Ο Κικίλιας «έκοψε» διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας λόγω βιογραφικού

Ο Κικίλιας «έκοψε» διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας λόγω βιογραφικού

Ο Βασίλης Κικίλιας απέσυρε την πρόταση για υποψήφιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει το διδακτορικό δίπλωμα που δήλωσε στο βιογραφικό

kikilias4
Εξαιρετικά και άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο θέμα της διαδικασίας ελέγχου των βιογραφικών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).


Ειδικότερα, σήμερα, και μόλις διαπιστώθηκε, στο πλαίσιο της διαδικασίας ελέγχου των τίτλων σπουδών ότι ένας εκ των επτά προτεινόμενων στελεχών του ΕΣΥ, δεν διαθέτει το διδακτορικό δίπλωμα που δήλωσε στο βιογραφικό που κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας απέσυρε την πρόταση για αυτόν τον υποψήφιο.


Ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών – διδακτορικό δίπλωμα- δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ωστόσο ο κ. Κικίλιας έλαβε αμέσως την απόφαση, συμβολικού και ουσιαστικού περιεχομένου, να παύσει τον υποψήφιο. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη, ερευνητή καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος προτεινόταν ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας. Μάλιστα, ο κ. Τοπαλίδης είχε διατελέσει αναπληρωτής διοικητής στην ίδια ΥΠΕ κατά τη διετία 2007-2009.


Υπενθυμίζεται ότι οι επτά υποψήφιοι για τις ισάριθμες ΥΠΕ κατατέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να εγκριθούν από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων – η διαδικασία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα. Η νέα πρόταση του υπουργείου Υγείας για τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης