«Handelsblatt»: Το «Ελληνικό» ο πρώτος σημαντικός στόχος για τον Μητσοτάκη

«Handelsblatt»: Το «Ελληνικό» ο πρώτος σημαντικός στόχος για τον Μητσοτάκη

«Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φιλόδοξους στόχους: θέλει να υπερδιπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Μπορεί αυτό το επιτύχει;», διερωτάται ο Γερμανός δημοσιογράφος

gre43
«Tα φιλόδοξα σχέδια του Μητσοτάκη», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» που αναφέρει τους τρόπους με τους οποίους ο νέος πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να δώσει το «φιλί της ζωής» στην ελληνική οικονομία.

«Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φιλόδοξους στόχους: θέλει να υπερδιπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Μπορεί αυτό να το επιτύχει;», διερωτάται ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκερντ Χέλερ.

«Το "Ελληνικό", το αεροδρόμιο-φάντασμα όπως το αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ήταν κάποτε το σύμβολο της στασιμότητας και τώρα θα γίνει το σύμβολο της ανάπτυξης», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα.

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του το τορπίλιζαν συστηματικά, εμποδίζοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια σε οικιστικό ιστό στην Ευρώπη», επισημαίνει το επίμαχο άρθρο:

«Το Ελληνικό αποτελεί τον πρώτο σημαντικό στόχο για τον νέο πρωθυπουργό: θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να επανεκκινήσει την οικονομία και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης;» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει και τις δηλώσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι «θα προχωρήσουμε το έργο χωρίς καθυστέρηση, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη συνάντηση του κ. Γεωργιάδη ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης