Μερόπη Τζούφη στον «Θέμα 104,6»: Ο νόμος για το άσυλο πρέπει να παραμείνει ως έχει

Μερόπη Τζούφη στον «Θέμα 104,6»: Ο νόμος για το άσυλο πρέπει να παραμείνει ως έχει

«Μας ανησυχεί ότι θα πρέπει προληπτικά η αστυνομική δύναμη να βρίσκεται μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

tzoufi3-1038x576
«Ο νόμος πρέπει να παραμείνει ως έχει. Θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή στα πανεπιστήμια. Γίνεται μία προσπάθεια προληπτικής καταστολής σε όποιες άλλες αντιδράσεις», ανέφερε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» για το θέμα του ασύλου η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Όπως είπε «είναι δεδομένη (η καταψήφιση του ασύλου). Θεωρούμε ότι είναι λάθος ότι η κατάργηση του ασύλου θα εξασφαλίσει την ακαδημαϊκή ειρήνη».

Αναφερόμενη στην ανομία στα πανεπιστήμια, η Μερόπη Τζούφη είπε ότι «είναι ένα θέμα που αφορά τρία με τέσσερα πανεπιστήμια. Στην πλειοψηφία των πανεπιστημίων δεν έχουμε τέτοια γεγονότα ή έχουν λυθεί με τον τρόπο που οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα θα μπορούν να λύσουν τέτοια θέματα και προβλήματα». 



Η Μερόπη Τζούφη τόνισε οτι «οι πρυτανικές αρχές πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο μέσα στα ιδρύματα. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συστήσει μία επιτροπή στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος της Συνόδου των Πρυτάνεων και είχε ζητήσει πορίσματα των πανεπιστημίων για τις απόψεις τους. Αυτή η επιτροπή Γαβρόγλου - Παρασκευόπουλου κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα όπου έκανε διάφορες προτάσεις. Είχε υπάρξει μία σειρά από προτάσεις στις οποίες κατέληξαν ομόφωνα, και στη συνέχεια αυτές εστάλησαν στα πανεπιστήμια  προς επεξεργασία και να συμπεριληφθούν στους εσωτερικούς κανονισμούς. Είχε γίνει μία τεκμηριωμένη προσπάθεια να μπορέσουν να βρεθούν κάποιες λύσεις. Δεν προχώρησε παρά πέρα αυτό το σχέδιο. 

Δεν μπορεί κανείς να νομοθετεί και να θεωρεί αρμόδιες αρχές μόνο την αστυνομία και να μιλάει για προληπτική αστυνομοκρατία μέσα στους χώρους. Αυτό θα δυναμιτίζει την ακαδημαϊκή ειρήνη. 

Το ζήτημά μας αυτή τη στιγμή είναι να συνεννοηθούμε με ποιον τρόπο αλλά όχι καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο που είναι μία πολύ βασική παρακαταθήκη.  

Μας ανησυχεί ότι θα πρέπει προληπτικά η αστυνομική δύναμη θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Αυτό δυναμιτίζει την ακαδημαϊκή ειρήνη.  

Κλείσιμο
Αυτά πρέπει να λυθούν με τη σύμφωνη και κυρίαρχη γνώμη των πρυτανικών αρχών και όχι με αυθαίρετες ενέργειες άλλων φορέων. Η προληπτική αστυνομοκρατία μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους όχι μόνο θα δυναμιτίσει την ακαδημαϊκή ειρήνη αλλά δεν θα βοηθήσει να επιλυθούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης