Γενικός Γραμματέας Τουρισμού: Το βιβλίο μου αποτελεί ψυχρή αποτύπωση των τελευταίων 200 ετών της ελληνικής ιστορίας

Γενικός Γραμματέας Τουρισμού: Το βιβλίο μου αποτελεί ψυχρή αποτύπωση των τελευταίων 200 ετών της ελληνικής ιστορίας

Όσοι μου ασκούν κριτική δεν το έχουν διαβάσει, έγραψε εγκωμιαστικό σχόλιο και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Τόσκας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κωνσταντίνος Λούλης

loylis-ggt
Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι το βιβλίο του αποτελεί «ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών» εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης.

Παράλληλα σημειώνει ότι στις δέκα τελευταίες σελίδες του υπάρχουν 60 «εγκωμιαστικά σχόλια» για την αντικειμενική αποτύπωση των όσων γράφει συμπεριλαμβανομένων των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τόσκα και Γιάννη Καραγιάννη.

Η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Λούλη έχει ως εξής:

Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το βιβλίο του κ. Λούλη κάνοντας λόγο για πρόκληση για τη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των "ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα" και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις. Όπως αποκαλύπτει πρωτοσέλιδα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους. Η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα.

Συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία μας η κυβέρνηση να φιλοξενεί στους κόλπους της έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης