Μιχαηλίδου: Να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη των οργανικών θέσεων φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας

Μιχαηλίδου: Να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη των οργανικών θέσεων φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ιωάννης Καραβοκύρης στάθηκαν στις δύο διαδικασίες που χρήζουν άμεσης επίσπευσης στον φορέα Κοινωνικής Πρόνοιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Τετάρτη

mixailidoy
Η επίσπευση των διαδικασιών για την απαραίτητη πρόσληψη επικουρικού προσωπικoύ σε θέσεις φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου, με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στις δύο διαδικασίες που χρήζουν άμεσης επίσπευσης, ούτως ώστε, μέχρι το τέλος του 2019, να έχει διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργεία των εν λόγω φορέων. Η πρώτη έχει να κάνει με την πρόσληψη 341 εργαζομένων ως επικουρικού προσωπικού σε οργανικές θέσεις και η δεύτερη με τη θεσμοθέτηση διαδικασίας πρόσληψης επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαδικασίες στις οποίες το ΑΣΕΠ έχει καθοριστική συμμετοχή.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη των οργανικών θέσεων φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας – μία προκήρυξη που εξαγγελλόταν εδώ και ενάμιση χρόνο από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η αδράνεια αυτή της προηγούμενης διοίκησης θα οδηγήσει όχι μόνο στην απώλεια των εν λόγω θέσεων εργασίας από 31/12/2019, αλλά και κυριότερα στην κατάρρευση των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία, ώστε, με τη βοήθεια του ΑΣΕΠ, που άμεσα κινητοποιήθηκε, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι φορείς πρόνοιας να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά με το αναγκαίο ως προς τη λειτουργία τους προσωπικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις υπηρεσίες που, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής διακοπικής περιόδου, ανταποκρίνονται στην άμεση αυτή προτεραιότητα του υπουργείου μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ι. Καραβοκύρης, ανέφερε: «Χαιρετίζουμε την επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα γραφεία του ΑΣΕΠ. Γίναμε δέκτες του αιτήματος της κ. Δ. Μιχαηλίδου για επίσπευση των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού σε δομές Κοινωνικής Πρόνοιας και δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε άμεσα στην ευόδωση του εγχειρήματος, δεδομένης της άμεσης και επιτακτικής φύσης του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης