Το ΚΙΝΑΛ ζητά στοιχεία για τον στρατό των συμβούλων που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΙΝΑΛ ζητά στοιχεία για τον στρατό των συμβούλων που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη του ερώτηση στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό των γενικών και ειδικών γραμματέων, μετακλητών και δημοσιογράφων που διορίστηκαν σε υπουργεία – Επίσης ρωτά για το κόστος των διορισμών

KINAL_KO1
Αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό κομματικών φίλων και αφισοκολλητών που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 ζητά το Κίνημα Αλλαγής με την πρώτη ερώτηση που κατέθεσε στη νέα Βουλή.


Η κυρία Φώφη Γεννηματά και οι 21 βουλευτές του κόμματος ζητούν από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ να διαβιβάσουν στο κοινοβούλιο αναλυτικούς καταλόγους με γενικούς και ειδικούς γραμματείς, μετακλητούς και δημοσιογράφους που διορίστηκαν σε υπουργεία και κρατικούς φορείς καθώς και το οικονομικό κόστος.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:


Παρά τις δεσμεύσεις που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο για δημοσιονομικό περιορισμό, κατά το χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης της Χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχικά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων ακολούθως, αυξήθηκαν θεαματικά οι θέσεις γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, διοικητικών γραμματέων, τομεακών γραμματέων και των αναπληρωτών τους, ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών, και πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων και γενικότερα υπαλλήλων που εξαιρούνται από τη μονιμότητα (Άρθρο 103 παρ. 5 Σ.). Όλα αυτά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επέβαλε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση στον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και τα υπερπλεονάσματα του τρίτου μνημονίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2015 έως και το 2019 εκδόθηκαν πάνω από 14 αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που αφορούσαν αυξήσεις των θέσεων του προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών που επικουρούσαν τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και κατείχαν κυβερνητικές θέσεις. Επίσης, συχνά είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις κάλυψης των θέσεων αυτών όχι απλώς από κομματικούς φίλους και στελέχη των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και από συγγενείς και προσωπικούς φίλους των κυβερνητικών στελεχών.

Επειδή

Κλείσιμο
Παρά τις δημόσιες εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τις σχετικές δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού, και λαμβάνοντας υπόψη την κριτική που άσκησε ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν προκύπτει σαφώς με ποιο τρόπο προτίθεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων, των αμίσθων συμβούλων και των αποσπασμένων υπαλλήλων σε Γραφεία κυβερνητικών στελεχών.
Ερωτάσθε κ.κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και κ.κ. Υπουργοί
Πόσες/πόσοι απασχολήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2015 – Ιουνίου 2019 ως γενικοί και ειδικοί γραμματείς, αναπληρωτές γενικοί και ειδικοί γραμματείς, διοικητικοί, τομεακοί και αντίστοιχοι αναπληρωτές γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, ειδικοί επιστήμονες και επιστημονικοί συνεργάτες, μετακλητοί υπάλληλοι, υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή χρόνου σχετιζόμενου με τη θητεία του οργάνου που τους προσέλαβε, δημοσιογράφων, κ.λπ: α) στον Πρωθυπουργό (Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, Γενική Γραμματεία Συντονισμού), β)στους Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης, γ) τους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς, καθώς και δ) στα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, των ε) Γενικών Γραμματέων που προΐστανται Γενικών Γραμματειών, των αναπληρωτών τους, στ) των Ειδικών Γραμματέων και των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των αναπληρωτών τους, καθώς και ζ) σε όλους τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο σας φορείς και οργανισμούς (νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου).

Ποιο το κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι οικείοι προϋπολογισμοί για την κάλυψη της δαπάνης της μισθοδοσίας και των εν γένει αποδοχών των υπαλλήλων αυτών, σε ετήσια βάση για κάθε ένα από τα αντίστοιχα έτη (2015, 2016, 2017, 2018, 2019) και συνολικά.

Πόσες/πόσοι απασχολήθηκαν ως άμισθοι σύμβουλοι ή/και συνεργάτες όλων των ανωτέρω κατηγοριών κυβερνητικών στελεχών (Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί, Ειδικοί, Διοικητικοί και Τομεακοί Γραμματείς, Επικεφαλής νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου) και ποιο το κόστος με το οποίο επιβαρύνθηκαν οι οικείοι προϋπολογισμοί για έξοδα μετακινήσεων, παραστάσεως και κάθε άλλη σχετικοί με τα πρόσωπα αυτά δαπάνη.

Πόσες ήταν οι προβλεπόμενες στους οικείους οργανισμούς θέσεις προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών και πόσοι συνολικά οι υπηρετούντες την 31.12.1014 και πόσες οι θέσεις και οι υπηρετούντες συνολικά την 7.7.2019.

Πόσες/πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι νπιδδ και νπιδ, υπηρέτησαν ως αποσπασμένοι στα Γραφεία όλων των ανωτέρω κατηγοριών κυβερνητικών στελεχών (Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί, Ειδικοί, Διοικητικοί και Τομεακοί Γραμματείς, Επικεφαλής νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου) ανά έτος και συνολικά;

Σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να περιορίσετε το δημοσιονομικό κόστος που επέρχεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού από το προσωπικό των ανωτέρω κατηγοριών, σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις σας;

Προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε άμισθους συμβούλους – συνεργάτες και σε καταφατική περίπτωση θα θέσετε ανώτατο όριο τέτοιων προσώπων ανά Υπουργείο, όπως είχε ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις θέσπισε;

Και παρακαλείσθε για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε

Όλες τις αποφάσεις σύστασης νέων θέσεων προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών που εκδόθηκαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2015 – Ιουνίου 2019 και κάθε σχετικό έγγραφο.
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2019

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου  Ευαγγελία Λιακούλη
Γεώργιος Αρβανιτίδης  Ανδρέας Λοβέρδος
Αχμέτ Ιλχάν                         Γεώργιος Μουλκιώτης
Νάντια Γιαννακοπούλου Μπαράν Μπουρχάν
Χρήστος Γκόκας                  Δημήτριος Μπιάγκης
Γεώργιος Καμίνης               Απόστολος Πάνας
Χάρης Καστανίδης             Ανδρέας Πουλάς
Μιχάλης Κατρίνης               Δημήτριος Κωνσταντόπουλος
Χαρά Κεφαλίδου                 Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος Φραγγίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης