Γεωργιάδης: Δεν δικαιολογείται αύξηση τιμής στα καύσιμα σήμερα

Γεωργιάδης: Δεν δικαιολογείται αύξηση τιμής στα καύσιμα σήμερα

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «τα αποθέματα πετρελαίου που έχει η χώρα έχουν αγοραστεί στις παλαιότερες τιμές» - Σε εξέλιξη έλεγχοι της ΓΓ Εμπορίου σε πρατήρια καυσίμων

adonis01
«Tα συνεργεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, έχουν από το πρωί στρέψει τους ελέγχους τους σε πρατήρια καυσίμων, έτσι ώστε να μην έχουμε αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες από ό,τι δικαιολογεί η αύξηση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου. Αύξηση τιμής σήμερα δεν δικαιολογείται. Τα αποθέματα πετρελαίου που έχει η χώρα έχουν αγοραστεί στις παλαιότερες τιμές». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τα διεθνή γεγονότα. Ευχόμαστε ότι όλα θα πάνε καλά, θα αποκλιμακωθεί η διεθνής ένταση και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Το παρακολουθούμε στενά. Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα μείνουμε από πετρέλαιο».

Ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις τιμές καυσίμων

Με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι παρακολουθεί στενά την πορεία των γεγονότων και την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων.

Προς επίρρωση των ανωτέρω σημειώνονται τα εξής:

• Πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας.

• Κλιμάκια της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.

Κλείσιμο
• Ενημερώνονται οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.

• Έχει συσταθεί ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών.

• Το τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, επεξεργάζεται καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία της εξέλιξης των τιμών και την τελική τιμή τους στον καταναλωτή

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης