Επιστολή Ελλήνων του εξωτερικού σε Τσίπρα: Ήταν στο χέρι σας το δικαίωμα ψήφου- Δεν το πράξατε

Επιστολή Ελλήνων του εξωτερικού σε Τσίπρα: Ήταν στο χέρι σας το δικαίωμα ψήφου- Δεν το πράξατε

«Αυτονόητο δικαίωμά μας η ψήφος», τονίζουν στην επιστολή τους

2325484-760x522
Τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα ως προς το θέμα του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού καταγγέλλουν  με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, εκπρόσωποι της Ελληνικής κοινότητας του εξωτερικού και επισημαίνουν ότι αυτό έπρεπε να γίνει γιατί είναι πραγματικά δίκαιο «και δεν έγινε πράξη».

Στην κοινή τους επιστολή, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και περιχώρων, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου, η Ελληνική Κοινότητα Μάλτας, η Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας και η Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας αναφέρουν μεταξύ άλλων πως:

«Ζητήσαμε την αναγνώριση του ενός αυτονόητου δικαιώματός μας, να μας επιτραπεί να ψηφίσουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής μας. [...] Η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί συνθήκες άδικες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό».

«Η κυβέρνησή σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου... Δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι. Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη», σημειώνουν.

epistoli_ellinik
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης