Οικονόμου: Εκπλήσσομαι με δημοσιεύματα που «ανακαλύπτουν» συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ

oikonomou_perivallon

Ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν άφησε χωρίς απάντηση δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου και δημοσιεύματα, που τον θέλουν να συνεργάζεται με τη ΛΑΜΔΑ

Την έκπληξή του για τα δημοσιεύματα «που “ανακαλύπτουν” συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ» εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

Λίγη ώρα μετά την έκδοση ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποιάς ζητήθηκε η αποπομπή του από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Οικονόμου απάντησε με δική του δήλωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενό μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου:

«Εκπλήσσομαι πραγματικά με τα δημοσιεύματα που “ανακαλύπτουν” συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου.

Είναι γνωστό ότι είμαι καθηγητής Πολεοδομίας και Χωροταξίας, αλλά και μελετητής επί πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό έχω συνεργαστεί κατά καιρούς με το ΥΠΕΝ επί ΣΥΡΙΖΑ (Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού), το Πράσινο Ταμείο, διάφορους δημάρχους (όπως πχ. ο νυν δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης), τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κόκκαλη και δεκάδες άλλους.

Είμαι άραγε όργανο όλων των προαναφερομένων;

Η συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ ήταν γνωστή από την αρχή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο. Αφορούσε αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αυστηρή τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας στις υπό έγκριση πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού). Δεν ξέρω γιατί ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός τη θυμήθηκε μόλις “αποκαλύφθηκε” από ιστοσελίδα και όχι στην τελετή παράδοσης/παραλαβής. (Θα μπορούσε πάντως να ενημερωθεί από πχ. την πρώην ΓΓ του ΥΠΕΝ κα. Ρ. Κλαμπατσέα με την οποία κατά την περίοδο αυτή είχα εξαιρετική συνεργασία).

Δεν ξέρω αν δεν πρέπει να μου επιτραπεί να εκπροσωπώ το Ελληνικό Δημόσιο έναντι όλων των φορέων και προσώπων με τους οποίους συνεργάστηκα επαγγελματικά στο παρελθόν, ως ενεργός πολεοδόμος-χωροτάκτης που μέχρι σήμερα δεν είχε ενασχόληση με την πολιτική και επίσης δεν ήταν άεργος.

Όσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο αυτό, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενο μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν».

Τι είχε υποστηρίξει ο Φάμελλος

Την Πέμπτη, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος είχε κάνε λόγο για «σημαντικό πολιτικό και δεοντολογικό ζήτημα» που προκύπτει, «μετά τις αποκαλύψεις ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις που η εταιρία έκανε με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού».

Επιπλέον, ανέφερε πως «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Οικονόμου ήταν σύμβουλος της Lamda Development και για αυτό τον επέλεξε. Προκύπτει όμως ένα μείζον πολιτικό ερώτημα: Με βάση ποια δεοντολογία και πολιτική ηθική ο τεχνικός σύμβουλος ή εκπρόσωπος της Lamda Development θα εκπροσωπεί τώρα την πολιτεία στη διαπραγμάτευση για τις παραμέτρους της σύμβασης του Ελληνικού;».

ΣΧΟΛΙΑ (31)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ

ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ? ΣΤΟΝ ΞΑΠΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΟΥΝ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ? ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΣΟΚΑΡΑ !

Είπε ο Φάμελος κ δημοσίευσε η Αυγή

Το κύρος του Φάμελου αλλά κ το τεράστιο δημοσιογραφικό ήθος της αυγής μας κάνουν να μένουμε εμβροντητοι με τις καταγγελίες. Υπάρχει τέτοια τεράστια ηθική κατάπτωση που ένας ανεξάρτητος πολέοδόμος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε διάφορες εταιρείες κ οργανισμούς που μια εξ αυτών ήταν η Λάμδα που εδώ κ 6-7 χρόνια παρακαλάει να πληρώσει κι ο Αλέξης ανακαλύπτει αμαζονίους κ αρχαία στο Ελληνικό; Να θυμηθούμε γιατί δεν έγινε ο Βοτανικός με πρώτη υπογραφή της Περιστερούλας, γιατί δεν δούλεψε το 112 εδώ κ ένα χρόνο, γιατί προσελήφθει ο στρατηγικός σχεδιαστής καρανίκας, ο εξαπδελφος τσίπρας, ο πλαστογράφος τσίπρας, το ζεύγος επιδοματιών του ΥΠΟΙΚ, τα δάνεια της Κουντουρα, το δάνειο πολάκη, την θέση καθηγήτριας της περιστερούλας κ το ηθικό πλεονέκτημα του αριστερού με παιδιά στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ, να συνεχίσω ή φτάνει... κύριε Οικονόμου συνεχίστε την δουλειά σας κ εμείς οι εργατικοί, νοικοκύρηδες, φιλόδοξοι, πατριώτες Έλληνες είμαστε δίπλα σας στο πλάνο να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό μέσα στο 2019!!! Όσο για την Αυγή κόψτε της τι κρατικές διαφημίσεις για ένα μήνα κ έκλεισε

Ωραία

Επόμενη κίνηση ζήτα τον Χουλουσι Ακαρ για το υπουργείο Άμυνας... Κι αυτός είναι βαθύ γνώστης.. θα βοηθήσει...

κα

Άψογος! Πλυμένος, με γραβάτα, βιογραφικό, προϋπηρεσία και ηθικό πλεονέκτημα!

ΛΓΚ

Τι ? Τεχνοκρατες που δουλεψαν μεσα στην κυβερνηση ??? , βαλε ανεπαγγελτους , απο ΤΕΙ Ζαχαροπλαστικης , Ομπρελοκρατουσες, Αφισοκολλητες , Μπαχαλακηδες που περπατησαν στην Γενοβα , Καφενοβιους απο το Φιλιον , Πασοκομαμουνα που δεν δουλεψαν ποτε και δεν εχουν ουτε ενα ενσημο, θεωρητικους σε Μαρξιστικη οικονομια ... Δηλαδη, μονο αχαμνοξηστες , Γκρουεζες και Μαυρογιαλουρους σαν την κυβερνηση επι 4 1/2 χρονια του Τσιπρα για να παμε μπροστα ...

kostashb

Άσε τον τρελό στην τρέλα του και μην τον συνεφέρεις...... έχετε κάνει σε 3 ημέρες όσα δεν έκαναν αυτοί σε 4 χρόνια. Μην ασχοληατε μαζί τους. Αφοσιωθήτε στο σημαντικό έργο που έχετε αναλάβει. Όλοι περιμένουν πολλά από αυτή την κυβέρνηση. Μην αφήσετε την ευκαιρία να παει χαμένη. Το παιχνίδι σας εσείς και όταν βγάζουν γλώσσα να τους δείχνετε το......ΤΑΜΠΛΟ

Είσαι διάνοια εσύ.

Φαίνεται αμέσως...

Ακόμα δεν μας είπε

ο Κος Φάμελος για τις σχέσεις που είχε και ως υπουργός Περιβάλλοντος με τις ιδιαίτερα επίκαιρες και ζωτικησ πλέον για το μέλλον των παιδιών μας δομές ανακύκλωσης και συγκεκριμένα με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Εκεί παίζονται όλα τα λεφτά στην επόμενη 5ετια και όλα τα πρόστιμα που θα φάμε σαν χώρα από την ΕΕ εξ αιτίας των λαμόγιων που θα πέσουν με τα μούτρα στις επερχόμενες επιδοτήσεις από την ΕΕ για να τα φάνε μεταξύ τους...

ο ίδιος άνθρωπος...

έχει γράψει τα μισά σχόλια από αυτά που βλέπω

Ευτυχως τον ακουσα

Εκπλήσσομαι που εκπλήσσεσαι κύριε Οικονόμου μας! Στην αρχή νομισα θα πεις οτι προκειται για συνωνυμία. Απλά επιβεβαιώνεις οτι ανηκες στον όμιλο Lamda. Το κρατος δεν ειναι λαφυρο σας

Κρατηθείτε

Ρε λίγο. Θα σας πάρουν χαμπάρι πολύ γρήγορα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joker-petsas-arthro

Η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε αλλά δεν της έκατσε το... Joker σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ - «Περιμένουμε ονόματα και διευθύνσεις από τον κ. Τσίπρα για το 2015»

5
metanasteytiko-voulh-arthro

Ταχύτερη η απέλαση όσων δεν τηρούν τον νόμο - Μειώνονται τα στάδια για το άσυλο και επιταχύνονται οι διαδικασίες - Διαβάστε το κείμενο του νομοσχεδίου όπως προέκυψε μετά την πενθήμερη δημόσια διαβούλευση

10
Giannis_Ragkousis

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι είναι κυβερνητικό σχέδιο το ντου στα σινεμά και εντάσσεται στο δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξις»

2