Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα κρατάει κλάδο ελαίας, αλλά διαθέτει και ξίφος

dendias-panagiotopoulos-ypeks-yetha

Μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μια εποχή αυξανόμενης έντασης από την Τουρκία   - Ιδρύεται Διεύθυνση Αμυντικής Διπλωματίας από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη δημιουργία Διεύθυνσης Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η Ελλάδα επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος».

«Με το μνημόνιο στενής συνεργασίας μπορούμε να έχουμε απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών αλλά και των αντιλήψεων των δύο υπουργείων. Συμβατών με το ευρύτερο δόγμα της πατρίδας μας, μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μίας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Δένδιας-Παναγιωτόπουλος


«Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στενή συνεργασία μας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησης, δήλωσε: 

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Εξωτερικών και καλό φίλο κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να συσφίξουμε σε επίπεδο συνεργασίας και έντασης συνεργασίας τις σχέσεις των δύο Υπουργείων, που άλλωστε αποτελούν τους βασικούς πυλώνες διαμόρφωσης και άσκησης της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας. Το Υπουργείο Εξωτερικών διά των διεθνών και διμερών σχέσεων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά του στρατηγικής σημασίας τομέα της Αμυντικής Διπλωματίας.

Έτσι λοιπόν, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν ένα στενό και εντατικό πλαίσιο συνεργασίας διά της ιδρύσεως στο Υπουργείο Εξωτερικών, του Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο Υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ (47)

ΝΔ ΕΥΠ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΠ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.... ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.... ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΠΙ... ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝ. ΤΙΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ? ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ, ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ, ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΞΕΙ ?

elena

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΖΗ ΦΑΤΣΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ? Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ

Αρμαγεδδών

Μου κάνει εντύπωση η απαρέσκεια των περισσότερων σχολιογράφων στον Δένδια και ο συναγωνισμός τους να ειρωνευτούν και να υποβαθμίσουν τη δήλωσή του για τον κλάδο ελαίας και το ξίφος. Αν επρόκειτο για Τούρκους αναγνώστες θα θεωρούσα λογικά και αναμενόμενα τα σχόλιά τους. Όμως αυτοί είναι χειρότεροι κι από Τούρκους. Γεμάτοι ηττοπάθεια και με τη γνώριμη ελληνική κακομοιριά συναγωνίζονται ποιος θα γράψει το πιο βλακώδες σχόλιο και προεξοφλούν πως σε περίπτωση σύγκρουσης με τους μογγόλους γείτονές μας οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς. Θεωρούν λοιπόν άχρηστες εκ προοιμίου τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και χαίρονται προκαταβολικά για τη δικαίωση των προφητειών τους. Η απάντηση σε όλους αυτούς είναι αυτή που θα δ΄'ωσουμε στους Τούρκους: Μολών λαβέ. Κι όποιος επιμένει να υποτιμά την επειχειρησιακή ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων δεν έχει παρά να τις δοκιμάσει. Για να καταλάβει τι εστί βερύκοκο.

...

Κανείς δεν υποτιμά το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (τουλάχιστον κανείς που να έχει σημασία η γνώμη του), αλλά κάποια πράγματα είναι απλώς πραγματικότητα. Πραγματικότητα είναι ότι υστερούμε σε αριθμούς, καθώς και σε πολεμικό υλικό αλλά και προμήθειες. Επίσης, πραγματικότητα είναι ότι η δεινή οικονομική θέση της χώρας δε θα μας επιτρέψει εύκολα να ανεφοδιαστούμε. Ακόμα, πραγματικότητα είναι και το γεγονός ότι το ελληνικό ηθικό και φρόνημα έχει υποστεί τεράστια πλήγματα τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτά δεν είναι ούτε ηττοπάθειες, ούτε κακεντρέχειες. Είναι απλά γεγονότα, τα οποία θα κάνουν την οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση με το γείτονα, ο οποίος δεν έχει αυτά τα προβλήματα (εκτός από το οικονομικό, το οποίο δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο σε εμάς, καθώς αυτός έχει οπλοβιομηχανίες στη χώρα του). Εσύ τι προτείνεις; Να κλείσουμε τα μάτια στα προβλήματα και απλά να πάμε απροετοίμαστοι;

καλά με το που είδανε οι Τούρκοι....

Τον ΥΠΕΞ μας...με τον κλάδο ελαίας(!)....ακόμη "τρέχουν"!!!! Το ξίφος(!) ούτε κάν το ....πρόσεξαν!!!!!

Ο.Ε.

Εγώ, Συνέλληνες, βλέπω αλλιώς τις εξελίξεις. Να μια πτυχή τού ζητήματος: -Στοχάσου, στοχάσου Ελλάς προδομένη / στοχάσου, στοχάσου καιρούς μακρινούς. Στοχάσου πως ήσουν τρανή παινεμένη / τού κόσμου το Πνεύμα, το Φως και ο Νους. Εγέρθη, εγέρθη Ελλάδα καημένη, εγέρθη, εγέρθη και ήθρ' ο καιρός / Τού Αλεξάνδρου το ξίφος ζωσμένη / γίνε και πάλι τής γης οδηγός... Το ξίφος συμβολίζει τη Θέληση των Ελλήνων και Ελληνίδων για δυνατές και νικηφόρες μάχες. Και με τα ογδόντα εκατομμύρια τουρκαλάδων, εάν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Να μην σχολιάζουμε λοιπόν με διάθεση ηττοπάθειας και κακομοιριάς. Δεν μας ταιριάζει...

SPYRIDON ZOURIDAKIS

ΔΕΝΔΙΑ ΟΛΟ ΑΗΔΙΕΣ ΛΕΣ.ΕΔΩ ΣΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΡΟΜΠΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!ΞΥΠΝΑ ΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ.ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 50-50 ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΑ.....ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ.....ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑ

Nikos

Άστα τα λόγια και δούλεψε!

Οι μύγες έβγαλαν κεντρί

Το καλσόν να προσέξετε οι πολιτικοί. Μην το σχίσετε με το ξίφος. Δεν είναι τώρα να τρέχετε με τα τακούνια...

@

Έχουμε και κοτερο, πάμε μια βόλτα;

Εσείς τους ψηφίσατε

Εσείς να τους λουστείτε. Σκασμός λοιπόν.

Όου Εμ Τζι

Εγώ πάντως βλέπω πρώην σφυριζοψυριζαίους, που έχουν επανέλθει δριμύτεροι και χαμογελούν αυτάρεσκα γιατί βρέθηκαν νέες θέσεις να επανδρώσουν, χωρίς να κοπιάζουν. Συγνώμη αλλά ολόκληρη ΝΔ με το πολύ μεγάλο μητρώο στελεχών της παράταξης, με τις συνεντεύξεις στελεχών και μελών (τι τις θέλατε τότε τις συνεντεύξεις;), ΔΕΝ βρέθηκε κάποιος πιο άξιος, καλύτερος και πιο ικανός για να επανδρώσει τέτοιες σοβαρές θέσεις, παρά διαλέγουμε από τα πανέρια των πρώην; Άντε γειααααα!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης