Επιτελικό κράτος: Μάχες οπισθοφυλακών από Τσίπρα – «Καρφιά» από Άδωνι και Γεραπετρίτη

adwnis_ar

Το μένος του για τα μέσα ενημέρωσης και την… αγάπη του προς τον Παύλο Πολάκη εξέφρασε ο Τσίπρας - Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 163 μετακλητούς στο Μαξίμου, τώρα δεν θα ξεπεράσουν τους 108 - Άδωνις σε πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα όσα είπατε για το Ελληνικό, είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης να έρθουν επενδύσεις στη χώρα

Σε μάχες οπισθοφυλακών και απόπειρα αναζήτησης άλλοθι για την ήττα που υπέστη στις εκλογές, την οποία απέδωσε στα μέσα ενημέρωσης, επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος δέχθηκε σφοδρά πυρά από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Τα δύο κυβερνητικά στελέχη αντεπιτέθηκαν στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο τέως πρωθυπουργός για δημιουργία κομματικού κράτους και στους ισχυρισμούς του για αύξηση στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, καθώς και για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων από τη νέα κυβέρνηση.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, και ολοκληρώνεται το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να υπογραμμίσει ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης, δημιουργεί νέους θεσμούς και θέτει νέους κανόνες για τη λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά πληροφορίες, θα απαντήσει σε όλα όσα είπε ο προκάτοχός του στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι «οι μετρ της παραπληροφόρησης και των fake news κατηγορούν την κυβέρνηση για… fake news και παραπληροφόρηση».



Τσίπρας: Χατήρια στον κ. Λάτση

«Από τις πρώτες τρεις εβδομάδες, αποδεικνύετε ότι το μόνο σχέδιο που πράγματι είχατε έτοιμο, ήταν αυτό της άλωσης του κράτους, γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι είναι εμφανής η πρόθεση του «να ξαναστήσει ένα βαθύ και ανεξέλεγκτο κομματικό κράτος» και «να κυβερνήσει τη χώρα με τον γνώριμο αυταρχισμό της Δεξιάς και την παραπληροφόρηση των χορηγών του».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το σχέδιο της για την οικονομία «εξαντλήθηκε στα χατήρια σας στον κ. Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκατ. ευρώ επιπλέον μειώσεις, σε αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει στον ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μειώσεις στα μεγάλα βαλάντια». Κατά την εκτίμηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, καθώς και ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000 ευρώ.


Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή




Υπέρ Πολάκη και κατά ΜΜΕ

Χαρακτήρισε «υποκρισία» όταν κατηγορείτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικό αριθμό μετακλητών και σπατάλες, καθώς τώρα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου μόνο για τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού «αυτομάτως έχουμε αύξηση των θέσεων ευθύνης και των αντίστοιχων επιδομάτων πάνω από 50%».

«Τώρα δεν τρέχει κάστανο», είπε αναφερόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης που αποτελούν τον προσφιλή του στόχο. «Όταν ο Πολάκης την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε αναλυτικά τον κατάλογο με τα 21 σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το πώς έφευγε το δημόσιο χρήμα για να γίνεται pay rol σε εκδότες, δημοσιογράφους και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, είδα μεγάλη αμηχανία στο ακροατήριο. Και τσιμουδιά σε όλα τα δελτία των ειδήσεων», συμπλήρωσε στηρίζοντας για μια ακόμη φορά τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Στο ίδιο μοτίβο ο τέως πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές λόγω της στήριξης που είχε από τα μέσα ενημέρωσης. Αντιφάσκοντας, ωστόσο, αμέσως μετά υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν πρέπει να αισθάνονται πανίσχυροι επειδή «με πρωτοφανή τρόπο υπάρχει μονόλογος στα ΜΜΕ σήμερα». Σήμερα, συνέχισε, «ζούμε στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης και του ίντερνετ και όχι της ΥΕΝΕΔ». Και γι΄ αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στη ΝΔ «όλο αυτό το Οργουελικό τοπίο που έχετε στήσει στα ΜΜΕ».

«Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πάτρωνες»

Στον τέως πρωθυπουργό απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέροντας ότι «συνιστά αθέμιτο πατερναλισμό που υποβαθμίζει βαθύτατα τον ελληνικό λαό», ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι έχασε τις εκλογές λόγω της παρέμβασης των μέσων Ενημέρωσης. «Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει πάτρωνες. Ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του και με το πώς αντιλαμβάνεται το μέλλον του», υπογράμμισε.

Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς περί αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων, ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε κατ΄ αρχήν ότι επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ήταν σαφής ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούσε να είχε στη διάθεσή του κάθε κυβερνητικό στέλεχος, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά τώρα με το συζητούμενο νομοσχέδιο.
Παρέθεσε, ταυτοχρόνως, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υπηρετούντες μέχρι τις 7 Ιουλίου ήταν περισσότεροι από εκείνους που προβλέπει το νομοσχέδιο τόσο στο σύνολο, που πλέον δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 695 όσο και στο πρωθυπουργικό γραφείο που ήταν 163 και με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα ξεπεράσουν τους 108.

Αντικρούοντας, εξάλλου, τα όσα επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για νόμο περί αποκομματικοποίησης που ψηφίστηκε επί των ημερών του, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι ενώ οι σχετικές ρυθμίσεις ήταν ενεργές επί τρία χρόνια και παρήγαγαν έναν γενικό γραμματέα, διότι είχαν εκκινήσει προκηρύξεις οι οποίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίστηκαν φωτογραφικές και επεστράφησαν και διότι δεν ήταν μια διαδικασία ΑΣΕΠ, αλλά μια διαδικασία που το ΑΣΕΠ πρότεινε 3 από έναν κατάλογο και στο τέλος επέλεγε ο υπουργός.
Αναφορικά με την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα ότι ο νόμος για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει, ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε: «Κρατώ τη δήλωσή σας. Εύχομαι και ελπίζω να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με το ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάνατε τις εκλογές».


Απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα




Άδωνις: Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας

«Να μην υποτιμάει τη νοημοσύνη της Βουλής», κάλεσε εξάλλου τον τέως πρωθυπουργό ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στα όσα είχε υποστηρίξει για την επένδυση του Ελληνικού. «Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο που ψηφίσαμε, αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτή και κάνατε ένα ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στην παραλία ή μέσα στη θάλασσα. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια στη Βουλή των Ελλήνων για μία τόσο σοβαρή επένδυση, που και εσείς με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ως πρώην πρωθυπουργός γνωρίζετε ότι το να έρθουν επενδύσεις σε αυτή τη χώρα είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης», συνέχισε. «Το να τσακωνόμαστε στη Βουλή για τόσο αυτονόητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, που και η δική σας κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να εκδώσει, στέλνει πολύ κακό μήνυμα στο εξωτερικό και τους επενδυτές, την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι αυτή η χώρα επιτέλους αλλάζει σελίδα», τόνισε. «Σας καλώ λοιπόν να αφήσετε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Να δείξετε ότι σας ωρίμασε αυτή η τετραετία που κυβερνήσατε και δεν είστε ο παλιός Τσίπρας. Να δώσουμε μαζί το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, θέλει επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Γιατί όσα είπατε για το Ελληνικό, ήταν όλα ψέματα», πρόσθεσε.




Απάντηση Άδωνη Γεωργιάδη σε Τσίπρα



ΣΥΡΙΖΑίοι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε την τροπολογία που προβλέπει την παύση της Βασιλικής Θάνου και των άλλων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία, γεγονός που ο τέως πρωθυπουργός απέδωσε και πάλι στα μέσα ενημέρωσης και στο καρτέλ που, κατ΄ αυτόν, υφίσταται στον τομέα της διανομής των εντύπων. «Πρώτον, κ. Τσίπρα επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον χώρο διανομής του Τύπου; Εκπλήσσομαι. Ήσασταν 4,5 χρόνια πρωθυπουργός και επιτρέψατε να υπάρχει καρτέλ στον Τύπο κατά τέτοιο τρόπο που χρειάστηκε να έρθει η κυρία Θάνου για να το καταπολεμήσει στη λήξη της θητείας σας; Απαράδεκτο αν αφήσατε να υπάρχει το καρτέλ, εσείς ένας τόσο αδέκαστος πρωθυπουργός», είπε με δηκτική διάθεση ο κ. Γεωργιάδης.

«Πριν από τις εκλογές, όταν φέρατε στη Βουλή των Ελλήνων τον διορισμό της κυρίας Θάνου και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού την πρόθεσή μας να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή άκυρη. Ήταν η μέρα που η κυρία Θάνου δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει από τη θέση της», είπε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η τροπολογία.

«Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κύριε Τσίπρα, δεν διορίσατε όμως μόνο την πρώην σύμβουλό σας στο πρωθυπουργικό γραφείο, κυρία Θάνου, αλλά διορίσατε ως αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Παππά και ως συμβούλους συμμετέχοντες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας. ΣΥΡΙΖΑίοι βρέθηκαν ως δήθεν μέλη μίας Ανεξάρτητης Αρχής για την οποία η ευρωπαϊκή νομοθεσία λέει ότι δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το ίχνος πολιτικής επιρροής είναι η μισή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η στενότερή σας συνεργάτης στο πρωθυπουργικό γραφείο», συνέχισε. «Άρα η τροπολογία μας έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, την ελληνική και την ευρωπαϊκή» και «σας καλώ να υπερψηφίσετε την τροπολογία, να δείξετε ότι διδαχτήκατε κάτι από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να πάμε όλοι τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά».

Έρευνα για διαφθορά

Απευθυνόμενος, εξάλλου, στον τέως υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε έρευνα για διαφθορά που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τροπολογία για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο για να καταλήξει: «Δεν είναι λίγο περίεργο, κύριε Υπουργέ και κύριε πρώην Πρωθυπουργέ να έρχεστε στη Βουλή των Ελλήνων και να κατηγορείτε εμάς για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας ερευνά για διαφθορά για κάτι που ψηφίσατε στη Βουλή των Ελλήνων; ‘Όλα αυτά ας τ’ αφήσουμε στο παρελθόν και πάμε στο μεγάλο. Το μεγάλο, κύριε Τσίπρα, είναι να πάει ο τόπος μας μπροστά. Γι’ αυτό μάχεται αυτή η κυβέρνηση, αυτό θα κάνουμε και αυτό θα πετύχουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Ο.Ε

Με F 35, ο Γεροπετρίτης και ο Άδωνις βομβαρδίσανε, αλύπητα, τον άσχετο και ανεπαρκή πρώην καταληψία. Και τον κάνανε κυριολεκτικά σκόνη για αλοιφή!. Αν έχει λίγο τσίπα ο τσίπρας να κάνει δημόσια χαρακίρι, κι έτσι να περάσει στην ιστορία τού ελληνικού Κοινοβουλευτισμού. Βρε παιδιά, αυτόν είχαμε ...πρωθυπουργό για 4, 5 χρόνια?? Ντρέπομαι ως Έλληνας πολίτης...

CALLIOPE

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ! ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΝ!! ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ!!! ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΞΕΜΕΝΟΣ??!!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΚΑΝΕ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΚΑΝΕ... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 6 ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

JIM

Μπραβο στον Γεραπετρίτη για τον άψογο λόγο και την ευγένεια του. Όσο για τον Άδωνη......απλά καταπληκτικός!!

κοινή λογική

Είχαν κάποιο απόσπασμα στο ραδιόφωνο και αμέσως άλλαξα σταθμό....Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί από την δημόσια ζωή, να του κόψουν μια ισόβια σύνταξη (θα τον πληρώνουμε που θα τον πληρώνουμε) και να εξαφανιστεί να μην τον ξαναδούμε, ούτε να τον ξανακούσουμε.....Είναι ανεπιθύμητος γιατί ήταν ψεύτης, εριστικός και αλαζόνας και θύμιζε εμφυλιοπολεμικές εποχές. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την ζωή μας!!!!

Τεν Τεν

Τσίπρα εισαι παρα πολυ Τσίπρας. Τόσο μα τόσο λιγος οσο και το 4% απο το οποιο προηλθες και κοροιδευοντας ενα λαο που υπεφερε τα καταφερες και θα σε πληρωνουμε μεχρι να πας να βρεις τους προγονους σου ως πρωην πρωθυπουργο.......δυστυχως, αμορφωτε και αστοιχείωτε κνιτη.

Σχόλιο για Γεραπετρίτη

Εάν σουμάρεις τη ρητορική δεινότητα όλων των συριζαίων μαζί δεν φτάνουνε τον Γεραπετρίτη. Μπράβο για τα άψογα ελληνικά του. Με τους συριζαίους γκασμάδες παρα λίγο να ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας.

Αγύριγο__μαγκάλι

Όποιος τολμά και τα βάζει με την αριστερά είναι φασίστας και καταλήγει να κάνει διακοπές στα Γκουλάκ. Αλέξη τι κάθεσαι και τους κοιτάς; Κάνε μαζί με τον Κουτσούμπα μια επανάσταση του προλεταριάτου και στείλτε τους όλους όσους διαφωνούν με την σπουδαία ιδεολογία σας του κομμουνισμού και της δημοκρατίας στη Σιβηρία για να δουν πόσο άσπρος είναι ο πάγος.

PSILOS

Ενα μηνακι εμεινε και εεεεερχονται οι φοροι!!!! Οτι και να λετε εσεις για τον εναν και τον αλλον , η ουσια ειναι οτι τα ιδια λεφτα θα περνετε και οι ιδιες κρατικες υπηρεσιες θα σας εξυπηρετουν και το ιδιο , με τα προηγουμενα χρονια, βιωτικο επιπεδο θα εχετε. Αρα το ιδιο μαμησι παιζει απλα με βαζελινη και οχι με αμμοχαλικο.

Αποψύλλωσις

Τουλάχιστον οι φόροι δεν θα είναι ακριβώς οι ίδιοι.....ο ΕΝΦΙΑ ας πούμε! Εκτός κι αν εσύ θα τ' άλλαζες όλα μέσα σε ένα μήνα??

ΑΙΑΝΤΑΣ

είθισται κ. δημοσιογράφε, στον τίτλο του άρθρου να μπαίνουν σχόλια και για τις δύο πλευρές, όχι μόνο τι είπε η μία πλευρά. Αντικειμενικότητα μηδέν. Επίσης η απλή απομαγνητοφώνηση και καταγραφή διαλόγων δεν αποτελεί δημοσιογραφία αλλά γραμματειακή εργασία. Γιατί γενικώς σε λίγο θα ξεχάσουμε και ποιοι είμαστε.....Είπαμε να σπρώχνουμε αλλά εσείς το παρακάνατε...

@ΤσυριζοΑΙΑΝΤΑ

Σε άλλο άρθρο σύντροφε το ΠΘ έχει όλη την ομιλία Τσίπρα. Δεν σε είδα να χαλάστηκες εκεί. Πρόσεχε, μας εκθέτεις, μόνο 0,10 σήμερα.....

@

Αντικειμενικοι σαν την ΕΡΤ επί Τσίπρα;

Dum Spiro Spero

Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του. Ο ιδιος αλητης, ο ψευτης ,διαστρεβλωτης των πάντων . Το ταλεντο στην ψευτια και την παρουσιαση σαν αληθεια ειναι απαράμιλλο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης