Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στο Νότιο Τομέα Αθηνών

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στο Νότιο Τομέα Αθηνών

Συνολικά 18 βουλευτές εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

voulis
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει διαρρεύσει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της και απομένει η αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερδιπλασιάζει τις βουλευτικές του έδρες εκλέγοντας 158 βουλευτές από 75 που είχε εκλέξει το 2015, ενώ η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πολλά προβεβλημένα στελέχη εκτός κοινοβουλίου, αφού χάνει 59 έδρες και πέφτει στις 86 από 145 που είχε καταλάβει πριν από 4 χρόνια.

Συνολικά 18 βουλευτές εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών, με την ενσωμάτωση των ψηφοδελτίων αλλά και των σταυρών να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκονται σε ποσοστό πάνω από 99%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο Νότιο Τομέα η ΝΔ παίρνει 9 έδρες και προηγούνται: Ν. Δένδιας, Κ. Κυρανάκης, Δ. Χατζηδάκης, Χ. Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σ Βούλτεψη, Μπ. Παπαδημητρίου, Γ. Καλλιάνος και Β. Σπανάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με 5 έδρες: Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ Μουζάλας, Γ. Μπαλαφας και Ρ. Χριστίδου.

Στην ίδια περιφέρεια το ΚΚΕ εκλέγει έναν βουλευτή τον Χρήστο Κατσώτη . Μια έδρα πηγαίνει στο ΚΙΝΑΛ όπου επικεφαλής είναι η Φ. Γεννηματά ενώ απο μια έδρα παίρνει το ΜΕΡΑ 25 – Σ. Σακοράφα – και η Ελ. Λύση – Δ. Βαγενάς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης