Δένδιας: Στόχος μας να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών

Δένδιας: Στόχος μας να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Υπουργός Εξωτερικών έστειλε αυστηρό μήνυμα και στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις - Ανακοίνωσε επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο στις 29 Αυγούστου

dendias1
Την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, έθεσε ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Νίκος Δένδιας, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως «αυτονόητη προϋπόθεση» τον τερματισμό των τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ για την επανέναρξη των συνομιλιών για λύση το Κυπριακό.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, πως η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό θα γίνει στην Κύπρο στις 29 Αυγούστου.

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε την θέση της ΝΔ, όπως είχε εκφραστεί την περίοδο που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε «η Συμφωνία έπρεπε να συνταχθεί με επωφελέστερο τρόπο. Σκοπός μας είναι να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες. Θα εμβαθύνουμε τις σχέσεις με τον βόρειο γείτονά μας αλλά δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα μη τήρησης των δεσμεύσεων».

Επίσης, ο κ. Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης