Le Point: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «Έλληνας Μακρόν» που θέλει να ρίξει τον Τσίπρα

Le Point: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «Έλληνας Μακρόν» που θέλει να ρίξει τον Τσίπρα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να μάθει να σβήνει το επίθετό του για να φτιάξει όνομα» γράφει το γαλλικό περιοδικό – Εξηγεί τις ομοιότητες του αρχηγού της ΝΔ με τον μεταρρυθμιστή Εμανουέλ Μακρόν

mitsotakis_26
«Και τώρα πρωθυπουργός», ήταν η ευχή που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον γιο του, όταν κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, όπως υπενθυμίζει σε δημοσίευμά του το γαλλικό περιοδικό «Le Point».

Με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης, ο “Έλληνας Μακρόν” που θέλει να ρίξει τον Τσίπρα», το περιοδικό αναφέρεται στις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις κατά 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο υιός Μητσοτάκης έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει ο επόμενος επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας και να θέσει τέλος σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα», σημειώνει.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται στον θρίαμβο της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρωτεργάτης αυτής της νίκης.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την οικογένεια Μητσοτάκη και τα πολιτικά αξιώματα που κατέχουν μέλη της, όπως επίσης και στις οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου. Όμως λόγω της κρίσης, η εικόνα των πολιτικών οικογενειών άλλαξε για τους Έλληνες. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να σβήσει το επώνυμό του για να δημιουργήσει το όνομά του» αναφέρει.

Παράλληλα, ο συντάκτης τον συγκρίνει με τον Εμανουέλ Μακρόν, επειδή είναι φιλελεύθερος, ενώ έχουν κοινά στοιχεία στο οικονομικό και κοινωνικό πλάνο. «Όπως κι αυτός, πέταξε το σακάκι και τη γραβάτα τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας για να εμφανιστεί με λευκό πουκάμισο, και γυρισμένα μανίκια», προσθέτει.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο βιογραφικό του κ. Μητσοτάκη, καθώς και στη στάση που κράτησε στο σύμφωνο συμβίωσης για ομοφιλόφιλους, τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά και στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, ως πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
mitsotakis_lepoint
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης