Άγρια κόντρα «Liberation» με Μπάμπη Παπαδημητρίου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ba76

Εκλογές στην Ελλάδα: «Όταν ένας βουλευτής τα βάζει με τη "Liberation"», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας που αναφέρεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μπάμπη  Παπαδημητρίου και της εφημερίδας

«Tο άρθρο της «Liberation» για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξόργισε ένα μέλος του κόμματος της ΝΔ που εξελέγη βουλευτής», γράφει η Μαρία Μαλαγαρδή στο άρθρο της πoυ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας, ως απάντηση στη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας και του νεοεκλεγέντα βουλευτή της Ν.Δ, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Υπό τον τίτλο: «Εκλογές στην Ελλάδα: Όταν ένας βουλευτής τα βάζει με τη "Liberation"», το επίμαχο άρθρο γράφει χαρακτηριστικά:
«Ο Έλληνας βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου καταφέρθηκε κατά της γαλλικής εφημερίδας μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου για τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη»

Στο άρθρο της που ερέθισε τον βουλευτή, η Μαρία Μαλαγαρδή κάνει λόγο για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με «το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις».

H αρθρογράφος ανέφερε, πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλει το υποκοριστικό «Κούλης», ενώ εξηγούσε πως το όνομα προέρχεται από το «Κυριακούλης», δηλαδή «μικρός Κυριάκος», κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο διόλου κολακευτικός τίτλος του άρθρου:«Δυναστεία Μητσοτάκη: Ο μικρός Κούλης καλείται να κυβερνήσει» ενόχλησε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος όταν φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, απάντησε στο δημοσίευμα που στηλίτευε τη «Δυναστεία Μητσοτάκη» με υποτιμητικούς όρους.

«Η Libération είναι κάτι σαν την Αυγή;», διερωτήθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε,, με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να απαντά σε έντονο τόνο για τους Έλληνες ανταποκριτές των ξένων εφημερίδων.

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχη του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ότι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

«Την Τρίτη, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τετ ατ τετ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Και οι δύο γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο. Για πολλά χρόνια, οι δύο δημοσιογράφοι ήταν μαζί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τον όμιλο μέσων ενημέρωσης που ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο».

Κάνοντας μία μικρή αναδρομή στην δημοσιογραφική πορεία του Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου «λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ», η Ελληνίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις δηλώσεις του Παπαδημητρίου. Αποκαλεί «fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία Παπαδημητρίου – Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα δεν ανήκει πλέον στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014. Επιπλέον , επισημαίνει ότι η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».

Αφού αναφέρει την φράση για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους»,η Μαρία Μαλαγαρδή συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. «τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε». Γράφει επίσης ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι πια δημοσιογράφος, ότι επέλεξε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής και την Τρίτη μίλησε ως βουλευτής της Ν.Δ».

«Τα σχόλιά του για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση» σχολιάζει η Μαρία Μαλαγαρδή και συνεχίζει λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα του κόμματος και να το απομακρύνει από την εικόνα που είχε η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.

«Τα σχόλια ενός εκ των βουλευτών του, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν», υποστηρίζει η Μαρία Μαλαγαρδή στο επίμαχο άρθρο της.

Αποκαλεί fake news τα όσα ακούστηκαν στην συνομιλία του Μπάμπη Παπαδημητρίου με τον Άρη Πορτοσάλτε για τον επενδυτικό όμιλο Ρότσιλντ, αναφέροντας ότι η εφημερίδα έχει πάψει να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο από το 2014, και προσθέτοντας πως η φράση αυτή του βουλευτή της Ν.Δ. έχει κάποια «υποσυνείδητα μηνύματα».

ΣΧΟΛΙΑ (56)

ΓΝΩΡΙΖEΙ

κανεις την κυρια που εγραψε αυτο το ταπεινωτικο αρθρο για εναν πρωθυπουργο; Τι σχεση εχει με τον συριζα;

πρώιμη κριτική

Θα πρέπει να δοθεί μια ευγενής ευκαιρία στον νέο εκλεγέντα να αποδείξει τις καλές διαθέσεις του. Είναι θεμιτό και αυτονόητο. Το να ξεκινάς με παλαιούς συσχετισμούς και να προβάλεις πρόωρα κριτική δεν βοηθάει σε τίποτα. καλά που βρέθηκε και ο Μπάμπης, να διαλύσει την κριτική σ΄ αυτή την πρώιμη φάση.

Μανώλης

Όταν πεις Κύριο ένα κακοποιό θα σε δειρει και δίκιο θα έχει Στα πρόδηλα ζαιικα χρειάζονται Μπαμπηδες!!

ΓΚ

Πολλά λες κ. Μπαμπη και κάνε κρατει.Δεν είσαι δημοσιογράφος τώρα,είσαι βουλευτής.Δεν χρειάζεται τον Πολάκη της η κυβέρνηση αυτή.Αρκετα προβλήματα καλείται να λύσει.Τα δε οικονομικά θέματα τα χειρίζονται αλλοι

Θεριστής

Μετά την πρωτοφανή εκστρατεία μαύρης παραπληροφόρησης από το μιντιακό σύστημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρωτοφανή εκστρατεία αγιοποίησης της Ν.Δ από το μιντιακό σύστημα, τώρα έχουμε την πρωτοφανή διάθεση των νεο-λίμπαραλ φασιστοειδών (βλ. Παπαδημητρίου) να τα βάλουν με ιστορικά μέσα στην Ευρώπη. Και μάλιστα στη Γαλλία! Κάποιος να τους μαζέψει ή να τους στείλει σπίτι τους!

Στελιος

Και ακόμα δεν είδες τίποτα.

Οργανωμενο μελος ΝΔ

Ηταν λαθος η συμμετοχη του Παπαδημητρίου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Δεν ξερω αν ο Μητσοτάκης ξεπληρωνε γραμματια , αλλα ο ανθρωπος αυτος, γνωστος σαν..΄Μπαμπης' περα από το ότι είναι ασχετος σε ότι λεει, είναι και επικίνδυνος, γιατι προσπαθει να εντυπωσιασει με μεγαλοστομίες χωρις περιεχομενο, και μαλιστα πολακις υβριστικες...όμως η ΝΔ δεν θελει ένα Πολακη….ο Μητσοτάκης θελει ένα άλλο υφος, ηθος και γενικη παρουσια. Επειδή ο Μπαμπης δεν εχει τιποτε από ολα αυτά, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Δεν προσφερει τιποτε η παρουσια του, σε λιγοτερο από μια εβδομαδα εχει πει χοντρες κοτσανες που εκθετουν και τον Μητσοτακη και την ΝΔ. Φανταζεστε να τον προβοκαρουν οι Ζαοι στην Βουλη, και θα το κανουν. Ο Σκαι απαλλαχτηκε από αυτόν, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ, και τον λογο εχει ο Μητσοτάκης, να του ζητηθεί ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Γιάννης.

Αν εσύ είσαι οργανωμένο μέλος της ΝΔ τότε εγώ είμαι ο Τραμπ....συριζοτρόλ.

Στέλιος

Τους θεμε αυτούς στη ΝΔ για να απαντούν στην συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ

stp

Πάντως τον δικό σου Πολάκη δεν θα τον φθάσει κανένας, είναι ο πρώτος , αναντικατάστατος. όσο για κοτσάνες που κατά καιρούς εκστόμισαν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα μείνουν ανέκδοτα. Φρουρά, να κάνουμε πως κοιμόμαστε, οι μετανάστες λιάζονται, η θάλασσα δεν έχει σύνορα, η Μυτιλήνη και η Λέσβος διαφορετικά νησιά, το επίδομα στους τσιγγάνους Αλβανούς και Πακιστανούς, δέκατη τρίτη σύνταξη , και άλλα πολλά.

ΑΚΗΣ

ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΜΕΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΣΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ? ΕΧΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν Δ

μήτσος

Θα φάτε το κεφάλι σας αν βγάλετε τη χώρα από το MED7 όπως θέλει η μαμά Γερμανία.Μην διακινδυνεύσετε ούτε στιγμή την σχέση με ΗΠΑ-Γαλλία για χάρη της μείωσης των πλεονασμάτων

ΚΟΥ-ΚΟΥ

ΜΙΑ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΛΕΣ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΚΟΜΑ ...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ...ΕΥΤΥΧΩΣ....ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ...ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ....

Διώξε τον Κυριακο

Τοξικό άτομο προβλήματα από την πρώτη στιγμή δεν κάνει καλο στην παράταξη

ΠΟΛΙΤΗΣ

Η Liberation δεκανίκι του ΣΦΥΡΙΖΑ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης