LIVE

Κορωνοϊός

Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Τρώνε από τα έτοιμα» κατηγόρησε την κυβέρνηση - Επιδείξαμε ατολμία, παραδέχθηκε

omilia_tsipras_vima_deth

Όλα όσα είπε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αναγνώρισε λάθη της κυβέρνησής του, αλλά τα... έριξε στην πίεση των θεσμών - Επιχείρησε να «καρπωθεί» την καλή εικόνα της χώρας - Υπερασπίστηκε την Θάνου - Επίθεση σε ΝΔ και για τις Πρέσπες - Ούτε κουβέντα για Novartis - Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος

Θεωρώ ότι τιμήσαμε την εντολή που λάβαμε το 2015, τόνισε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι «τρώει από τα έτοιμα» στην οικονομία, επιχειρώντας να «καρπωθεί» την καλή εικόνα της χώρας. Παραδέχθηκε λάθη της κυβέρνησής του, με κυριότερη την ατολμία να κινηθεί πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα.«Σας καλώ να αναλογιστούμε ποια ήταν η εικόνα της χώρας 4,5 χρόνια πριν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση» είπε στη συνέχεια ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας έκανε ένα απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως παρέλαβε τη χώρα σε πολύ δύσκολη κατάσταση και με άδεια ταμεία και την παρέδωσε σε πολύ καλή κατάσταση, «κάτι το οποίο είναι έργο της δικής μας κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Διαχειριστήκαμε όλεθρο» - «Τιμήσαμε την εντολή του 2015»

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι η χώρα είχε ανθρωπιστική κρίση, ανεργία στο 27%, οχτώ συνεχόμενα χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης, με τη χώρα να έχει χάσει σωρευτικά το 25% του πλούτου της, αποεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης, άδεια ταμεία, αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Αυτήν την πραγματικότητα ολέθρου κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα μας τότε, κυβέρνηση» είπε και συμπλήρωσε ότι μετά τη συμφωνία του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, «η εντολή μας ήταν σαφής και καθαρή: Να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή συνθήκη. Να της δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Να στηρίξουμε τους αδύνατους. Θεωρώ ότι τιμήσαμε αυτή την εντολή».

«Και οι Έλληνες πολίτες το γνωρίζουν. Γνωρίζουν πού και πώς ζούσαν το 2015 και γνωρίζουν πού και πώς ζουν σήμερα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια μέσα από δυσκολίες, συμβιβασμούς αλλά και σκληρή δουλειά, καταφέραμε πολλά» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως, ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύθηκαν ως δια μαγείας, όμως «η εικόνα της χώρας έχει ριζικά αλλάξει» και κανείς δεν το αρνείται. «Όπως και κανείς δεν αρνείται ότι αυτό είναι έργο της προηγούμενης, της δικής μας κυβέρνησης» τόνισε, καθώς «μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε με τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις:

- Να μειώσουμε τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, να ολοκληρώσουμε και να βάλουμε τέλος στην δημοσιονομική προσαρμογή.

- Να επαναφέρουμε την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

- Να μειώσουμε την ανεργία κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, δημιουργώντας 675.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

- Να καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία.

- Να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό.

- Να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».«Για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η χώρα κατάφερε να πατήσει στα δικά της πόδια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «επιστρέψαμε στις αγορές χρήματος με το ελληνικό ομόλογο να σημειώνει ιστορικά χαμηλά ήδη από τον Ιανουάριο του 2019» και «με συνετή διαχείριση δημιουργήσαμε ένα χρηματικό απόθεμα ασφαλείας πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα 37 δισ. ευρώ», που διασφαλίζει τη χώρα από εξωγενείς αναταράξεις και δημιουργεί μεγάλα περιθώρια ευελιξίας, «αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μείωση του ΈΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες, των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,3%, την επιδότηση ενοικίου για 300.000 νοικοκυριά, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες και αγροτικούς συνεταιρισμούς, την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις 7.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και για την Ειδική Αγωγή, στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού. «Αυτές είναι λοιπόν οι εξαγγελίες της ΔΕΘ χωρίς αντίκρισμα; Αυτά είναι τα μεγάλα λόγια που δεν γίνονται πράξη; Όπως μας κατηγορούσαν οι αντίπαλοί μας;» διερωτήθηκε και τόνισε ότι «έγιναν όλα πράξη ένα προς ένα».

«Επιδείξαμε ατολμία»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως δική της την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την λοιδορούσε, όπως είπε, ενώ έκανε αυτοκριτική, γιατί, όπως υπογράμμισε, «κάποιες φορές, υπό την πίεση των θεσμών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών και λόγω της εύθραυστης κατάστασης των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων, επιδείξαμε μια ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης».

«Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους» είπε και προσέθεσε ότι στο σύνολό της η κυβέρνηση δεν επέδειξε την τόλμη που χρειαζόταν, για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας -από τα υπουργεία και τις τράπεζες έως τις ελεγκτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στη «μεγάλη μας αδυναμία να επικοινωνούμε την πολιτική μας και το έργο μας στους πολίτες» και στο στίγμα για την περιβαλλοντική πολιτική. «Αυτές ήταν πραγματικές αδυναμίες» είπε ο κ. Τσίπρας. «Και δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου γι' αυτές. Τις αναγνωρίζω, τις αξιολογώ και τις θέτω δημόσια στη συζήτηση».

«Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά έχει και μια ισχυρή, ισχυρότατη αντιπολίτευση» τόνισε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι με το ένα τρίτο των Ελλήνων να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, «είμαστε εδώ ως ο ισχυρός δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος. Η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς».

Και στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η στήριξη που μας έδωσαν 1,8 εκατ. πολίτες μας γεμίζει ευθύνη. Όχι μόνο απέναντι τους αλλά απέναντι σε όλους τους πολίτες της χώρας. Και ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβούν πράγματα που θα ακυρώνουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, οι μαύρες ημέρες της χρεωκοπίας είναι πίσω μας, αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι δεδομένη, όπως είπε, καθώς «υπάρχει ένα ασταθές και ρευστό διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι το δείγμα γραφής της αυτούς τους δύο μήνες, επιβεβαιώνει τους φόβους «γιατί με το "καλημέρα" είδαμε να ξεδιπλώνεται με ταχύτητα μπροστά μας, το σχέδιο οικοδόμησης του νέου κράτους της Δεξιάς. Ένα καθεστώς αυταρχικό, αντικοινωνικό, αντεργατικό. Ένα καθεστώς με μηδενικό σεβασμό στους κανόνες. Κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς, δικαιοκρατικούς».

Αναφέροντας παραδείγματα, είπε:

- Στο πεδίο των θεσμών: Η σύνθεση της κυβέρνησης με υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών που λίγους μήνες πριν εκπροσωπούσαν ολιγάρχες και σήμερα βρίσκονται δήθεν να εκπροσωπούν το ελληνικό Δημόσιο στη διαπραγμάτευση μαζί τους.

- Στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας ασφάλειας όπου ένα πρωθυπουργικό σκάνδαλο πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των δελτίων ειδήσεων, αφού ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν δικό του, τον κύριο Κοντολέοντα, για επικεφαλής της ΕΥΠ, χωρίς να πληροί καν τα τυπικά προσόντα που προέβλεπε ο νόμος. Δεν είχε δηλαδή καν πτυχίο. Αλλά αν δεν συμφωνεί ο νόμος με τις επιθυμίες του κυρίου Μητσοτάκη αλλάζουμε απλά τον νόμο. Κατά τα άλλα ομνύουν στην αριστεία».

Το πιο σοβαρό, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι «ότι σπεύδουν να τοποθετήσουν μυστικούς και αδιαφανείς συνδέσμους της ΕΥΠ, σε όλα τα υπουργεία και σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς».«Ωμή παρέμβαση στις Αρχές»

Χαρακτηριστικά, μίλησε για ωμή παρέμβαση στις ανεξάρτητες αρχές και ειδικότερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και για τροποποίηση του νόμου «κατά παράβαση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για να οδηγήσουν στην έκπτωση εν μέσω της θητείας τους την επικεφαλής και τα μέλη του ΔΣ της αρχής». Παράλληλα, στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στον διορισμό Τσουβάλα στη γενική γραμματεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λεονταρισμούς της κυβέρνησης για τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς, ενώ «είχε την επιλογή να προχωρήσει στη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού των 5,5 δισ. που εμείς τον Μάιο ανακοινώσαμε, ώστε να μειώσει το στόχο κατά 1% ετησίως ως το 2022, χωρίς να παραβιάζει τη συμφωνία και άρα χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των εταίρων, δεν το έκανε».

Όπως είπε, τα χαμηλότερα πλεονάσματα θα άνοιγαν την πόρτα για μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις και πιο ευέλικτη δημοσιονομική πολιτική, και αντ' αυτού η κυβένηση επέλεξε την επικοινωνία από την ουσία, δίνοντας «λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Και πανηγυρίζουν λες άνοιξαν τις πύλες του παραδείσου».

«Τρώνε από τα έτοιμα»

«Τρώνε από τα έτοιμα που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε εμείς, όχι όμως για να ελαφρύνουν τη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά για να διευκολύνουν εκείνους που κερδίζουν περισσότερα» συνέχισε.

«Η ΝΔ αγνοεί τη μεσαία τάξη, για να κάνει πιο γενναία δώρα στους φίλους και χορηγούς της» είπε ακόμη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία: «Όταν εμείς νομοθετήσαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και κατά 20% για τις μεσαίες περιουσίες, η ΝΔ μαζί με τον κ. Στουρνάρα αμφισβητούσαν την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου για την ελάφρυνση αυτή».

«Τώρα βέβαια που άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν οι κανόνες των μαθηματικών και τα νούμερα βγαίνουν» συμπλήρωσε και προσέθεσε ότι τα επιπλέον 250 εκατ. για το 2019 που «ανακάλυψαν», αποφάσισαν να τα διαθέσουν «στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ».

«Αυτή είναι η δημοσιονομική και φορολογική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί. Αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αυτή την αντίληψη υπηρετεί και αυτός και η κυβέρνησή του σε όλους τους τομείς της οικονομικής πολιτικής, κάνοντας δώρα σε επιχειρηματίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορώντας την ότι, ενώ πριν από λίγους μήνες ήταν κατά της Συμφωνίας, τώρα λέει ότι θα την εφαρμόσει. Παράλληλα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανος για τη Συμφωνία, επειδή υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας.

«Πρωτοφανής προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ» - Επίθεση για Ελληνικό

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της». Εξηγώντας, ανέφερε ότι ήταν η δικαιολογία για «την προειλημμένη απόφασή τους να αυξήσουν τα τιμολόγια, μετακυλώντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία, όπως για παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ ή οι υδροηλεκτρικές μονάδες».

Για το Ελληνικό, ο τέως πρωθυπουργός είπε για τη στάση της κυβέρνησης ότι, «αφού βρήκαν μπροστά τους τις μεγαλοστομίες τους, όταν ήταν αντιπολίτευση, αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών τέσσερις φορές (…) σήμερα νίπτουν τας χείρας τους».

«Μας λένε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η έναρξη των εργασιών, αλλά του επενδυτή. Και για να τον βοηθήσουν, επιχειρούν το μεγάλο κόλπο: με διθυραμβικά σχόλια στον Τύπο προετοιμάζουν το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development, ώστε φυσικά το έργο, αν και όποτε ξεκινήσει, να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες. Και την ίδια στιγμή δίνουν και ένα ακόμη σπουδαίο δώρο στον ίδιο επιχειρηματία. Αποφασίζουν τη πώληση των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου. Με δυο λόγια αποδέχονται τη ζημία του Δημοσίου, προκειμένου να διευκολύνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων» υπογράμμισε.Πέτσας για Τσίπρα: Παραμένει αδιόρθωτος

«Μετά το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και το “Παράλληλο Πρόγραμμα” ο κ. Τσίπρας επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη “έτσι, χωρίς Πρόγραμμα”» σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πέτσα:

«Μόνο για να πει “είμαστε ακόμη ζωντανοί” στο εσωκομματικό του ακροατήριο και να αραδιάσει, πάλι, αμέτρητα ψέματα.

Ψέματα στην κυβέρνηση; Περισσότερα ψέματα στην αντιπολίτευση...

Έπεισε όλους τους Έλληνες ότι δεν έχει ιδέα από το πως δουλεύει η οικονομία και το πλήγμα που της προκάλεσε με κύριο θύμα του τη μεσαία τάξη.

Απέδειξε ότι δεν μπορεί να ωριμάσει.

Απέδειξε κυρίως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος.

Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Κοιτάζουμε μπροστά, όλοι μαζί, για να λύσουμε τα προβλήματα που συσσώρευσε η προηγούμενη κυβέρνηση και να βγάλουμε από τις πλάτες των πολιτών τα βάρη που τους φόρτωσε.

Με επενδύσεις, πολλές και καλύτερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους.

Ο κ. Τσίπρας λέει “είμαστε εδώ”.

Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (196)

ΟΡΓΗ

ΑΠΟ ΤΑ ''ΕΤΟΙΜΑ'' ΤΡΩΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΣΧΕΤΕ ΑΛΕΞΙ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΚΟΠΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ''ΣΤΡΑΤΟ'' ΚΗΦΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ''ΕΥΠΑΘΩΣΝ ΟΜΑΔΩΝ '' ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Νίκος Φίλης Τέως υπουργός Παιδείας

Ξέχασα να πω παρακάτω. Η Ελλάδα πρέπει ν' αναγνωρίσει επιτέλους και το πονεμένο θέμα της γενοκτονίας της Τσαμουριάς, να δοθεί η περιουσία πίσω στους Αλβανούς και να αναγνωρίσει την τούρκικη μειονότητα στη Θράκη. Για να μη ξεχνιόμαστε.

Νίκος Φίλης Τέως υπουργός Παιδείας

Παιδιά για να το ξεκαθαρίζουμε, η Βόρειος Ήπειρος, είναι Νότια Αλβανία. Στον Πόντο δεν έγινε γενοκτονία ούτε και στη Σμύρνη! Τη Σμύρνη την κάψανε οι 'Ελληνες. Η Θεσσαλονίκη ήταν μια τούρκικη πόλη που κατακτήθηκε από τους Έλληνες. Τα Σκόπια είναι Βόρεια Μακεδονία. Το μισό Αιγαίο ανήκει δικαιωματικά στους Τούρκους. Το 31,5% του ελληνικού λαού στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας. Α, ξέχασα πρέπει να ενημερώσω τον πρόεδρο γιατί έχει μια εκδήλωση για τη γενοκτονία λέει τον Ποντίων και πρέπει να πάω μαζί με τον Μπουτάρη. Βαριέμαι να πάω αλλά αναγκάζομαι.

Nikko

Απιθανος ψευτης - το οτι πηρε 31% δειχνει το επιπεδο αντιληψης του Ελληνα τελικα.

J

Τι να πεις για αυτα τα ατομα.. Περασαν 4.5 χρονια για να δωσουν το ενα εκατοστο απο τα ψεματα που εταξαν. Το μονο που τους εννοιαζε ηταν οι ΜΚΟ, οι ελληνοποιησεις και τα ψιφαλακια κανοντας τη χωρα αποθηκη ψυχων - αχταρμα! Το 31+% δεν ειναι μονο οι βολεμενοι - φοβισμενοι δημοσιοι υπαλ. Είναι, οι επιδοματακηδες στην πλατη των μισθων εκεινων που ακομα δουλευουν σκληρα και αποτελουν τον πραγματικο μοχλο αναπτυξης και οχι καταντιας. Α! Ειναι και καποιοι βλ@μμενοι εχοντες που πονταρουν στο μπαχαλο για να μην ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους... Αυτη την Ελλαδα του μελλοντος οραματιζονται...

ναι συμφωνω

απολυτα!!!

str

Ρε σεις ο τυπος ειναι απιστευτος Τον εχει επηρεάσει ο δικτατορας του τσαρλι τσαπλιν με τις καρεκλες που σηκωναν οι δικτατορες ολο και πιο ψηλά ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Του χρονου θα εινα ψηλότερο;

Οπωσδηποτε!!!

Ενώ εσυ πριν έτρωγες από τα δουλεμένα τα δικά σου

Φαιη

Κάνει αντιπολίτευση ακριβώς όπως εκλέχθηκε και κυβέρνησε - με ψέματα...Και καθώς η συμμορία των 5Α (αμόρφωτοι,ανεπάγγελτοι,ανθέλληνες,άθεοι,άχρηστοι εν γένει) έχασε την εξουσία και τα οφίτσια τώρα παραληρεί - γιατί μόνο παραλήρημα μπορεί κάποιος να περιγράψει όσα είπε....Πέστε μου, ζει εδώ?? Σε αυτή τη χώρα??Πότε τα έκανε αυτά που λέει?? Γιατί εγώ το μόνο που θυμάμαι από σχεδόν 5 χρόνια διακυβέρνησης της ποτέ ξανά αριστεράς είναι φόρους, τσάκισμα σε όποιον ΕΛΛΗΝΑ δούλευε και ήταν παραγωγικός, προνομιακή μεταχείριση σε όποιον ΜΗ έλληνα ερχόταν στη χώρα μου με το έτσι θέλω, κλείσιμο ματιού σε όλους τους αναρχομπάχαλους, πλήρη ισοπέδωση της μόρφωσης και της αριστείας, διώξιμο 500000 παιδιών μας με προσόντα που δεν ήθελαν να δουλεύουν πάρτ τάιμ για 300 ευρώ το μήνα ενώ όλους τους ανεπρόκοπους άχρηστους -βλέπε καρανίκα- τους έβαζαν στο δημόσιο για να τους πληρώνω ΕΓΩ με τους φόρους μου, επιδόματα σε όποιον μη έλληνα και μη παραγωγικό ή ρομά (ώστε να τους ξαναψηφίσουν), ελληνοποιήσεις αβέρτα (πάλι ώστε να τους ξαναψηφίσουν) και γενικά θυμάμαι μία χώρα μέσα στην ανομία και την παραβατικότητα....την οποία ο ελαφροϊσκιωτος χωρίς γραβάτα (sic) κάνω στροφή 360 μοιρών (μηχανικός ντε - ξέρει από μοίρες...) πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπόρεσε για να ισοπεδώσει....το ΟΥΣΤ δεν περιγράφει ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που αισθανόμαστε....Θεωρώ δε ότι σε 30 χρόνια το παράδειγμα του διάτρητου θα διδάσκεται στις πολιτικές επιστήμες με τίτλο "πως να μην ξαναδείτε ποτέ εξουσία".....

@

Σωστά τα λες, έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Μητσοτάκης όμως γιατί συνεχίζει να ταΐζει τα λαμόγια του Τσίπρα? Γιατί μιλά συνεχώς για προστασία των δανειοληπτών με τα θαλασσοδάνεια, το θεωρείς πρέπον να τους πληρώνουν τα δάνεια όσοι μένουν σε ενοίκιο? ΥΓ. Ο Κ. Καραμανλής το είχε βαφτίσει σοσιαλμανία.

Πως ήτανε η χώρα το 2014

Το τρίτο τρίμηνο του 14 η ανάπτυξη ήταν 4,2. Τώρα την πήγε στο 1.1. ΤΟ κατόρθωμα της διακυβέρνησης Τσίπρα!

Για Γιώργο Ολλανδία

Ηθικό δίδαγμα, χρημάτισε, υπέπεσε στο αδίκημα της απιστίας κλέβοντας την ίδια σου την επιχείρηση και κοπανατη για έξω. Εκείνη την περίοδο όλοι του Σημίτη, δημιούργησαν επιχειρήσεις φαντάσματα, με πρώτους τους εκδότες. Έβαλαν στο κόλπο τους ανώτατους τραπεζικούς υπαλλήλους και οκ τα θαλασσοδάνεια. Αφού είδαν λοιπόν οι τραπεζικοί υπάλληλοι πως λειτουργεί το κόλπο, έκαναν διακομματικά κολπάκια βγάζοντας χρήμα. Αποτέλεσμα; Λιγότερα του 50% τα εξυπηρετούμενα σήμερα δάνεια, 70 δις για τις ανακεφαλαιοποιήσεις, αλλά και ξεπούλημα Τσίπρα των τραπεζών για 900εκ ευρώ. Κανένας εισαγγελέας δεν έχωσε φυλακή κανένα λαμόγιο για απιστία, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να εισπράξει τα κόκκινα δάνεια. Οι δε ΠΑΣΟΚΟΙ του χθες και Συριζαίοι του σήμερα βγάζουν γλώσσα τρώγοντας τα κλεμμένα. Φίλε, η θέση σου είναι στον Κορυδαλλό μαζί με τον Ακή. Καταλαβαινω όμως γιατί υποστηρίζεις Τσίπρα, άλλωστε όλοι οι καταχραστές χρημάτων του δημοσίου το ίδιο κάνουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης