O Tσακαλώτος θυμήθηκε τη σειρά «Yes, Prime Minister» για να επιτεθεί στον Μητσοτάκη

O Tσακαλώτος θυμήθηκε τη σειρά «Yes, Prime Minister» για να επιτεθεί στον Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Sir Humphrey, θα διαπραγματευτεί σκληρά για τα πλεονάσματα, αλλά εν ευθέτω χρόνω» σχολίασε στο Facebook o πρώην ΥΠΟΙΚ

eukleidis-tsakalotos-eurogroup
Την κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ύψος των πλεονασμάτων φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμήθηκε, μάλιστα, την τηλεοπτική σειρά του BBC «Yes, Prime Minister», και τον ήρωά της Σερ Χάμφρεϊ, αντιδρώντας μέσω Facebook στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Sir Humphrey, θα διαπραγματευτεί σκληρά για τα πλεονάσματα, αλλά εν ευθέτω χρόνω», σχολιάσε με αιχμηρό ύφος.

Όσα έγραψε:

«Πλεονάσματα: Οι καλένδες αποκτούν νέο νόημα

Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Sir Humphrey, θα διαπραγματευτεί σκληρά για τα πλεονάσματα, αλλά εν ευθέτω χρόνω, όταν και μόνον όταν όλοι οι παράγοντες έχουν ληφθεί υπόψη και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αρνητικοί παράγοντες και φυσικά με την επιφύλαξη των δεσμεύσεών μας και χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες.

Τουλάχιστον υπάρχει η βεβαιότητα ότι το 2022 θα μειωθούν τα πλεονάσματα».

tsakalvtos
Κλείσιμο


Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο πρωθυπουργός στη μείωση της φορολογίας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

- Ήδη, έχουν δρομολογηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%. Η βελτίωση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που θα είναι και η τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση.

- Στον προϋπολογισμό του 2020 διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.

- Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%. Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

- Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.

- Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.
- Δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
- Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης