Δημοσκόπηση της Marc για το ΘΕΜΑ: Κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο Κυριάκος

Δημοσκόπηση της Marc για το ΘΕΜΑ: Κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο Κυριάκος

71,4% έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση - 49% τα πράγματα θα πάνε καλύτερα - 80% θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του - 42% ξεπέρασε τις προσδοκίες μας- Δείτε όλη τη δημοσκόπηση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kyriakos43
Διεύρυνση της επιρροής της και αύξηση του πολιτικού της κεφαλαίου καταγράφει η κυβέρνηση δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ., όπως δείχνει η μεγάλη έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Marc για το «ΘΕΜΑ» την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης αξιολογούνται θετικά όχι μόνο από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά και από οπαδούς άλλων κομμάτων, ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσο­τάκης απολαμβάνει δημοτικότητα που ξεπερνά τα όρια του κόμματός του, το οποίο πάντως και τους ψηφοφόρους του συσπειρώνει, αλλά και αυξάνει σημαντικά το ποσοστό του στην περίπτωση που αύριο στήνονταν κάλπες. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης μέσα από τη διάθεσή τους να υλοποιήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις, και γι’ αυτό περίπου το 78% δηλώνει υποστήριξη ή έστω ανοχή στις κινήσεις τους. Ο πρωθυπουργός απολαμβάνει δυσθεώρητα ποσοστά δημοφιλίας σε αυτή την πρώτη φάση της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται αποδεκτή με ιδιαίτερη ζέση από την πλειοψηφία του κόσμου, ο οποίος θέλει περισσότερη ηπιότητα και συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας έχει ενισχυθεί σε αυτό το πρώτο δίμηνο της νέας διακυβέρνησης, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα, που αφενός επιτρέπουν στη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη να αναπτύξουν την πολιτική τους ατζέντα με μεγάλη στήριξη και ανοχή από την κοινωνία και αφετέρου «υποδεικνύουν» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή τη στάση που θα τηρήσουν από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

g1

g2
Κλείσιμο

g3




Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της Marc στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης