Εκλογές 2019: «Τέλος εποχής Τσίπρα;» διερωτάται η βελγική La Libre

Εκλογές 2019: «Τέλος εποχής Τσίπρα;» διερωτάται η βελγική La Libre

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα καταψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα «υπεύθυνο για τη λιτότητα που επιβλήθηκε στους πολίτες που έχουν γονατίσει από την κρίση» 

tsipras_17
«Η Ελλάδα ψηφίζει την Κυριακή: έρχεται το τέλος εποχής του Τσίπρα;», διερωτάται η βελγική εφημερίδα «La Libre» ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου.

«Για πρώτη φορά από τότε που η χώρα τότε γλίτωσε από την χρεοκοπία, η Ελλάδα ψηφίζει την Κυριακή, εκτός απροόπτου, θα καταψηφίσει τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρα, υπεύθυνο για τη λιτότητα που επιβλήθηκε στους πολίτες που έχουν γονατίσει από την κρίση», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Σε μία χώρα που ήταν σε απόγνωση μετά την κρίση του 2010, ο νεαρός ηγέτης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015, με την υπόσχεση να βάλει τέλος στη λιτότητα. Αλλά, υπό την πίεση των πιστωτών των Αθηνών, αναγκάστηκε να αποδεχθεί ένα μνημόνιο με ισχυρά μέτρα για να μην βγει η χώρα από την ευρωζώνη.

«Ο Τσίπρας αθέτησε τις υποσχέσεις του και υπονόμευσε την ελπίδα που έδωσε στους ψηφοφόρους του», δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Φλέσσας.

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες θα επιλέξουν αλλαγή, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που δίνουν νίκη για το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας... Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να αποσπάσει από 155 έως 159 έδρες στην Βουλή των 300. Αφού υπέστη ήττα στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε ένα επικίνδυνο στοίχημα πηγαίνοντας σε πρόωρες εκλογές, ελπίζοντας να αντιστρέψει το κύμα δυσαρέσκειας», αναφέρει η βελγική εφημερίδα «La Libre».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης