατήγγειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Βουλή ενημερώνοντας παράλληλα πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε δύο διαβήματα διαμαρτυρίας προς την γειτονική χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου είπε πως «τώρα φαίνονται τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Τώρα που προσπαθούμε να εφαρμοστεί η συμφωνία και διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η γειτονική χώρα παραβιάζει την Συμφωνία» ενώ παρέθεσε και συγκεκριμένο παράδειγμα: «σας ενημερώνω για σημερινό περιστατικό όπου ο επιτετραμμένος των Σκοπίων στο Τόκιο σε αρθρογραφία του περιγράφει το κράτος ως «Μακεδονία»».

«Όλα αυτά σε καθημερινή βάση προσπαθούμε να τα αναδεικνύουμε και να τα αντιμετωπίζουμε» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Βαρβιτσιώτης για να συμπληρώσει :«Μόνο την τελευταία εβδομάδα δυο φορές έγιναν διαβήματα με παραδείγματα παραβίασης της Συμφωνίας και στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας και στον υπουργό Εξωτερικών. Αν ήταν άλλη κυβέρνηση σήμερα και συνέχιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν για την εξάλειψη αλυρτωτικών συμπεριφορών και στοιχείων. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Όταν λέμε να εφαρμοστεί η Συμφωνία δεν γίναμε υπέρμαχοι αλλά θέλουμε να προχωρήσει ταχύτατα η εξάλειψη των συμβόλων που προσβάλουν την κληρονομία μας».

Παράλληλα κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως απεμπόλησε τα βασικά διπλωματικά όπλα της Ελλάδας όπως είναι το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Σήμερα στο πλαίσιο της αργής πορείας της γείτονας προς ΕΕ εμείς θα βάζουμε συνεχώς στοιχεία βελτίωσης της μεταξύ μας συμφωνίας. Σήμερα θα δώσουμε μάχη εφαρμογής της για να σταματήσουν να λένε τα μουσεία τους Μακεδονικά και να εχουν ταυτότητα Βορειομακεδόνες»» είπε.

Επίσης υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει πως «αν κυρωθεί η Συμφωνία δεν θα μπορεί να ακυρωθεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΠΩΣ ΠΧ.ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΙΣΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ .ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΧΟ ΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΣΥΡΙΖΑΙΩΝ . ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΟΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

onned-skopianoi-ena

Σύμφωνα με το ψήφισμα η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη - μέλη της να λάβουν σαφή στάση ζητώντας από τη Λιβύη και την Τουρκία να ανακαλέσουν το μνημόνιο συμφωνίας

3
mpoyrak-ozoygkergkin-toyrkos-presbis_252863_127128_type13262

Ο Μπουράκ Οζούγκεργκιν  αναφέρει:  «Πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους»

69
ypex0

«Αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής», τονίζει η ελληνική πλευρά

102
erdogan-0

Δεν πτοείται ο Τούρκος πρόεδρος από τις διεθνείς αντιδράσεις, επισημαίνοντας πως το Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Λιβύη εστάλη στον ΟΗΕ - Χαρακτήρισε «σκανδαλώδη κίνηση» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα - Νωρίτερα, η συμφωνία των δυο χωρών είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης

46
1cavusoglu-arthro

... αν χρειαστεί να προστατεύσουμε τα πλοία μας θα πάρουμε μέτρα, τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera o Τούρκος ΥΠΕΞ -  «Γενί Σαφάκ»: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη - Δένδιας: Δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου

228