Εκλογές 2019: Την Κυριακή στις 9 μ.μ. η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα από την Singular

Εκλογές 2019: Την Κυριακή στις 9 μ.μ. η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα από την Singular

Για την επιτάχυνση της συλλογής των αποτελεσμάτων έχουν διατεθεί 12.500 tablets στις εφορευτικές επιτροπές – Αύριο, Παρασκευή, 5 Ιουλίου θα γίνει η γενική δοκιμή των συστημάτων για τις βουλευτικές εκλογές

singular_apot
Στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα δημοσιοποιηθεί η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Το «μοντέλο» που θα ακολουθηθεί είναι αντίστοιχο με αυτό των πρόσφατων ευρωεκλογών. Γι' αυτό και θα διατεθούν στις εφορευτικές επιτροπές 12.500 tablets ενώ Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα καλυφθούν πλήρως με 7.500 ψηφιακές συσκευές.

Αποκλειστικός στόχος της διαδικασίας είναι η ταχύτερη δυνατή συλλογή του αποτελέσματος από περίπου 16.800 τυχαία επιλεγμένα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και επομένως, η έγκαιρη πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών τόσο για τα ποσοστά των κομμάτων, όσο και για την κατάταξη των υποψηφίων βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ψηφίζουν περίπου 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 112.000 είναι ετεροδημότες και οι 116.000 17άρηδες.

Η γενική δοκιμή των συστημάτων για τις βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, του ΓΓ του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη και της Διοίκησης της Singular Logic. Αμέσως μετά, στις 13:30 το μεσημέρι, ο Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 14:00 τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τους ενημερώσει για την εκλογική διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης