Μητσοτάκης: Η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος

Μητσοτάκης: Η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος

Οι πρώτες μειώσεις φόρων που έχουμε υποσχεθεί έχουν ήδη συζητηθεί με τους Ευρωπαίους, ζητούμενο είναι περαιτέρω μειώσεις - Ανοιχτό ενδεχόμενο οι μειώσεις φόρων κληρονομιάς - Στο πρώτο νομοσχέδιο η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

kyriakos-mitsotakis-pic
Με έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά οι πολίτες στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, ξεκίνησε την συνέντευξή του στον Σκάι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας.

Η συμμετοχή είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και ειδικά στους νέους λέμε πάρτε την τύχη στα χέρια σας και μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για τις ζωές σας, πριν πάτε στην παραλία ή και μετά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επισήμανε μάλιστα πως η ΝΔ ήταν πρώτη με διαφορά στην ηλικιακή ομάδα 17-24 και αυτό «είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό για τον πολιτικό μας λόγο».

Ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο πρώτο κιόλας νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, αναφέροντας πως κατά την ομιλία του την Κυριακή στα Μουδανιά, «με έπιασε ένα νέο παιδί που μου είπε ότι πέρασε στο πανεπιστήμιο, στο ΑΠΘ και μου είπε "σου ζητώ ένα πράγμα να μην έχω μπαχαλάκηδες, να μην έχω ναρκωτικά στο πανεπιστήμιο". Του υποσχέθηκα ότι στο πρώτο μας νομοσχέδιο θα είναι η κατάργηση του ασύλου».

Σχολιάζοντας την επικείμενη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον Σκάι μετά το εμπάργκο, είπε πως είναι «καλοδεχούμενη», επισημαίνοντας πως ο κύριος Τσίπρας έχει μια «ειδικότητα να κάνει το "όχι" - "ναι", αυτό το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά η χώρα πριν από 4 χρόνια, αν και κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική τελευταία στιγμή, δείχνουν πανικό».

Όσον αφορά στο debate, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν έγινε, όχι με υπαιτιότητα της ΝΔ, που έκανε ό,τι μπορούσε για να γίνει μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Κλείσιμο
Δεν μπορούν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κι αυτό φαίνεται από το ότι δεν έχουν σχέδιο για την επόμενη ημέρα, παρά μόνο μία προσπάθεια διαστρεύλωσης των δικών μας θέσεων, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν έχει την νομιμοποίηση για τις αλλαγές και γι' αυτό προχώρησε στις εκλογές, είπε ο κύριος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της Δικαιοσύνης, είπε.

Είμαι σίγουρος ότι θα επιλεγούν πρόσωπα «υπεράνω υποψίας», με κύρος, που θα μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους, που είναι και κρίσιμο και να αποκαταστήσουν το κύρος της δικαιοσύνης, που έχει τρωθεί από την απερχόμενη κυβέρνηση, που συστηματικά υπονόμευσε την ανεξαρτησία της, είπε ο κύριος Μητσοτάκης.


Ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες

Δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο και δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε μια λογική παζαριών, τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης.

Παρατηρώ τις παλινωδίες του ΚΙΝΑΛ και δεν έχω καταλάβει τι θέλουν να κάνουν και νομίζω ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα εμπιστευτούν την ΝΔ όχι γιατί είναι ΝΔ αλλά γιατί αντιλαμβάνονται πως χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «δεν συμφωνούμε σε όλα με τους πολίτες που μας στηρίζουν, αλλά στα βασικά, να δημιουργήσουμε δουλειές, σταθερή διακυβέρνηση, που θα επεναφέρει την κανονικότητα, την τήρηση των κανόνων που διασφαλίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας».

Για διαφορετικούς λόγους θα ήθελα να μείνουν εκτός Βουλής τα δύο κόμματα που βρίσκονται πιο δεξιά από εμάς, η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Βελόπουλου. Η κρίση γέννησε πολλά κόμματα, του θυμού, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη κι αυτό είναι πολύ θετικό και συμβαίνει γιατί η κοινωνία σήμερα είναι δειλά αισιόδοξη και όχι τόσο θυμωμένη και φοβισμένη, εξήγησε ο κύριος Μητσοτάκης.


Μονόδρομος η μείωση των φόρων

Οι φόροι θα μειωθούν γιατί πρέπει να μειωθούν, είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης, τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως «ο κύριος Τσίπρας υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη και την διέλυσε για να μοιράζει επιδόματα στους εκλογικούς του πελάτες. Εμείς θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη μέρος όσων της πήραν».

Ο κύριος Μητσοτάκης μάλιστα ανέφερε πως για όσα υπόσχεται έχει ήδη συζητήσει με την Ευρώπη: Οι πρώτες μειώσεις των φόρων για τις οποίες δεσμεύομαι χωράνε στο υφιστάμενο πλαίσιο και δεν υπάρχει χώρος για αμφισβήτηση, μιλάω υπεύθυνα και έχω συζητήσει με την Ευρώπη, η συζήτηση γίνεται για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των φόρων, είπε.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς και σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.


Έχω ήδη επιλέξει υπουργό Οικονομικών

Έχω ήδη επιλέξει τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, του το έχω πει όπως και σε πολλούς υπουργούς, με την απόλυτη δέσμευση φυσικά να μην αποκαλυφθεί τίποτα γιατί όλα μπορεί να αλλάξουν μέχρι τελευταία στιγμή, αποκάλυψε ο κύριος Μητσοτάκης.

Αναφορικά για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε πως είναι νωρίς για τον επόμενο Πρόεδρο, προέχουν άλλα ζητήματα απολύτως κρίσιμα, θα με ρωτήσετε σε ένα εξάμηνο, όπως και για τον κεντρικό τραπεζίτη. Ο Επίτροπος θα ανακοινωθεί πολύ πιο σύντομα, θα είναι ένα πρόσωπο που θα μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να κάνει τη δουλειά του όσο πιο καλά μπορεί, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει εξωκοινοβουλευτικούς, προφανώς και πέρα από τη ΝΔ και σε θέσεις υφυπουργών και τεχνοκράτες και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα παρατήσουν τις δουλειές τους για να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά θα έρθουν και άνθρωποι από το εξωτερικό.


Δεν κόβεται κανένα επίδομα, ενισχύεται το αλληλεγγύης

Δεν κόβεται κανένα επίδομα, αντιθέτως η πρότασή μας είναι να αυξήσουμε το επίδομα αλληλεγγύης, να στηριχθούν οι φτωχοί, επισήμανε ο κύριος Μητσοτάκης και ανέφερε: «Θέλουμε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα παραμείνει και το επίδομα που η κυβέρνηση Τσίπρα ονόμασε «13η σύνταξη», είπε πως οι συνταξιούχοι «θα το πάρουν, αλλά στο τέλος του έτους». Για το '19 δεν έχουμε περιθώρια για πρόσθετες παροχές, το έδωσε ο κύριος Τσίπρας πριν τις εκλογές, αντί να το δώσει στο τέλος του έτους, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσο σημαντικά είναι τα επιδόματα, ακόμα πιο σημαντικές είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες για το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ξαναβρούν δουλειά, επισήμανε και τόνισε πως «η απάντηση στην φτώχεια είναι οι καλές και σταθερές δουλειές», επαναλαμβάνοντας ότι «τα επιδόματα θα παραμείνουν εκεί που είναι».

Είμαστε σοβαρή κυβέρνηση, κληρονομούμε έναν προϋπολογισμό, στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020 που θα καταρτίσουμε εμείς, εκεί θα αποτυπωθούν οι πολιτικές μας, είπε.


Δεν μου λέει κάτι εμένα το γκλάμουρ της εξουσίας, το έχω ζήσει

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα πήγαινε για τρέξιμο με τον κύριο Τσίπρα, συζητώντας άλλα πράγματα, εκτός πολιτικής, απάντησε ότι δεν έχει κοινά στοιχεία με τον κύριο Τσίπρα και δεν θα μπορούσε να κάνει παρέα με έναν άνθρωπο που δεν έχει κοινά στοιχεία.

Έχω κατηγορηθεί ότι γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός, αλλά έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει και δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το βιογραφικό μου, τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «δεν μου λένε πολλά πράγματα τα κυβερνητικά αεροπλάνα... Όταν είναι απαραίτητο θα μετακινούμαι, όταν δεν είναι δεν θα τα χρησιμοποιώ γιατί έχω μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Δεν μου λέει εμένα κάτι το γκλάμουρ της εξουσίας, το έχω ζήσει».

Το μέγιστο πολιτικό κεφάλαιο το έχει ένας πολιτικός το βράδυ των εκλογών. Μετά έχει δύο επιλογές ή να το ξοδέψει ή να το επενδύσει, αν το ξοδέψει θα καταντίσει σαν τον κύριο Τσίπρα που είχε πολύ μεγάλο κεφάλαιο και το ξόδεψε εις βάρος της χώρας, είπε.


Θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ΔΕΗ

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στη ΔΕΗ, ανέφερε και τόνισε ότι η ΝΔ θα διασώσει την Επιχείρηση. Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης