Τι απαντά η Μενδώνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τι απαντά η Μενδώνη στον ΣΥΡΙΖΑ για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Λίνα Μενδώνη χαρακτηρίζει «θλιβερή» την εικόνα που αντίκρισε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Το νέο ΔΣ του ΤΑΠΑ έχει εντολή ελέγχου από το 2012 και εξής, αναφέρει στον πρώην υφυπουργό Κώστα Στρατή

mendwni
Εντολή για ελέγχους στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) από το 2012 και μετά έχει δώσει στη διοίκηση του φορέα η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε απάντησή της προς τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, που άφησε αιχμές για τη θητεία της ως γγ του υπουργείου, η κυρία Μενδώνη επί της ουσίας διευκρίνισε ότι η περίοδος των ελέγχων αφορά και τη δική της θητεία.

Επίσης, αναφορικά με όσα δήλωσε ο κ. Στρατής για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η υπουργός Πολιτισμού παρέπεμψε σε όσα έγιναν κατά την αυτοψία της στον χώρο, χαρακτηρίζοντας θλιβερή την εικόνα.

«Η καλύτερη απάντηση στην δήλωση του τέως Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Κώστα Στρατή, είναι η χθεσινή θλιβερή εικόνα, που κατεγράφη στο πωλητήριο και στην αντίστοιχη αποθήκη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, και η οποία αποτυπώνεται και στις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Όσο για την αναφορά του σε ανοίκεια δημοσιεύματα, τον ενημερώνουμε ότι το νέο Δ.Σ. του ΤΑΠΑ έχει ήδη λάβει εντολή ελέγχου από το 2012 και εξής», αναφέρει αναλυτικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης