Βουλή: Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος εκλέγει το προεδρείο της

Βουλή: Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος εκλέγει το προεδρείο της

Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, για αντιπρόεδρος η Έφη Αχτσιόγλου και για γραμματέας ο Γιώργος Καμίνης – Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλους τους προτεινόμενους για να υπάρχει συναίνεση, δηλώνει ο Κατρούγκαλος

vouli_ktirio1
Τρεις κάλπες έχουν στηθεί στη Βουλή για την ανάδειξη του προεδρείου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ κάθε βουλευτής παρέλαβε τρία ψηφοδέλτια και ισάριθμα λευκά.

O Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ) προτείνεται για πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η Έφη Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) προτείνεται για τη θέση αντιπροέδρου, ενώ ο Γιώργος Καμίνης (Κίνημα Αλλαγής) προτείνεται για τη θέση του γραμματέα.

Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία. Πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όλους όσοι προτείνονται, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει κλίμα συναίνεσης στην ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία. Αν δεν επιτευχθεί, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αμέσως, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και πρόεδρος εκλέγεται ο βουλευτής που συγκέντρωσε την σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών της επιτροπής. Ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας εκλέγονται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων μελών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης