Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: Στο 51% η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της κάλπης - Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση: Στο 51% η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της κάλπης - Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά - Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής μεταξύ των νέων υπουργών, ακολουθούν Χατζηδάκης και Χρυσοχοΐδης

oikogeneiaki_nea_kyvernisi
Την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση έκανε η Κάπα Research, από τις 9-11 Ιουλίου, σε δείγμα 1.001 ατόμων σε όλη τη χώρα. Όπως προκύπτει, μεταξύ άλλων, ο βαθμός αποδοχής της νέας κυβέρνησης είναι υψηλός, ενώ ως θετικό αξιολογείται το εκλογικό αποτέλεσμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ήττα του.

Συγκεκριμένα, το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.



Την ίδια ώρα, το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την θητεία της, προκρίνοντας την πολιτική σταθερότητα, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Το 63% αξιολογεί θετικά το αποτέλεσμα της κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα.

Τέλος, όσον αφορά στην αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62% και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54% και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.



Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης