Γεωργιάδης: Στόχος μας να επιτρέψουμε στις ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Στόχος μας να επιτρέψουμε στις ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις

Από το βήμα του γεύματος που διοργανώνει το ΕΒΕΘ  δήλωσε ότι η μείωση των επιτοκίων δανεισμού του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, μειώνει και το κόστος δανεισμού των τραπεζών και άρα και το επιτόκιο που οι τράπεζες δανείζουν τις επιχειρήσεις

PAP_2979
Για την ύπαρξη σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος από ξένους επενδυτές, που έχει αρχίσει να μετουσιώνεται σε πράξη και «θα φέρει τους επόμενους μήνες ένα μέλλον που ούτε και εμείς οι ίδιοι είχαμε φανταστεί», έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του γεύματος που διοργανώνει το ΕΒΕΘ, στο πλαίσιο της ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι τα Επιμελητήρια αποτελούν τον πιο ουσιαστικό συνεργάτη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να μπορέσουμε να μάθουμε τι συμβαίνει στην αγορά.

«Εδώ είμαστε για να μπορέσουμε να λύσουμε όσα περισσότερα προβλήματα μπορούμε.Για το νομοσχέδιο, που περιέχει ρυθμίσεις και για τα Επιμελητήρια και το ΓΕΜΗ θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα, δήλωσε ότι «δίπλα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα έπρεπε να φτιάξουμε και το μνημείο του Αγνώστου Επιχειρηματία για την προσπάθειά του να επιβιώσει σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Όμως θα παράσχουμε στον Έλληνα επιχειρηματία εκείνο το περιβάλλον που θα του επιτρέψει να πάει ένα βήμα μπροστά. Καταφέραμε τους δύο πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της ΝΔ να δώσουμε το μήνυμα της ταχύτητας, να παίρνουμε μία απόφαση στον σωστό χρόνο».

Επιπλέον δήλωσε ότι «η μείωση των επιτοκίων δανεισμού του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, μειώνει και το κόστος δανεισμού των τραπεζών και άρα και το επιτόκιο που οι τράπεζες δανείζουν τις επιχειρήσεις. Η Αναπτυξιακή Τράπεζα προχωράει σε υλοποίηση με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχει ήδη χρηματοδοτικό εργαλείο και θα το διευρύνουμε, για να επιτρέψουμε στις ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Για το πρώτο χρονικό διάστημα της άσκησης των καθηκόντων του, είπε ότι υπήρχαν περισσότερες από 490 εκκρεμότητες για τις ΚΥΑ του Ελληνικού, οι οποίες τελικά εκδόθηκαν εντός του Αυγούστου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης