Κώστας Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων

Κώστας Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων

Δεν ερχόμαστε για να μηδενίσουμε το έργο των προηγούμενων, λέει η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

tsiaras_me_kalogirou
«Πυλώνα της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ο νέος αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του συγκεκριμένου υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Καλογήρου.

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων και, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για το χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε, σημείωσε πως «ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής».

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανέφερε πως η «νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Παράλληλα, τόνισε πως, «αν χρειάζονται διορθώσεις, θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

Αναδρομή στο έργο του έκανε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διάδοχο του Κώστα Τσιάρα και το νέο υφυπουργό, Δημήτρη Κράνη.

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε ο κ. Καλογήρου, η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αφήνει έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, 1.000 νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων, με στόχο την βελτίωση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια, αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης