Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής

Με «γοργούς» ρυθμούς ο Πιερρακάκης: «Τρέχει» την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής

Πρώτη ενημερωτική συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με γενικούς διευθυντές υπουργείων για την προωθηση της ψηφιακής Διακυβέρνησης - Στόχος η καταγραφή των προβλημάτων και η πρόταση λύσεων - Μοιράστηκε η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

pierrakakis
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκος Πιερρακάκης την υλοποίηση της νέας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρών ήταν ο κ. Πιερρακάκης, οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων, σχετικά με τις γρήγορες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, για να περάσει η Ελλάδα στη νέα εποχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, έλαβαν, την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ενώ ο καθένας εξ αυτών ανέφερε τα προβλήματα του υπουργείου του που είναι για επίλυση και πρότειναν κάποιες λύσεις. Τέτοιου τύπου συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας έχει «οριζόντια» δράση σε όλα τα υπουργεία, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

«Υπάρχει πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για την οριζόντια διάσταση της ψηφιακής πολιτικής, αυτού του τύπου η πολιτική είναι συνήθως υπό τον πρωθυπουργό. Αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν βρει συνεργάτες, κοινωνούς και καταλύτες.

Οι καταλύτες αυτοί είστε εσείς. Εμείς θέλουμε το πρότζεκτ αυτό, που ξεκίνησε με ένα προεδρικό διάταγμα, συνεχίστηκε με το διϋπουργικό νομοσχέδιο και θα συνεχιστεί με την Βίβλο, να βρει εσάς συμπαραστάτες, να πάρουμε την ανταπόκριση, να πάρουμε μια αίσθηση έργων, αλλά και διαδικασιών, διότι η πρώτη καινοτομία του Υπουργείου είναι ότι βάζει τον ανασχεδιασμό στην άσκηση πολιτικής. Απλοποιούμε και προτείνουμε έργα που «κουμπώνουν» μαζί με την απλοποίηση.


Ο στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να θεσμοθετήσουμε τη σχέση, να πάρουμε ανταπόκριση από την διαδικασία σε σχέση με τα έργα και οι διαδικασίες πρέπει να τρέξουν γρήγορα.

Στο διυπουργικό νομοσχέδιο δημιουργούμε έναν Ειδικό Φορέα Διαχείρισης στο Υπουργείο, για να διαχειριστεί τα έργα της πληροφορικής με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό συμβαίνει επειδή ξεκινήσαμε με έναν φιλόδοξο στόχο: η Ελλάδα είναι 26η στους 28 της ΕΕ στον δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index). Στο τέλος της τετραετίας στόχος είναι να έχουμε συγκλίνει με τον μέσο όρο.

Είναι πολύ φιλόδοξος στόχος, δεν το κάναμε ελαφρά τη καρδία. Αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε να θέτουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Επειδή το έχουμε ως χώρα επιτύχει στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να το επιτύχει».


Τον λόγο πήραν και οι υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, οι Γ.Γ. Αναγνωστόπουλος και Τζωρτζακάκης και ακολούθησαν ένας ένας οι διευθυντές και μίλησαν για τις διαδικασίες τους, τα προβλήματα, τις πιθανές τους λύσεις και κατέθεσαν προτάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης