mitsotakis_tsipras_vouli_art_new

Σύγκρουση στη Βουλή για Θάνου και Επιτροπή Ανταγωνισμού - Ο εκνευρισμός Τσίπρα δείχνει ότι δεν έχει συμβιβαστεί με το νέο του ρόλο είπε ο πρωθυπουργός - Γεραπετρίτης σε Τσίπρα: Εχετε δυσανεξία σε όσους έχουν κάνει επαγγελματική καριέρα -  Κεραμέως :Το 2009 δεν υπήρχε ασυμβίβαστο με την απασχόληση του συζύγου μου γιατί δεν ήμασταν καν παντρεμένοι κι εγώ δεν ήμουν βουλευτής

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους παριστάμενους υπουργούς να αποκρούουν την απόπειρα του κ. Αλέξη Τσίπρα να διατηρηθούν σε κρίσιμες θέσεις και ανεξάρτητες αρχές πρόσωπα που συνδέονται ευθέως με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να δικαιολογηθεί για τις στρατιές ημέτερων και συγγενών που διορίστηκαν τα προηγούμενα 4,5 χρόνια

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την πρώην νομική του σύμβουλο Βασιλική Θάνου που στην συνέχεια τοποθέτησε πρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η νομική συνεργασία που είχε ο κ. Γεραπετρίτης τα προηγούμενα χρόνια με την συγκεκριμένη επιτροπή αποτελεί στοιχειοθετεί ασυμβίβαστο ενώ ανέφερε πως και ο σύζυγος της κυρίας Κεραμέως, είχε κληθεί το 2009 να συνδράμει την Επιτροπή.

Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς  για τις απολαβές του νυν υπουργού Επικρατείας.

Γεραπετρίτης σε Τσίπρα ολομέλεια στη Βουλή


Από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε «κ. Τσίπρα σήμερα ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Μέμφεστε έναν επαγγελματία που υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον . Αποφασίστε κυρίε πρόεδρε . Κάποιος δουλεύει. Αν έχετε δυσανεξία για την απασχόληση του οποιουδήποτε είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα τότε να δεχθούμε στην συνταγματική αναθεώρηση τα μέλη του κοινοβουλίου να προέρχονται αποκλειστικά από τον κομματικό σωλήνα.

Το βιογραφικό μου είναι διαυγές και καθαρό. Ασχολήθηκα ως εξωτερικός συνεργάτης με την επιτροπή ανταγωνισμού για πολύ εξειδικευμένα ζητήματα. Αυτό που συμβαίνει κύριες πρόεδρε είναι ότι ανέλαβα τις υποθέσεις πρωτίστως γιατί ήθελα να υπηρετήσω την επιτροπή. Διαβάστε δημόσια και τις αμοιβές. Είναι 1.200 και 1.500 ευρώ για τις οποίες φροντίσατε το 80% να είναι φορολογία. Εχω την τιμή και υπερηφάνεια ότι υπηρέτησα με πολύ μεγάλη πίστη την επιτροπή και δεν το μετανιώνω γιατί κερδήθηκε το 95% των υποθέσεων υπερ του ελληνικού δημοσίου κύριε πρόεδρε».


Η Νίκη Κεραμέως

Ακολούθως η κυρία Κεραμέως έστρεψε τα πυρά της προς τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι το 2016 έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μια διάταξη που θέσπιζε ασυμβίβαστο. «Επί της ουσίας λέγατε ο σύζυγός που ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκλήθη για να συνδράμει στην Επιτροπή έχει ασυμβίβαστο», τόνισε, λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο (το 2009) δεν ήταν καν παντρεμένοι ενώ η ίδια δεν είχε σχέση με το δημόσιο βίο.  «Όλα αυτά έγιναν έξι χρόνια αργότερα», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Είχατε στόχο να τιμωρήσετε δύο ανθρώπους και το συγκρίνετε αυτό με την περίπτωση της κυρίας Θάνου που ήταν σύμβουλος σας και εκλήθη να λειτουργήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Κλείνοντας η Υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε αν ένας «άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει ότι θα παντρευτεί εμένα και λίγα χρόνια αργότερα θα γινόμουν βουλευτής».


Νίκη Κεραμέως για Τσίπρα στην ολομέλεια της ΒουλήςΤσίπρας: Να απαντήσει ο βουβός πρωθυπουργός

Ανταπαντώντας ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να «μαζέψει» όσα προηγούμενος είχε καταγγείλει.

«Δεν υπήρξε μομφή σε εσάς κ. Γεραπετρίτη. Ανέδειξα τη μεγάλη υποκρισία της ΝΔ για την Επιτροπή ανταγωνισμού. Η μομφή που απέδωσα αφορά την πολιτική κρίση και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την επιτροπή ανταγωνισμού... » είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι το 2016 με την τροπολογία που ειχε καταθέσει τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε όλοι επιχειρηματολόγησαν υπερ της αντισυνταγματικότητας της αναδρομικής ισχύος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «βουβό» τον πρωθυπουργό καλώντας τον να απαντήσει εάν θα επιμείνει στην τοποθέτηση του νεου διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων.

 «Το κοινοβούλιο διαθέτει έναν πρωθυπουργό βουβό που χρειάζεται δικηγόρο για να απαντήσει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους στο Κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για το επιτελικό κράτος

Τσίπρας απάντηση σε Βορίδη και Κεραμέως


Μητσοτάκης: Ξεφύγετε από την αντίληψη του μόνιμα αδικημένου

«Διακρίνω μια ένταση και εκνευρισμό σαν να μην έχετε βρεί το σωστό σας ρόλο. Και μια ασυνέχεια με το κλίμα στα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής σας. Το να κατηγορείτε την ΝΔ για λαϊκισμό προσβάλατε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που έδωσε εντολή με 40% να κυβερνήσει. Ξεφύγετε από την αντίληψη του αδικημένου ότι τα πηγαίνατε τόσο καλά και για κάποιον ανεξήγητο λόγο σας μαύρισε ο λαός. Τα πράγματα κ. Τσίπρα δεν πήγαιναν καλά και γι αυτό μας έδωσε την εντολή ο κόσμος σε εμάς» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απάντηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα: «Οι υπουργοί έχουν το δικαίωμα να απαντούν επι προσωπικού. Μην ανησυχείτε όταν πρέπει θα σας απαντώ και εγώ. Αλλωστε μόνο για βουβό δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε

Αναφορικά με τις δικαιολογίες Τσίπρα για τους μετακλητούς, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «αναρωτιέμαι κ Τσίπρα γιατί δεν ήρθατε τα προηγούμενα χρόνια να απαντήσετε στις δεκάδες ερωτήσεις της ΝΔ για τους μετακλητούς και να μας πείτε όσα σήμερα ισχυρίζεστε;» και εξήγησε: «Το θέμα των μετακλητών δεν είναι μόνο αριθμητικό. Σας ασκήθηκε κριτική και γιατί διορίζατε τους φίλους και κολλητούς σας. Σε κάθε περίπτωση μετά από όσα είπατε ελπίζω να ψηφίσετε την διάταξη ώστε ο αριθμός να είναι προκαθορισμένος και να μην μπορεί ο κάθε υπουργός με πράξεις υπουργικού συμβουλίου να τις αυξάνει. Ορίζουμε έναν ελάχιστο αριθμό μετακλητών 8 συγκεκριμένα και προσθέτουμε έναν για κάθε γενικό γραμματέα. Συμφωνείτε με αυτό το σχέδιο;».

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο κ. Τσίπρας αποκρίθηκε θετικά για να συνεχιστεί ο ιδιότυπος διάλογος:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ε λοιπόν να την ψηφίσετε. Χαίρομαι που εκμαιεύω ψήγματα συναίνεσης . Συμφωνείτε να γίνονται στα υπουργικά συμβούλια ψηφοφορίες για την λήψη αποφάσεων; Αν ναι να το ψηφίσετε. Συμφωνείτε με την παροχή εξουσιών στους γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης

 
ΣΥΡΙΖΑ: Οχι

 Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ε, αν δεν συμφωνείτε τότε δείχνετε ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στους δημόσιους υπαλλήλους. Μεταφέροντας τις αρμοδιότητες στους γενικούς διευθυντές στηρίζουμε την δημόσια διοίκηση. Χάραξη πολιτικής από τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους».

Κ. Μητσοτάκης: απαντήστε κ. Τσίπρα και για τον υπουργό κατά της διαφθοράς με το παρατσούκλι

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς υπερασπιζόμενος την νέα αρχή που συγκροτείται και στην οποία θα ενσωματωθούν όλα τα σώματα ελέγχων. Παράλληλα, απέκρουσε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να διευθετήσει τα συγκεκριμένα ζητήματα με τον υπουργό Ρασπούτιν.   «Είχατε ή δεν είχατε υπουργό αναπληρωτή αρμόδιο για ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς; Είχε και κάποιο παρατσούκλι. Ήταν ο ίδιος που έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου και μιλούσε για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως ελληνικού κράτους. Ρωτώ τον κάθε καλόπιστο. Είναι λογικό η καταπολέμηση διαφθοράς να είναι αρμοδιότητα κάποιου υπουργού που θα πρέπει να ελέγξει τον εαυτό του και τους συναδέλφους υπουργούς;».

«Για 30 αργύρια η κυρία Θάνου ανέλαβε την επιτροπή ανταγωνισμού»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επιτροπή ανταγωνισμού. Να σημειωθεί πως η διάταξη που αποκαθηλώνει την κυρία Θάνου από την επιτροπή λόγω της προηγούμενης λειτουργίας της ως στενής συνεργάτιδας του κ. Τσίπρα αλλά και της νυν αντιπροέδρου που υπήρξε νομική σύμβουλος του κ. Νίκου Παππά, περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια. «Είναι ευκαιρία να δώσω κάποιες απαντήσεις. Ο κ. Γεραπετρίτης είναι άξιος και αυτοδημιούργητος που εγκατέλειψε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία για να προσφέρει. Δεν είναι άνθρωπος του κομματικού σωλήνα και πρέπει να επιθυμούμε άξιοι άνθρωποι που έχουν πετύχει στο στίβο της επαγγελματικής ζωής να ασχοληθούν με την πολιτική» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης για να θυμίσει στην συνέχεια όσα δήλωνε στο παρελθόν η κυρία Θάνου και έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με όσα η ίδια έπραξε στην συνέχεια. «Το ζήτημα λοιπόν είναι και τι κάνουν μετά οι δικαστικοί  λειτουργοί. Μετά δηλαδή την υπηρεσία τους στο δικαστικό σώμα. Όταν αναλαμβάνουν σύμβουλοι τοπυ πρωθυπουργού και τοποθετούνται στην επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν θα αναφερθώ στην αντιπρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού που ήταν νομική σύμβουλος του κ. Παππά.

Η ίδια η κυρία Θάνου έλεγε το 2009 ότι «οι καρέκλες του προεδρείου της ένωσης δικαστικών δεν είναι εφαλτήριο για πολιτικές θέσεις. Δεν επιτρέπεται να επιζητούν άλλες θέσεις καλά αμειβόμενες  όπως η θέση του προέδρου ανεξάρτητης αρχής με απολαβές 11 χιλ ευρώ γιατί έτσι δημιουργείται πεποίθηση συναλλαγής. Ο δικαστής επιβάλλεται να υπερασπίζεται το κύρος της δικαιοσύνης». Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου. Την τότε. Τόσο υποκριτές είστε. Εσείς και η κυρία Θάνου που για 30 αργύρια αναλαμβάνει θέση στην ανεξάρτητη αρχή».

Επίσης, υπενθύμισε ότι η ΝΔ προεκλογικά είχε δεσμευτεί για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην επιτροπή ανταγωνισμού. «Λοιπόν η κυβέρνησή μας ότι είπε προεκλογικά το κάνει. Για συνέπεια μπορείτε να μας κατηγορήσετε όχι για το αντίθετο» σημείωσε.

Αναφορικά με την ΕΥΠ και τις καταγγελίες του κ. Τσίπρα πως το πρόσωπο που προωθείτε για την θέση του επικεφαλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα σημείωσε «δεν θα αλλάξει κανένας νόμος. Ας απαντήσετε όμως εσείς κ. Τσίπρα στον κ. Βαρουφάκη τον πρώην υπουργό σας που εδώ στην Βουλή είπε ότι η ΕΥΠ επι τον δικών σας ημερών παρακολουθούσε τους υπουργούς σας. Ε λοιπόν απαντήστε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης».

ΣΧΟΛΙΑ (76)

Σ

Συριζόπουλα, βλέπω τραβάτε ζόρι στην αντιπολίτευση! Γιατί; Μάλλον θα φανει η διαφορά ύφους και ήθους εξουσίας Τσίπρα και Μητσοτάκη και δεν θα σας παιρνει κανεις στα σοβαρά και θα κάνει συγκρίσεις. Και επίσης τρομάζει ο Αλέξης που έχει κάνει τόσα πράγματα αντίθετα απο αυτά που έλεγε και τώρα δεν ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. Εκτός απο τους κομματικους σας.

ευτυχώςςςς...που ήλθε ο Κούλης και κατήργησε ....

Νεποτισμό και...οικογενειοκρατίααααα!!!! Επίτροπος ο σύζυγος-συβουλάτορας σε ΕΕ και Υποργόςςς...η σύζυγος επί κυβερνήσεως Κούλη??? Άν δεν είναι αυτό "πρότυπο" νεποτισμού τότε τι είναι?? Μετά βέβαια από την "αγία" οικογένεια που μόνο την θέση Αρχιεπισκόπου(!) δεν έχουν καταλάβει ακόμη!!!

...

Μητσοτάκης: "Συμφωνείτε με την παροχή εξουσιών στους γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης;" "ΣΥΡΙΖΑ": "'Οχι." Μητσοτάκης: "Ε, αν δεν συμφωνείτε τότε δείχνετε ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στους δημόσιους υπαλλήλους." Ο ορισμός του non sequitur.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Περιμένετε και θα δείτε σε λίγους μήνες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξαντλήσει την τετραετία ο Κυριάκος. Άρχισε πολύ άσχημα και από την πρώτη μέρα της ορκομωσίας της κυβέρνησης, άρχισαν τα όργανα και οι κωλοτούμπες. Όσο για αυτό που είπε, ότι τον Τσίπρα τον μαύρισαν οι πολίτες, να δει ο Κούλης τι μαύρο έχει να φάει στην επόμενη εκλογιοκή αναμέτρηση. Θα καταλάβουν οι πολίτες οι δυσαρεστημ'ένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πόσο λάθος έκαναν, να εμπιστευθούν έναν πολιτικό των συμφερόντων και της διαπλοκής.

χαρά

στο κουράγιο σου .... να πιστεύεις τις μλκς που λες και να τις γράφεις με το όνομα σου κιόλας μιλάμε για κουράγιο όχι αστεία!

άν και δεν ξέρω ποιός είναι....

Χειρότερος του άλλου...το μόνο όμως που ξέρω είναι πως 32% ποσοστό δεν θεωρείται και..."μαύρισμα"!!!! Έτσι παραμένουμε χωρίς ...αντιπολίτευση(!) και αναμένομεν την συμπολίτευση πλέον των Τιτανοτεράστιων(!) Κούλη και Αλέκση!!!!

εντάξει....

το ένα είναι πως ο Μητσοτάκης και όλη η ΝΔ που απάντησε τους ρούμπωσε κανονικά γιατί απλά δεν υπάρχει αντίλογος! Έχουν καταντήσει γελοίοι, δεν έχουν αντιπολιτευτικό λόγο και που να τον βρουν ; τα κάνανε σκ@τ@! Το άλλο όμως ρε αδέρφια..... ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΠΑΜΠΩ 11.000 ΕΥΡΩ (???!!) το μήνα; ΤΙ; τι βίτσια έχει και πληρώνει;

Κιλκίς

Σε τραιηλερ ελληνικής σειράς ακούς τον γιό να λέει στον πατέρα του << η κοπέλα μου, οι φίλοι μου, όλο το σύμπαν λέει τον πατέρα μου πουλημένο και λαμόγιο>> και σκέφτεσαι ποτέ κιόλας μεγάλωσε ο Ερνέστο!!!

Τέτοιο στραπάτσο ........

Τον καυμένο τον χαχανούλη, για λύπηση ήταν χθες..... Ο Κυριάκος τον έλιωσε και τον πάτησε σαν σκουλήκι !

Ασθενής η μνήμη σου !

Χαχανούλη,(τώρα βέβαια είσαι σκυθρωπούλης) ,πες μας ποιον είχες διορίσεις εσύ στην ΕΥΠ και ποιον ως στρατηγικό σύμβουλό σου ?? Εναν δημοσιογράφο και ένα ρετάλι των μπαρ , το ξέχασες ??? Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί !

Βρε αυτος ο Κυριακος

δεν μιλαει δεν μιλαει αλλα ετσι και αρχισει,ΣΦΑΖΕΙ !!!! ( Και κλαμα η κυρια, πια κυρια? μα πια αλλη, η Μαρια το Μαρακι η Μαριω,εδω πιο κατω θα την βρειτε,περιμενει λεει,τις επομενες εκλογες.Μιλαμε για αγαπη οχι αστεια.

Μιχαλης .κ

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ , ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ! ΑΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ , ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΜΟΛΟΤΩΦ , ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης