Μείωση φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών προωθεί το Αγροτικής Ανάπτυξης

Μείωση φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών προωθεί το Αγροτικής Ανάπτυξης

Προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και η διασφάλιση πόρων από τη νέα ΚΑΠ – Δεκτές οι παραιτήσεις των επικεφαλής των Φορέων 

4849483
Μείωση της φορολογίας στο 10% για όλες τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, εισαγωγή νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ και αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων στα αγροτικά προϊόντα με εντατικοποίηση των ελέγχων, είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το επόμενο εξάμηνο με βάση το «μπλε φάκελο» που έλαβε ο Υπουργός Μάκης Βορίδης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στόχος των προτεραιοτήτων αυτών, είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές και μια νέα προοπτική για τον αγροτικό τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Δεκτές οι παραιτήσεις

Εν τω μεταξύ ο κ. Βορίδης, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του από τους επικεφαλής των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου, δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Παναγιώτη Σκοτιδάκη, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Νικόλαο Κατή και Αθανάσιο Μπακαλέξη, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Χρόνη Πολυχρονίου.

Οι επικεφαλής των φορέων, μετά την ενημέρωση, παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες θα γίνουν δεκτές στη βάση της ομαλής μετάβασης και της αποφυγής δυσλειτουργιών. Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και συγκεκριμένα τους προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτριο Τσαγκαλίδη, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Απόστολο Πολύμερο και της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παναγιώτα Χατζηπαντελή.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης