Μητσοτάκης: Πρέπει να διερευνηθεί γιατί κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα για τη ΔΕΗ

Μητσοτάκης: Πρέπει να διερευνηθεί γιατί κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα για τη ΔΕΗ

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Επιχείρηση: «Το θέμα αφορά τη Δικαιοσύνη», είπε

deh-nome
«Ενδεχομένως πρέπει να ερευνηθεί το γιατί κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα στο ζήτημα της ΔΕΗ». Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ερευνηθούν ευθύνες για το πώς και το ποιοι οδήγησαν τη ΔΕΗ στη σημερινή της κατάσταση, την οποία χαρακτήρισε «τραγική». Πρόσθεσε ότι αυτό το ζήτημα αφορά τη Δικαιοσύνη.

Μίλησε και για το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση της επιχείρησης ηλεκτρισμού, το οποίο «έχει παρουσιαστεί από τον αρμόδιο υπουργό ενδελεχώς».

Τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της επιχείρησης, μέσω ενός ισορροπημένου σχεδίου. Η νέα της διοίκηση θα δώσει τον αγώνα, ώστε να εφαρμοστεί αυτός. «Δεν θέλω να βλέπω τη ΔΕΗ ως ένα πρόβλημα, αλλά ως μπροστάρη στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας να μπει στο μέλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ΔΕΗ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους της. Ο τελικός στόχος είναι να μετατραπεί σε μία κερδοφόρα επιχείρηση. Τέλος, απάντησε ότι δεν έχει σκοπό να ασκεί κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης