Κοροϊδία Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι: Μου είχαν πει για έναν-δύο νεκρούς από αναθυμιάσεις

tsiprassin

Δεν ήξερα για νεκρούς, δεν ήξερα ότι μεταδιδόταν απευθείας η σύσκεψη - Μετά ρώτησα τους υπουργούς "γιατί είστε έτσι" και μου είπαν "μπορεί να είναι πολλοί οι νεκροί" - Λειτουργούσαμε σε κλίμα πανικού, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στον Σκάι

Την επιλογή να επιχειρήσει για άλλη μια φορά να προστατεύσει τον εαυτό του για το θέατρο στο Συντονιστικό Κέντρο τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου και την τραγωδία στο Μάτι  έκανε στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Σκάι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κύριος Τσίπρας ισχυρίσθηκε  πως δεν ήξερε για νεκρούς, πως δεν ήξερε πως η σύσκεψη μεταδιδόταν δημόσια και πως είχε μόνο μια πληροφορία ότι μπορεί και να υπήρχαν ένας ή δύο άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις! Όταν έφυγαν οι κάμερες, είπε, ρώτησε τους υπουργούς του "γιατί είστε έτσι" κι αυτοί του απάντησαν ότι "μπορεί" να είναι περισσότεροι οι νεκροί!

Αναλυτικότερα, στην απάντησή του στους δημοσιογράφους που ρώτησαν αν θύμωσε για την τραγωδία στο Μάτι, ο κύριος Τσίπρας είπε:

Για μένα δεν ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση, όταν με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς, γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, είδα πράγματι μια εικόνα που ήταν συντριπτική, αλλά δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση ή δεν υπήρξε εκκένωση. 

Βρέθηκα λοιπόν από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση. Αν το ήξερα, δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Ειδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Ρωτούσα πράγματα που είχα την αίσθηση ότι είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Δεν ήξερα για νεκρούς, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις  είχαν χάσει τη ζωή τους. Εβλεπα γύρω μου παγωμένα πρόσωπα, αυτοί που ήταν στο τραπέζι μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν από την ύπαρξη της κάμερας και την ζωντανή σύνδεση, παγώσανε και δεν μου είπαν τίποτα εκείνη την ώρα.
Όταν έφυγε η κάμερα, τους λέω "γιατί είστε έτσι, τι γίνεται, πείτε μου" και μου λένε ότι "ξέρετε, πρόεδρε, υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς". Εκείνη την ώρα λοιπόν, μόλις το συνειδητοποίησα αυτό, ζήτησα κι έκανα αμέσως μία δήλωση και ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους που ήταν στο πεδίο της μάχης για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα και μία ώρα μετά βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι έκανε δήλωση για την εικόνα της καταστροφής που είχαμε εκείνη την ώρα.

Λάθη γίνονται, πάντοτε, αυτό που βαραίνει δεν είναι προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείρηση, αλλά δυστυχώς ότι χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Για την συνέντευξη τύπου της επόμενης ημέρας, όπου οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι όλα πήγαν καλά και θα το ξαναέκαναν, ο κύριος Τσίπρας είπε:
Είναι η αντιμετώπιση μιας πραγματικότητας που μας είχε υπερβεί, που ήταν συντριπιτική για όλους εμάς, πέρα από υπουργός έχεις και το συναίσθημα. Πολλές φορές λειτουργείς χωρίς να το καταλαβαίνεις σε μια ένδειξη, με ένα κλίμα που ήταν σε μεγάλο βαθμό κλίμα πανικού. Δεν βγάλαμε συνέντευξη Τύπου να πούμε ότι όλα τα κάναμε καλώς, αλλά βγήκαν οι άνθρωποι που εργάστηκαν από θέσεις ευθύνης και θέλησαν, ανθρώπινα αν θέλετε να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.


Κοροϊδία Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι

ΣΧΟΛΙΑ (255)

Ξεβρακώθηκε εντελώς ο απατεώνας Τσιπρας

Τον ξεφτύλισαν οι δυο δημοσιογραφοι του Σκαϊ. Φανηκε πλεον σε ολη την Ελλάδα πόσο επικίνδυνος, ανίκανος και λαμόγιο ειναι ο Τσιπρας. Μπραβο στον Σκαϊ για την επιτυχία. Ακομα τρεχει να κρυφτεί ο Τσίπρας.

Α.Χ.

Μπράβο στον Τσίπρα που τόλμησε να πάει στην φωλιά του λύκου! Τους αριστερούς αν κάτι τους διαφοροποιεί από τους άλλους είναι η τόλμη χωρίς να υπολογίζουν το κομματικό κόστος. Όσο για την συνέντευξη όχι δεν ήταν μια συνέντευξη προεκλογική σε προγραμματική βάση. Με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων φάνηκε περισσότερο απολογητική αλλά έστω και έτσι ήταν μια συνέντευξη ουσίας που έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Ό,τι αφορά στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ενδιαφερόντουσαν περισσότερο οι δημοσιογράφοι για το επικοινωνιακό κομμάτι παρά για την ουσία. Και η ουσία είναι ότι ήταν μια Θεομηνία πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Το γεγονός ότι παράλληλα εξελισσόταν και μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα που έφτασε να απειλεί τα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, που ωστόσο η διαχείριση αυτής της πυρκαγιάς ήταν άψογη με πετυχημένη εκκένωση της περιοχής, καθιστούσε αδύνατη την αντιμετώπιση της δεύτερης στο Μάτι δεδομένων των ακραίων καιρικών συνθηκών που περιόριζαν οποιοδήποτε πετυχημένη επέμβαση. Χρονικά ήταν αδύνατον να επιτευχθεί μια πετυχημένη εκκένωση της περιοχής, λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ανέμου και αν γινόταν ίσως να θρηνούσαμε περισσότερα θύματα, γιατί ο άνεμος δεν είχε σταθερή κατεύθυνση για να μπορούσες να κατευθύνεις τον κόσμο με ασφάλεια και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να εγκλωβιζόταν περισσότερος κόσμος. Καλώς δεν έγινε εκκένωση της περιοχής. Ήταν το δίχως άλλο μια τραγωδία, που όμως ο κρατικός μηχανισμός έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά. Ανάλογη τραγωδία είχαμε και το 2007 στην Ηλία με 60 νεκρούς αλλά τότε κανείς δεν κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή και στις αμέσως επόμενες εκλογές ο κόσμος τον ξαναέβγαλε στην κυβέρνηση. Για την περίπτωση όμως στο Μάτι σύσσωμη η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν, με πρώτο το ΣΚΑΙ, την κυβέρνηση, στην λογική βέβαια που επικρατεί εσκεμμένα από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτά έτσι καθαρίζουν από τις ευθύνες τους. Και οι ευθύνες ειδικά στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι είναι διαχρονικές το δίχως άλλο, με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες του παρελθόντος.

Γεο

Έχετε αντιληφθεί κάτι ; Έχει εξαφανιστεί η λέξη φασίστας από τα πληρωμένα τρόλ του βερναρδακη . Μετά τις ευρωεκλογές την ...ξέχασαν

συριζοπληκτος

Χείριστος παραμυθάς. Τα παραμύθια του απίστευτα φτηνά δεν πείθουν ούτε παιδάκια νηπιαγωγείου. Αντί να πει επιτέλους ένα συγνώμη συνεχίζει τον ίδιο και απαράλλαχτο κατήφορο που χαρακτηρίζει κάθε ημέρα της μίζερης πολιτικής σταδιοδρομίας του.

Μεγα λάθος Τσιπρα

Πολύ κακώς πήγε ο Τσίπρας στο Σκάϊ. Ολη η Ελλάδα ξαναθυμήθηκε ολες τις τραγωδιες Τσιπρα απο το 2015 εως σημερα. Και ποσο λίγος, ποσο απατεώνας, πόσο ψευτης, πόσο ανίκανος και πόσο επικίνδυνος ήταν. Απο σήμερα αυξήθηκαν κατα πολλές εκατονταδες χιλιάδες, αυτοί που θα τον μαυρισουν την Κυριακή. Ξεβρακωθηκε εντελως ο Τσιπρας. Ακλαυτος θα παει. Η οργή του κόσμου γιγαντώθηκε.

Αξύριστο κεφάλι

Ουστ ρε ξεφτίλα ψεύτη, στα τσακίδια

Οταν εχεις τσιπα και δημοσια θεση......

ζητας καθαρα συγνωμη, αναλαμβανεις αντρικια τις ευθυνες σου και παραιτησαι.κρατας ετσι την αξιοπρεπεια σου και την υστεροφημια σου και σε παραδεχονται ολοι.δεν σφιχταγκαλιαζεις την καρεκλα προσπαθωντας να υποβιβασεις την νοημοσυνη του κοσμου, παρουσιαζοντας μια εικονα που δεν υπάρχει και να κατηγορεις και τους νεκρους.

@#!

Αυταπάτες, αφέλεια, δεν γνώριζα, λόγια ενός πρωθυπουργού... πόσο ποιο χαμηλά;

περαστικος

Την Κυριακη θα πας εκει που πρεπει..

Πάνος

Ένα είναι το γεγονός, ο Τσίπρας είχε πεί ψέματα στην περίφημη σύσκεψη στο Μάτη, προσπαθώντας τότε να σωθεί επικοινωνιακά. Το κακό ειναι, ο,τι τώρα στη συνέντευξη, είπε νέα, χοντροκομμένα και άθλια ψέματα. Το ψέμα κ. Τσίπρα δεν καλύπτεται με νέο ψέμα, ούτε με προσωπική επίθεση στους δημοσιογράφους. Έφαιρνε λίγο απο Λουδοβικο ΙΔ, αυτόν που έλεγε « το κράτος είμαι εγώ», ίσως και γιαυτό έλεγε σφιγμένα ψέματα και όχι άνετα, όπως δηλαδή τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης