Πατούλης: Ζήτησε από όλες τις παρατάξεις τεκμηριωμένες προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Πατούλης: Ζήτησε από όλες τις παρατάξεις τεκμηριωμένες προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με άλλα θέματα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, την Τετάρτη, ωστόσο η αντίδραση του Γιάννη Πρωτούλη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα  της διαχείρισης των απορριμάτων - Ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε προθεσμία 10 ημερών σε όλες τις παρατάξεις για την παρουσίαση προτάσεων πάνω στο θέμα αυτό

patoulis_synedriasi
Με έκτακτα εκτός διάταξης θέματα, διαδικαστικού περιεχομένου. συνεδρίασε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου

Τα θέματα που συζητήθηκαν ως έκτακτα λόγω χρονικής πίεσης αφορούσαν επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, 2500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας καθώς και για την παγκόσμια ημέρα προστασίας των Ζώων (4/10).

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Πρωτούλης, αντέδρασε για τα προς συζήτηση θέματα και έθεσε ως «ιδιαίτερα επείγον προς συζήτηση» το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησαν οι επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική» Κώστας Τουλγαρίδης και της «Ανυπότακτης Αττικής» Μαριάνα Τσίχλη, αιτιολογώντας τον έκτακτο χαρακτήρα του ζητήματος, λόγω του επικείμενου διαγωνισμού του ΕΔΣΝΑ για την επιπλέον διευθέτηση χώρου υποδοχής απορριμμάτων στην Φυλή.

Στην παρέμβαση του ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης αναγνώρισε την κρισιμότητα του ζητήματος, την επίλυση του οποίου όπως υπενθύμισε, είχε θέσει ως πρωταρχικό θέμα στην προεκλογική ατζέντα του. Έκανε λόγο για τον περιορισμένο χρόνο που είχε στη διάθεση της η νέα περιφερειακή Αρχή να επιλύσει αυτό το κρίσιμο για 5 εκατ. πολίτες και 66 δήμους ζήτημα. Χαρακτήρισε «άκρως σημαντικό» το θέμα τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατεπείγον και πως ίσως απαιτηθούν μια και δύο συνεδριάσεις του Σώματος. Ζήτησε δε από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, εντός 10ημέρου να καταθέσουν «συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες επιστημονικά και ρεαλιστικά, προτάσεις που θα απαντούν στα ζητούμενα του σήμερα, ώστε να τις επεξεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού το πρόβλημα», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Σγουρός πρότεινε ότι των προτάσεων τους θα έπρεπε να προηγηθεί ακριβής ενημέρωση από τον ΕΔΣΝΑ τόσο για τον προσεχή διαγωνισμό όσο και τον προγραμματισμό και τις δυνατότητας που έχει. Επ΄αυτού απάντησε ο εκπρόσωπος της «Δύναμης Ζωής», πρ. αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος διευκρινίζοντας ότι ο διαγωνισμός δεν αφορά καμία επέκταση της Φυλής.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης