Το ενεργό ενδιαφέρον των Αμερικανών για επενδύσεις στη συνάντηση Ρος – Γεωργιάδη

Το ενεργό ενδιαφέρον των Αμερικανών για επενδύσεις στη συνάντηση Ρος – Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του το πολυνομοσχέδιο που θα «ξεκλειδώσει» επενδύσεις

adonis_ros
Το ενεργό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για την ελληνική αγορά επαναβεβαίωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνάντηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, οι υφυπουργοί του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης καθώς και ο υφυπ. Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τομείς επενδύσεων που ενδιαφέρουν την αμερικανική πλευρά ενώ ο κ. Γεωργιάδης με τους υφυπουργούς του παρουσίασαν στον κ. Ρος τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και άλλες που δρομολογούνται για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έγινε και παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων, το οποίο θα τεθεί τα επόμενα 24ωρα (ίσως και αύριο) σε δημόσια διαβούλευση.



Ο κ. Ρος φέρεται να επικρότησε την προσπάθεια που γίνεται απ' τη νέα κυβέρνηση και εμφανίστηκε σίγουρος για την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Κλείσιμο


Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους Υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος. Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση».
Σε ανάρτηση του στο twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ έκανε λόγο για εξαιρετική συνάντηση κατά την οποία οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης με στόχο την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων. Υπογράμμισε δε το ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό και τις μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης