Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στην Α' Αθηνών

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στην Α' Αθηνών

Αποτελέσματα εκλογών 2019:  Συνολικά 14 βουλευτές εκλέγονται στην Α' Αθήνας

ekloges
Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό περίπου 40% και 158 βουλευτές έβγαλαν τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών. Με καταμετρημένο το 99,87% των ψήφων, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 39,85% και εκλέγει 158 βουλευτές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερδιπλασιάζει τις βουλευτικές του έδρες εκλέγοντας 158 βουλευτές από 75 που είχε εκλέξει το 2015, ενώ η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πολλά προβεβλημένα στελέχη εκτός κοινοβουλίου, αφού χάνει 59 έδρες και πέφτει στις 86 από 145 που είχε καταλάβει πριν από 4 χρόνια.

Ποιοι εκλέγονται στην Α' Αθηνών

Συνολικά 14 βουλευτές εκλέγονται στην Α' Αθήνας, με την ενσωμάτωση των ψηφοδελτίων αλλά και των σταυρών να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς βρίσκονται σε ποσοστό πάνω από 99%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην Α' Αθήνας η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 7 έδρες ενώ στην μάχη του “σταυρού” προηγείται η Ολγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν οι: Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Αγγελος Συρίγος, Κώστας Μπογδάνος και Φωτεινή Πιπιλή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει 4 έδρες και προηγείται ο Νίκος Βούτσης ενώ ακολουθούν Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

ΚΙΝΑΛ: Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος 

Κλείσιμο
ΚΚΕ: Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα)

ΜΕΡΑ25:Αδαμοπούλου Αγγελική 

Διαβάστε ΕΔΩ όλους τους νικητές και τους χαμένους στη μάχη του σταυρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης