LIVE

Κορωνοϊός

Απευθείας ανάθεση σε «ημέτερους» του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας

diethens-panie-1

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας - και σύμβουλος της Κατερίνας Νοτοπούλου - θα προσφέρει νομικές υπηρεσίες στο πανεπιστημιακό ίδρυμα αν και αυτό διαθέτει νομικούς συμβούλους με πάγια αντιμισθία

Μετά την αμφιλεγόμενη συγχώνευση τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και την τοποθέτηση κομματικού στελέχους στην κορυφή του, προσλαμβάνουν ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές και την επικείμενη αλλαγή κυβέρνησης, τον πρόεδρο του ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας), επίσης κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλο της Κατερίνας Νοτοπούλου, ως νομικό σύμβουλο. Και αυτό, παρ’ ότι κάτι τέτοιο είναι ασυμβίβαστο με τη θέση που κατέχει.

Ο πρόεδρος του ΟΠΙ Γιάννης Αντωνιάδης πρωτοτυπεί για μία ακόμα φορά! Παρ’ ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΟΠΙ αμείβονταν με 50 ευρώ τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (περίπου μια συνεδρίαση τον μήνα), εκείνος κατάφερε να αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο με μηνιαία αποζημίωση ποσού 2.935 ευρώ, όπως προκύπτει από την από 4-12-2018 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού που είναι δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 739 / 12.12.2018).

Ο μισθός του είχε, μάλιστα, και αναδρομική ισχύ από τις 4-5-2018. Πλέον, όμως, είναι και διπλοθεσίτης! Για την ακρίβεια είναι μετά την απευθείας ανάθεση σ’ αυτόν από το «Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος» την προσφορά νομικών υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα συγχωνεύτηκε με τρία ΤΕΙ (ΑΤΕΙΘ, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), μετά από απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Με υπουργική απόφαση επιλέχτηκε και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου, με πρόεδρο τον Γιώργο Στάμου, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του «Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς». Με τη σειρά του εκείνος επέλεξε τον κύριο Αντωνιάδη. Τί και αν, όπως προαναφέραμε, αυτή η ανάθεση είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ως προέδρου του ΟΠΙ. Σύμφωνα με τον κώδικα Δικηγόρων δεν επιτρέπεται η άσκηση δικηγορίας και άρα δεν επιτρέπεται και η δυνατότητα παροχής νομικών υπηρεσιών προς το «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος».

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι η απευθείας ανάθεση σε δικηγορική εταιρία γίνεται παρά το γεγονός ότι το ενοποιημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα διαθέτει νομικούς συμβούλους, με πάγια αντιμισθία που διαθέτουν πολυετή εμπειρία επί της πανεπιστημιακής νομοθεσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι η απευθείας ανάθεση γίνεται σε δικηγορική εταιρία με έμφαση στο δικηγόρο Γιάννη Αντωνιάδη.

Ερωτηματικά εγείρει και η εξειδίκευση του κ. Αντωνιάδη, για την ακρίβεια η έλλειψη εξειδίκευσης. Μεταξύ των βασικών τυπικών προσόντων του πέρα από το αυτονόητο πτυχίο Νομικής, είναι και το μεταπτυχιακό όχι σε κάποιον κλάδο της Νομικής Επιστήμης, αλλά στη δημιουργική γραφή! Πιθανώς αυτό το μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή να είναι το πλέον χρήσιμο για να ερμηνεύσει έναν πρόχειρα σχεδιασμένο νόμο που οδηγεί σε ένα νέο υβριδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, το οποίο προέκυψε κατόπιν της άτακτης και βιαστικής συνένωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου ειδικού σκοπού και αριστείας, με τρία ΤΕΙ της ευρύτερης περιοχής (Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας).

Ίσως πάλι, η θητεία του στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό της Κατερίνας Νοτοπούλου και η ενεργή συμμετοχή του στο κίνημα «SOSτε το νερό» που αντιστεκόταν σφόδρα στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ να αρκεί. Πάντως, το πανεπιστήμιο που προέκυψε από τη βιαστική συνένωση είναι μία κραυγαλέα περίπτωση εγχειρήματος που χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, οικονομίας κλίμακας, συνοχής και κοινής νοοτροπίας.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, καθηγητής Κώστας Γραμμένος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, λόγω της διαφωνίας του. Αν και η επιστολή του δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, είναι κοινό μυστικό στους πανεπιστημιακούς κύκλους ότι η παραίτησή του σχετίζεται με την άρνηση να συμμετέχει σε κάτι τόσο κατάφωρα αταίριαστο και πρόχειρο.

eggraf1
eggraf2
eggraf3
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΣΠΥΡΟΣ

Ρεεεε τι λιμαδούρια είναι αυτοί,ρε τι ξεβράκωτοι καφενόβιοι,ρε τι νούμερα.........ΚΥΡΙΑΚΟ....χτες τους διώχνεις και όλοι να φέρουν τα λεφτά ως αχρεοστήτως καταβληθέντα !!!! Να γυρίσει όλη η τσοκαρία των πολακοτσυριζόπουλων στην λάσπη της !

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ

Πω, πω, πω τι είναι τούτοι ρε! Μέχρι την Κυριακή στις 21:00 θα διορίζουν. Αχ, που είσαι νιότη που'δειχνες πως θα γινόσουν άλλος!

kyriakos

"Με υπουργική απόφαση επιλέχτηκε και η Διοίκηση του Πανεπιστημίου, με πρόεδρο τον Γιώργο Στάμου, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του «Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς»." Το 2020!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ψυχοπαθείς κομμουνιστές κάνουν κουμάντο τα πανεπιστήμια!!! Σε συνθήκες παγκοσμιοποιησης ΑΥΤΉ Η ΧΏΡΑ διαλέγει να πάει με τους χαμένους του παιχνιδιού!!! Οι ευκαιρίες της παγκοσμιοποιησης ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΆ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΏΝ ΛΑΏΝ. Εμείς διαλέγουμε να πάμε με τους μπουμπουνες, τους μαλθακους, τα μικρολαμογια, τα κλεφτρονια, αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν μια πρόσθεση, τους ανάξιους και τους ατιμους.

Σε ιδιωτική επιχείρηση κανείς...;

Ναι ρε παιδιά, άμα δεν έχεις μεταπτυχιακό στην δημιουργική γραφή, πώς να προσληφθείς ως νομικός σύμβουλος; όποιο management και να διαβάσετε, θα το δείτε. Μόνο με δημιουργική γραφή κατανοείς τα νομικά θέματα! Όχι απλώς ακρίδες! Όχι απλώς "να φάμε", όχι απλώς "εξουσία", πεινασμένοι αριστερούληδες που βρήκαν ευκαιρία να γεμίσουν το ψυγείο τους με λίγο παντεσπάνι! Ήθελα να ήξερα, όλοι αυτοί οι ταλαντούχοι αριστερίζοντες, με τα μεταπτυχιακά και τις περγαμηνές, γιατί δεν κάνουν αίτηση σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση; να δω! Ποιος θα τους προσλάμβανε; Αν φτύσει το σανό ο Έλληνας, και ξεστραβωθεί, κανονικά την άλλη εβδομάδα τέτοια ώρα θα πρέπει όλη αυτή η σαπίλα να παραδίδει υπουργεία και φορείς. Αν... Αν όχι..., τότε...

...

Έτσι! Φορολογείστε εμάς τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, πάρτε μας όχι 6 στα 10 ευρώ αλλά 7 στα 10, μην πω και 8, για να προσλαμβάνονται διπλοθεσίτες στο Δημόσιο και να παίρνουν σύνταξη 50χρονοι "συνταξιούχοι" των ΔΕΚΟ...

syntrofos

δηλ. τι εννοειτε? οτι επρεπε να διορισει νομικο συμβουλο κολλητο του Κούλη?, Ο Γραμμενος δεν ηταν φιλος του Καραμανλη οταν τον διόρισαν? Και τι εκανε τοσα χρονια για το Διεθνες Πανεπιστημιο? Το Ιδρυμα αυτο πριν τη συγχωνευση ειχε 9 μελη ΔΕΠ!!!! εχετε δει ολοκληρο πανεπιστημιο με 9 μελη ΔΕΠ!!! οι υπολοιποι ηταν ωρομισθιοι που ερχοταν να διδαξουν 2-4 ώρες/βδομαδα και εφευγαν. Τους πειραξε τωρα που συνενωθηκε με αλλα 3 ΑΕΙ (για οσους θελουν να το αγνοουν τα ΤΕΙ ηταν ΑΕΙ απο το 2001) και συνολικα γυρω στα 500 μελη ΔΕΠ? Προφανως υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης στο εγχειρημα αλλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα. Ειπαμε ο συριζα εκανε απιστευτη ζημια στη χωρα, αλλα μην τρελαθουμε κι ολας οτι ο Κουλης και η γνωστη παρεα του θα σωσουν τον τοπο? κρατατε και λιγο τα προσχηματα, γιατι οπως τωρα υποστηριζετε τον κουλη, έτσι θα τον βριζετε σε λιγο.

vg

Οποιοσδήποτε λογικός Έλληνας πολίτης, θα πρέπει να κρίνει και να τιμωρεί ή να ευνοεί όποιον βρίσκεται στην κυβέρνηση. Μόνο τότε αυτοί που κάθε τέσσερα χρόνια παρακαλούν για την ψήφο μας, θα φοβούνται να παίρνουν αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα του τόπου. Να γνωρίζουν ότι η "καρέκλα" δεν είναι εφ' όρου ζωής. Και αυτό ισχύει για όλους.

Στέλιος

Ακρίδες. Κανονικές. Αλλά μην εκνευρίζεστε... Την Κυριακή το πρωι, πριν πάμε για μπανια κλπ, πηγαίνουμε και ψηφίζουμε. ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ. Μη την πάθουμε όπως το 2015 από μια μειοψηφία που μας τους κατσίκωσε στον σβέρκο. Από τις 19:00 και μέχρι το βράδυ, θα είναι πολύ πιο όμορφο, σας το υπόσχομαι.

123

Για τον Κούλη και το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens που του έκαναν δωράκι, δεν λέτε τίποτα. Ωραία αντικειμενικότητα. Τουλάχιστον αυτοί έχουν προσφέρει έργο και έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, δεν αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους όπως οι Δεξιοί.

Απο την 7η Ιουλιου, δρομο προδοτες

Εσυ δηλαδη εισαι αριστερος, εθνομηδενιστη προδοτη της Μακεδονιας μας;

ΑΧΒΑΧ

Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψάξει τις διασυνδέσεις στελεχών της με τη Siemens να μην ψάχνει να αποδώσει ευθύνες στη δικαιοσύνη». Αλέκος Αλαβάνος: Και στον Σύριζα υπάρχει... συνιστώσα της Siemens. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κοροβέσης, αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο της δεν είναι δικομματικό και υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη, “επρόκειτο να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε”. “Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. Tο μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα”, πρόσθεσε ο Περικλής Κοροβέσης.

ΑΧΒΑΧ

Ότι προλάβουμε να φάμε, να πιούμε και ότι αρπάξει το απευθυσμένο μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης