Άγρια κόντρα «Liberation» με Μπάμπη Παπαδημητρίου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Άγρια κόντρα «Liberation» με Μπάμπη Παπαδημητρίου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκλογές στην Ελλάδα: «Όταν ένας βουλευτής τα βάζει με τη "Liberation"», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας που αναφέρεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μπάμπη  Παπαδημητρίου και της εφημερίδας

ba76
«Tο άρθρο της «Liberation» για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξόργισε ένα μέλος του κόμματος της ΝΔ που εξελέγη βουλευτής», γράφει η Μαρία Μαλαγαρδή στο άρθρο της πoυ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας, ως απάντηση στη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας και του νεοεκλεγέντα βουλευτή της Ν.Δ, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Υπό τον τίτλο: «Εκλογές στην Ελλάδα: Όταν ένας βουλευτής τα βάζει με τη "Liberation"», το επίμαχο άρθρο γράφει χαρακτηριστικά:
«Ο Έλληνας βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου καταφέρθηκε κατά της γαλλικής εφημερίδας μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου για τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη»

Στο άρθρο της που ερέθισε τον βουλευτή, η Μαρία Μαλαγαρδή κάνει λόγο για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με «το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις».

H αρθρογράφος ανέφερε, πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλει το υποκοριστικό «Κούλης», ενώ εξηγούσε πως το όνομα προέρχεται από το «Κυριακούλης», δηλαδή «μικρός Κυριάκος», κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο διόλου κολακευτικός τίτλος του άρθρου:«Δυναστεία Μητσοτάκη: Ο μικρός Κούλης καλείται να κυβερνήσει» ενόχλησε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος όταν φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, απάντησε στο δημοσίευμα που στηλίτευε τη «Δυναστεία Μητσοτάκη» με υποτιμητικούς όρους.

Κλείσιμο
«Η Libération είναι κάτι σαν την Αυγή;», διερωτήθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε,, με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να απαντά σε έντονο τόνο για τους Έλληνες ανταποκριτές των ξένων εφημερίδων.

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχη του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ότι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

«Την Τρίτη, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τετ ατ τετ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Και οι δύο γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο. Για πολλά χρόνια, οι δύο δημοσιογράφοι ήταν μαζί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τον όμιλο μέσων ενημέρωσης που ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο».

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στην δημοσιογραφική πορεία του Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου «λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ», η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις του Παπαδημητρίου. Αποκαλεί «fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία Παπαδημητρίου – Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα δεν ανήκει πλέον στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014. Επιπλέον , επισημαίνει ότι η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».

Αφού αναφέρει την φράση για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους»,η Μαρία Μαλαγαρδή συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. «τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε». Γράφει επίσης ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι πια δημοσιογράφος, ότι επέλεξε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής και την Τρίτη μίλησε ως βουλευτής της Ν.Δ».

«Τα σχόλιά του για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση» σχολιάζει η Μαρία Μαλαγαρδή και συνεχίζει λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα του κόμματος και να το απομακρύνει από την εικόνα που είχε η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.

«Τα σχόλια ενός εκ των βουλευτών του, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν», υποστηρίζει η Μαρία Μαλαγαρδή στο επίμαχο άρθρο της.

Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία του Μπάμπη Παπαδημητρίου με τον Άρη Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014, και προσθέτοντας πως η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης