Ζαχαράκη στον ΘΕΜΑ 104,6: Γιατί παραμένει στις 8:15 το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

zaxarakithema

«Tέλος Ιουλίου τα βιβλια θα είναι στα σχολεία», «το μεγάλο κύμα των καθηγητών 11 Σεπτεμβρίου θα είναι στις τάξεις τους» είπε η υφυπουργός Παιδείας

Το σκεπτικό του υπουργείου Παιδείας πίσω από την ακύρωση της εξαγγελίας Γαβρόγλου για πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 9 το πρωί και διατήρηση του σημερινού καθεστώτος με το κουδούνι να χτυπά στις 8:15 το πρωί εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι αποτρεπτικό. Μόλις περάσει ένα σημείο χρονικό - και επικαλούμαι και την εμπειρία μου στις σχολίκες αίθουσες - επέρχεται μια κόπωση αυξανόμενη» είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Όπως τόνισε το πρώτο κουδούνι στις 8:15 «είναι παραγωγικό και έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια».

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «τέλος Ιουλίου τα βιβλια θα είναι στα σχολεία» ενώ μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι «γίνονται ενέργειες για να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες. Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευης να πάμε σε έγκαιρη επίλυση των ζητημάτων ώστε να είναι το μεγάλο κύμα των καθηγητών 11 Σεπτεμβρίου στις τάξεις τους».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομής τη νέα σχολική χρονιά».


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Dorina

Τα σχολεία διαμορφώθηκαν με βάση τις "ανάγκες" των καθηγητών, όχι των μαθητών. Έτσι προσλάβαμε χιλιάδες καθηγητές μουσικής, καλλιτεχνικών, γαλλικών, γερμανικών, θρησκευτικών, βιολογίας, πληροφορικής, οικειακής οικονομίας, έξτρα γυμναστές... και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Έτσι αυξήθηκαν και οι ώρες διδασκαλίας των μαθητών σε 7 ημερησίως. Μόνο που δεν μαθαίνουν τίποτα απ' όλα αυτά. Ούτε καν τα απαραίτητα - Ελληνικά, Αγγλικά, Ιστορία και Μαθηματικά. Με μία και δύο ώρες την εβδομάδα δεν μαθαίνεις τίποτα. Λες ότι μαθαίνεις. Ένα παιδί του Γυμνασίου έχει 15 - 18 διαφορετικά μαθήματα. Τι γίνεται λοιπόν; Τα "γράφει" όλα και παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή ή αν του αρέσει κάτι και θέλει να μάθει πάει φροντιστήριο. Μήπως να μείνουν τα 5 βασικά με περισσότερες ώρες και τα υπόλοιπα να γίνουν μαθήματα επιλογής (ας πούμε άλλα 3-4) ανάλογα με την κλίση του κάθε μαθητή; - Αγγλικά να παίρνει Lower ως την Α' Λυκείου - Δεύτερη γλώσσα μάθημα επιλογής -Μουσική, να μαθαίνουν κάποιο όργανο αυτοί που θέλουν -Όλα τα υπόλοιπα μάθημα επιλογής με διαφορές από τάξη σε τάξη -Πληροφορική να μαθαίνουν σύγχρονα πράγματα όχι την ιστορία των υπολογιστών και για τη γλώσσα Basic... Απλά μερικές σκέψεις που κάνει μια μάνα με παιδιά στο σχολείο χωρίς εξειδίκευση σε θέματα παιδείας. Κάντε κάτι όμως. Η δική μου μαμά είχε το ίδιο σύστημα, εγώ το ίδιο και τα παιδιά μου το ίδιο. Η διαφορά όμως είναι ότι ούτε η μάνα μου ούτε εγώ είχαμε υπολογιστές. Τα παιδιά έχουν και ό,τι θέλουν το μαθαίνουν, άσε που ο τρόπος διδασκαλίας τους φαίνεται πια ξεπερασμένος.

Κούλης

Τα βιβλία θα είναι στα σχολεία στο τέλος Ιουλίου. Είδατε πως προλάβαμε σε 10 μέρες; Χαααααα-χαααα-χαααα..... Πιστέψατε ότι τα είχε έτοιμα ο Σύριζα;

Χάος

Στη Σουηδία προτείνεται ωράριο εργαζομένου από τις 10. Στο καλύτερο καθ'ομολογίαν εκπαιδευτικό σύστημα του κόσμου (Φινλανδία) το σχολείο ξεκινούν το νωρίτερο στις 9. Δεν παίρνω το μέρος κανενός, αλλά ρε πολιτικοί καθίστε και φτιάξτε ένα σύστημα μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες. Χρησιμοποιήστε ειδικούς, αντιγράψτε τα καλά των άλλων συστημάτων και μην ακυρώνετε ο ένας τον άλλον κάθε 3-4 χρόνια. Δεν μπορώ να ακούω βλακείες του τύπου αν ξεκινάει στις 9, θα κάνει ζέστη τις τελευταίες ώρες γι αυτό το αλλάζουμε, ή αν ξεκινάει στις 8.15 χάνουν μια ώρα ύπνο και γι αυτό το αλλάξαν οι προηγούμενοι.

Φίλε μου

στη Σουηδία και τη Φινλανδία τον χειμώνα στις 8.00 έχουν ακόμα νύχτα. Συμφωνώ μαζί σου να αντιγράψουμε τα καλά των άλλων αλλά με σωστή προσαρμογή στα δικά μας δεδομένα.

αναπληρώτρια

Πόσα χρόνια θα είμαστε αναπληρωτές. Αλλάζουμε κάθε χρόνο, σχολείο και μαθητές. Πολλοί από εμάς αλλάζουμε και περιοχές κάθε χρονο... Όχι στην ομηρεία των αναπληρωτών. Τα παιδιά χρειάζονται σταθερό προσωπικό.

Έλληνας χριστιανός οικογενειάρχης

6 15 να το βάλετε. Οι αριστεροί μπεκροπινουν κάθε βράδυ και κοιμούνται στους δρόμους και θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο το απόγευμα.

Κανονικότητα θελουμε

Οι αριστεροί μπεκροπίνουν το βράδυ και αργούν να κοιμηθούν, ειναι και αργόσχολοι, οπότε θέλουν να πηγαίνουν το μεσημέρι τα παιδιά στο σχολείο.

Σχολιαστής 1ου θεματος

επιτέλους , αλλαγές - εκσυγχρονισμός της παιδείας . Αλλη μία νίκη της κυβέρνησης κ. Μητσοτάκη

stelios

Το σύστημα 9.15 θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν και εφόσον η μελέτη των μαθημάτων γινόταν στο σχολείο και υπήρχε εστιατόριο ή τραπεζαρία για μεσημεριανό στο σχολείο. Με σφιχτό πρόγραμμα φροντιστήρια, αθλητισμός και διάβασμα το 9.15 δεν αξίζει για μια ώρα ύπνο περισσότερο. Τάδε έφη 16,5 χρονών παιδί που θα πάει δευτέρα λυκείου.

Μία μεταρρύθμιση πήγε να κάνει ο Γαβρόγλου, να βλέπουν τα παιδιά άνετα Survivor το βράδυ...

...και του την κόβετε. Ντροπή ρε. ΥΓ Ξέχασα, έχει προλάβει και να γ@μ!σει τα Πανεπιστήμια.Να τα γεμίσει με ΤΕΙ ,εννοώ.

Μια κατηγορία μόνοι μας

Είπε η υπουργός ότι το μεγάλο κύμα των εκπαιδευτικών θα είναι στις 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία τους. Προφανώς αυτό το αυτονόητο το θεωρεί ένα σπουδαίο επίτευγμα, αλλιώς δεν θα το έλεγε. Και μεις από κάτω είμαστε έτοιμοι να τη χειροκροτησουμε χωρίς να κάνουμε το απλό ερώτημα στον εαυτό μας. Υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που τα μαθήματα της νέας χρονιάς ξεκινούν 3 μήνες μετά το τέλος της προηγούμενης και οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ΌΛΟΙ στη θέση τους; Προφανώς, αυτό για μας είναι ένας διαχρονικά δισεπιλυτος γρίφος που αποδεικνύει την ανικανότητα μας στα απλά και καθημερινά προβλήματα. Για δυσκολοτερα καλύτερα να μη το συζητάμε καθόλου!

ζωα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Καλά τα λες αλλά πόσα ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ... (ιατροί - καθηγητές κτλ ) διορίζονται στα Χωριά και παίρνουν "ΜΕΤΑΘΕΣΗ" στην ΑΘΗΝΑ ;;;; Ο κάθε βλάχος θέλει να γίνει πρωτευουσίανος .... Στην υπόλοιπη Ευρώπη έτσι είναι ;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης